Brat drugar mi sega me razbudi da ne go pcujam mi vika stanuvaj najdov nesto za Germanija.
Ej pod drvo i kamen barame za germanija. Ja znam mnogu sto otidoa onaka turisticki i ostanaa tamu
Ama strav mi e taka. Daj nesto legalno. Ja ke batalam fakultet ne mi odi sto da prais.
Ali mi trebaat pari. Ova makedonijava za nisto ne ja biva.
Daj ziti se potrudi se najdi ja taa agencija od Srbija. Ako ne kazi kade da barame, kako se vikase ako se sekavas.
Ako nekoj bilo koj znae agencija tuka kaj nas da nudi za germanija abe i 100 da se zaebale ve molam pisete ja, ke odam ja ako mi se bendisa ke se prijavam.
Stvarno site agencii nudat samo za amerika. Dajte ve molam nesto za Germanija.
Koj ke mi pomogne prvite 100 zaraboteni evra u plik ke mu gi pratam po posta.
Druze mi ja razubavi nedelava da znaes. Pozdrav
Друже,
Молим те најди го тој линк или адреса од таа агенција преку која си бил во Србија и стави го тука.
Очајно барам агенција да одам во Германија.
Сите се фалат од Германија.
Одлично зборам германски.
Кажи ми за виза која е процедурата, знам дека треба виза за работа.
Или можда грешам, да не не треба работна виза за во Германија.
Дали ти беше платено осигурувањето?
Колку ти траеше визата?
Дали ти правеа проблем на влез во Германија?
Дали можеш да ја смениш работата ако не ти се допаѓа.
Ај те молам ако го најдеш тој линк те частам што сакаш
Немој да ве буни што ми е никот герман, јас не нудам работа за германија така се викам. Си го заборавив стариот па морав да се регистрирам со нов.
Него за Германија се правеше муабет јас бев таму има слична програма како што е оваа за Америка за студенти. Одиш и работиш сезонска работа. Јас работев во Франкфурт во еден мал хотел, но реално многу се заработува. Надвор од моите очекувања. Животот во еу е скап како и животот сегде. Но еве реално јас на смена земав околу 100 еур, дел дневница дел бакшиш од гостите. Плус спиев во самиот хотел имаше 62 соби. Значи бидејќи секој ден ми беше работен освен недела заработував некаде околу 2.700 еур месечно со платено спиење и јадење во хотелот. За 5 месеци колку што бев таму заработив 13.500 еур. Бидејќи се беше платено, само 4.000 потрошив месеците таму и се вратив дома со мислам 9.000 еур.
Е сега и на Аљаска да одиш не можеш да заработиш толку пари. Највероватно delinda знае гледам и за Аљаска она пишувала, УФ! Шала на страна ја бев пред две години во Германија и тоа преку една агенција во Србија, баш ги барам да видам каде ми се запишани ако ги најдам ќе ви пишам. Ама нема врска што сте од Македонија ќе одите на интервју во Белград ќе се пријавите и готово. Или барајте на интернет српски агенции за Германија што посредуваат.
Инаку во Франкфурт секој втор збори српски или македонски
И јас се изненадив.
Така да проблеми со јазик нема, не треба да знаете незнам како германски. Мене шефот ми беше србин на пример.
Се согласувам во Европа е подобро. Многу е поблиску. Поевтино е и до дома да се јавиш а камоли за нешто друго. Франкфурт е огромен град има се за секого, и аеродромот е блиску
Незнам што се случи со нашиов народ што толку сака да оди за Америка. Па таму што ќе видите црнци само има. Не сум бил никогаш нема ни да одам. Можда девојкиве тука што неможат дечко да си најдат како delinda на пример одат таму да најдат некој, па кој се омажи се омажи кој не назад сиктер у македонија и тука без дечко седат на форум и пишуваат. Ја спомнувам нејзе бидејќи гледам дека живот нема, а има и други забегани фаци по форумов што само седат тука. После немале дечко е ај сега ќе одиме црнци да бркаме. реално америка не ви треба, црнци има и во Германија, Франција и било каде во еу, али ако сте ружни и тоа е причината што не сте си нашле дечко тогаш и Европа ви џабе имате агенции што ќе ви средат за брак во австралија и тоа со македонец.
Pozdrav momci,
Se nadevam jas ke mozam da vi pomognam so Germanija :
Ova e za vizata:
Germany Visa Information
Citizens of European (EEA) Member Countries are able to live and work in Germany without a visa or work permit.
Non EU nationals wishing to live and work in Germany must apply for a work permit and residence permit.
A Working Holiday Visa is available to citizens of Australia, New Zealand, Canada And Japan.
There are no work visa or permit restrictions in Germany for voluntary work.
Germany is a member of the Schengen countries. The 15 Schengen countries are: Austria, Belgium, Denmark, Finland, France, Germany, Iceland, Italy, Greece, Luxembourg, Netherlands, Norway, Portugal, Spain and Sweden. With a Schengen visa, you may enter one country and travel freely throughout the Schengen zone.
Schengen Visa Information
Nationals of certain countries can visit Germany for up to three months without a visa, these are listed at the website of the German Foreign Office
If you intend to visit Germany, on holiday, a business trip, to study, work, volunteer or as an emigrant you should get up to date and accurate information from the official website of the German Foreign Office
Germany Working Holiday Visa Information
International Working Holiday And Temporary Work Visa Chart
Visa First Visa First Offer An Assistance Service, Organising Schengen Visas
For up to date information on visa requirements, you can also check with the Embassy or Consulate of Germany before you travel.
Generalno mozes da otides turisticki da si najdes rabota ali ne smees da raboti bez da apliciras za rabotna viza posto ako te fatat deportishn ne ti gine.
Work & Travel Germany - Summer
Council Exchanges
Visit their Web Site
Work Site:
Highlights: Work & Travel Germany offers American students a unique opportunity to develop international career ...
Language Spoken: German
Included: Other
Paid:
Description: Work & Travel Germany offers American students a unique opportunity to develop international career skills and explore Europe at the same time. Work & Travel Germany consists of two programs that differ in length and pre-departure requirements. Work & Travel Germany: Summer makes it easy for participants to work casual jobs, while Work & Travel Germany: Internship assists students who have the ...
This listing is part of PlanetEdu's
International Jobs category.
Eve ti edna agencija. Vidis programata se vika isto Work & Travel zatoa gi molam adminite da ja smenat temava samo vo Work & Travel za da imame kaj da pisuvame i za Evropa.
Germany has never been famous for welcoming foreign workers, except those who clean toilets and lay bricks, jobs most Germans consider far beneath them. The development of the EU and the lowering of visa restrictions have changed all that. When prospective workers had to apply for work visas from their home countries, they now can do it all in Germany. Getting a work visa is not that complicated any more; you only need a contract or a written guarantee of work. Basically, if you have something to offer the Germany economy, you will get a permit quite easily.
Teaching English is of course a practical solution, and a quick means a establishing yourself in a town or city, getting all the right stamps and paperwork. Working in the hospitality industry is also possible, as is getting involved in sightseeing and tourism. But be warned, the local authorities consider under the table work,
Schwarzarbeit, a serious offence, so try to stay as legitimate as possible.
The cities offer more working opportunities than the villages, but the cost of living is higher. In terms of rents and living costs,
Berlin is Germany’s cheapest city, and you can live there quite well on $800 a month. Unfortunately, Berlin has unemployment problems and Germans are normally preferred over foreigners when jobs are scarce.
Au pair work is common, especially for English native speakers, as is tutoring. Qualifications are important, more than experience, when applying for higher level positions. Germany is currently a trendy place to do internships in international companies, and sometimes these internships turn into full time jobs.
(Editor’s note: Germany has also been a popular target for illegal street merchants -although they’re often promptly moved on or thrown out, the turnover is so high as to make it worthwhile.)
Check out the
Work for Travelers section
and the
Jobs Abroad Guide
E ova gore ti e kljucno vidis i bez agencija ides si naogas rabota, aplicirias za viza i top.
Ali ako si za bez rizik probaj na internet ima mnogu agencii.
Za zal neznam niedna od mk. Ako nekoj znae neka pise