Eвропско првенство 2012 - општа дискусија

Кој ќе биде шампион?

• Германија

Гласови: 150 39,5%
  • Шпанија

Гласови: 62 16,3%
  • Холандија

Гласови: 52 13,7%
  • Италија

Гласови: 48 12,6%
  • Англија

Гласови: 38 10,0%
  • Франција

Гласови: 17 4,5%
  • Португалија

Гласови: 13 3,4%

• Вкупно гласачи
    380
Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.171
Мислам дека Гернанците имаат најголеми шанси по мене најубав фудбал играат, после Шпанија и фаворити од сенка кој можат да изненадат се Холандија,Италија и Англија

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Рано ми е за дискусија па само така си напишав сеирски како Европски и Светски првак.Инаку ако почниме да збориме озбилно, првото што ќе го напишев е дека таа Германија( признавам дека после Шпанија се најјаки и имаат доста млад тим кој допрва би газел) која ја гази една Аргентина на натпреварите со Шпанија( финале ЕП и 1/2 финале СП) шанса вистинска не створи.;)
Сеир беше и коментарот со Коста Рика многу нормално дека и Шпанија е меѓу фаворитите, на хартија веројатно се и најсилни, само прашање е после обединување на титулите како ќе се прикажат... Инаку убаво рече прерано е сега да се прави муабет сериозен.

Ама затоа за сеир никогаш не е рано... ниту пак касно :P

Член од
8 август 2011
Мислења
91
Поени од реакции
67
Навивам за Англија, но овој пат мислам дека Холандија ќе го освои првенството. Не може да се каже дека некој има најдобра екипа, нити па дека се најуиграни ќе решаваат нијанси и среќа. Очекувам финале Холандија - Германија. Тапа е кога домаќини се некои слаби репрезантации кој и да биде во група со Полска или Украина ќе има многу полесна работа да се квалификува понатаму. Фифа треба да го промени правилото за рангирање на репрезантациите при ждрепката, мислам дека е доволно што домаќинот не игра квалификации не мора автоматски да биде и носител на група.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.601
Поени од реакции
22.597
По традиција, омилена европска репрезентација ми е Холандија, па и на ова ЕП ќе си навивам за нив.
Шпанија е преполна со играчи на Барселона, па сакал-нејќел и нив ќе ги подржувам. Мислам дека тие се во најтешка положба. Играчите на Шпанија имаат освоено се и сешто, така да ќе им треба огромна мотивација за да ја одбранат титулата.
Германија има страшна генерација, млада, физички страшна, тактички поткована како од соништата, поткрепена со искусни играчи спремни да решат утакмица со неколку потези(Клосе, Подолски, Швајни). Германија на ова ЕП може да изгуби само од Шпанија или Холандија, ама може и да ги исфрли и 2те исто така. :)
Според мене, Шпанија, Германија и Холандија се топ-фаворитите за ова ЕП. А, за разлика од дебаклите на последните 2 натпреварувања(ЕУРО 2008 и СП 2010), очекувам будење и враќање на голема врата и од страна на Италија и Франција, посебно од првите. Сепак тешко дека и Италијанците и Французите можат да направат нешто повеќе, покрај овие генерации на Шпанија, Германија и Холандија.
Англија и Португалија не ги коментирам. Вештачки, невоиграни репрезентации.
Фаворит од сенка, не ми текнува, ама веројатно би ја избрал Хрватска.

Според мене, шансите за освојување се овие(во вид на коефициенти):
Германија - 2. 80
Шпанија - 2. 90
Холандија - 3.00

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.593
Поени од реакции
14.409
Англија и Португалија не ги коментирам. Вештачки, невоиграни репрезентации.
Чисто ме интересира, какви се тие вештачки репрезентации ? :confused: Ај за вештачки клуб можам да сватам, али за репрезентација..

п.с нели Португалија ќе биде изненадувањето на ова првенство ? :D

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Кој се клади дека Германија нема да освои ? :D

G

_Ghost_

Гостин
Кој се клади дека Германија нема да освои ? :D
Јес да со игриве импресионираат и се меѓу фаворитите, што нормално и заслужено е, ама премногу фактори има за титула. Едноставно премногу. Од ждрепка, од натпревар до натпревар, од услови за игра, од стадион, од повредени играчи, па до среќа.
Сега само можеме да нагаѓаме кој би освоил, а кој би испаднал, а оние "вистинските" муабети би ги правеле кога ќе почни првенството, за кое има уште скоро цела година, во која Се и сешто може да се случи да ги измени работите за 360 степени.
Мене само би ми било криво да не освојат, пошто со овој фудбал што го играат не заслужуваат ништо помалку од титула.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Јес да со игриве импресионираат и се меѓу фаворитите, што нормално и заслужено е, ама премногу фактори има за титула. Едноставно премногу. Од ждрепка, од натпревар до натпревар, од услови за игра, од стадион, од повредени играчи, па до среќа.
Сега само можеме да нагаѓаме кој би освоил, а кој би испаднал, а оние "вистинските" муабети би ги правеле кога ќе почни првенството, за кое има уште скоро цела година, во која Се и сешто може да се случи да ги измени работите за 360 степени.
Мене само би ми било криво да не освојат, пошто со овој фудбал што го играат не заслужуваат ништо помалку од титула.
Повише на зезање го напишав постот.
Иначе да, ги гледав на некои натпревари во квалификацииве и ме воодушевија, како со играта и ефикасноста, така и со хемијата помегу нив, што би рекол Мурињо....можат да играат со заврзани очи, а исто и одличен впечаток оставија на Светското, со тоа што овој пат ми изгледаат доста позрели, онака спремни за освојување на Европското.
Фан сум на Шпанија и заедно со Германија ги ставам како убедливо најголеми фаворити, но нема да ме изненади и ако се деси некое изненадување од типот на Европското во Португалија, иако ќе биде убер тешко да се повтори слично изненадување.
А и како што кажа, премногу фактори зависат за титулата, треба многу коцки да се поклопат.

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Традиционален навивач сум на Холандија
По традиција, омилена европска репрезентација ми е Холандија, па и на ова ЕП ќе си навивам за нив.
:D
Сигурен сум дека не има уште од постариве каталонци што навиваме за Xоландија како последица од Ван Гал и холандската колонија во Барса на времето :)

A

Auditore

Гостин
Ако сега Германија не освои ЕП нема никад, верујте, ваква моќна репрезентација немам видено никад.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.601
Поени од реакции
22.597
Чисто ме интересира, какви се тие вештачки репрезентации ? :confused: Ај за вештачки клуб можам да сватам, али за репрезентација..

п.с нели Португалија ќе биде изненадувањето на ова првенство ? :D
Вештачка репрезентација мислам на репрезентација која не е воиграна, и која ја влече најчесто само еден екстра фудбалер, најмногу двајца, а другото просеци(како Кристијано со Португалија).
За Англија пак, имаат одлични играчи, ама играта им е премногу вештачка, т.е. невоиграна, не играа(т) некој привлечен фудбал за око, барем не до скоро време, сега ќе видиме дали нешто е променето после последното СП.

За, Португалија сеуште го имам тоа мислење, за изненадување на првенството, ама само заради тоа што сметам дека Роналдо е доволно добар за самиот, на својот грб(добро и Нани е тука) да ги однесе до завршницата на ЕП. Ама, некако играта во баражот и не ме убеди баш во тоа. :)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.720
Поени од реакции
43.767
Прво би сакал да ги видам групите па да прокоментирам.. А вака, Шпанија како актуелен Европски и Светски Шампион е главен фаворит за освојување на првенстовото, мада според мене тешко работа да ја одбранат титулата, 3 големи титули по ред не се освојуваат баш така лесно во фудбалот.. Веднаш зад нав, а лично за мене најголем фаворит е Германија, која како што кажавте сите има една супер уиграна репрезентација, со супер фудбалери на сите позиции, играат одлично сега за сега и ако се претстават во најдобро светло мислам дека тешко ќе се најде конкурент за швабите.. Потоа следува Холандија, исто така со неколку супер ѕвезди во тимот, ако успее Ван Перси да си ја одржи формата до летото, очекувам да биде најдобар стрелец на Еврото...оти нели Руни сигурно ќе пропушти неколку утакмици... :).. Па тука некаде треба да дојде Англија, за која што репрезентација ќе навивам јас.. Англија мислам дека може да ја видиме во сосема спротивно издание од СП 2010, исполнета со свежина во средниот ред и една подинамична игра.. Мислам дека младите фудбалери како Клеверли, Стариџ, па и Јанг кој не е баш млад може да ја донесат потребната брзина во играта на Англичаните и тоа да им помогне многу во походот кон првата круна на континенталниот собир.. Нормално многу зависи и од расположението на Руни и од тоа дали казната ќе остане 3 натпревари, или ќе ја намалат.. За другите репрезентации, подоцна...

Член од
27 јуни 2008
Мислења
151
Поени од реакции
179
Финале Англија против Шпанија или Германија( Англија во полуфинале би ги победила на Португалија или евентуално Холандија)

Kajgana Shop

На врв Bottom