A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
баш за брзината смрди работата кај кејблтел ... ама тоа е нели друга тема ...
Јас искрено не знам од кај ги вадиш информацииве, еве види ја темава и ќе ти стане јасно. Додека овие од Телекабел ПЛАЧАТ за лагови, пингови и незаинтересираност на техничка поддршка, на оваа тема си играат курот луѓе - ај да мериме кој колку аплоадирал и кој колку накачил спид на торент.

Поефтини цени и дааааалеку боље пакети (знаеш дека основиот пакет е 499 денари, телефон и 6 мегабитен нет, НЕОГРАНИЧЕН?

Ајде нека се отвори тема ТК вс Кејблтел, да видиме што ќе се случи. Ама да збориме од корисничка страна, а не од системска и бек-енд, пошо реално како корисник мене ме интересира само да ми фура нетот. :)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.968
Поени од реакции
5.830
Јас искрено не знам од кај ги вадиш информацииве, еве види ја темава и ќе ти стане јасно. Додека овие од Телекабел ПЛАЧАТ за лагови, пингови и незаинтересираност на техничка поддршка, на оваа тема си играат курот луѓе - ај да мериме кој колку аплоадирал и кој колку накачил спид на торент.

Поефтини цени и дааааалеку боље пакети (знаеш дека основиот пакет е 499 денари, телефон и 6 мегабитен нет, НЕОГРАНИЧЕН?

Ајде нека се отвори тема ТК вс Кејблтел, да видиме што ќе се случи. Ама да збориме од корисничка страна, а не од системска и бек-енд, пошо реално како корисник мене ме интересира само да ми фура нетот. :)
Neka zboruva sto saka no faktite se protiv site negovi tvrdenja. Neli primetuvas deka e nivni covek i zatoa gi brani tolku no nemam nisto protiv bilo koj dokolku zazeme nekoja strana bidejki demokratijata go dozvoluva toa.Da ne bea kanalite Sportklub i Sportklub + Telekabel odamna ke bese prodadena bidejki bukvalno nema nisto drugo vredno vo toj provajder da bideme realni pa korisnicite poleka ke go napustaa i ke se prefrluvaa kaj ostanatite 3.Kaj Cabletel najgolemata kocnica i edinstven nedostatok e sto seuste ne gi pustaat Sportklub i Sportklub + pa najgolemiot del od korisnicite kade sto nemaat moznost da koristat uslugi od Telekabel se odlucuvaat za Boom TV ili 3Max od Telekom.Neka gi pustat Cabletel Sportklub kanalite pa posle ke gledate repriza na prefrluvanjeto na ogromen broj korisnici od T Mobile vo VIP samo ovojpat od 3 provajderi vo 1.Ova scenario e mnogu realno da se ostvari i isklucivo zavisi samo od Cabletel i nikoj drug.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571

бидиков е во право кога вели дека смрди брзината на кејблтел
оти во договорот (мислам на Лан корисниците) најевтиниот пакет е 10 мбпс а тие ненормалните ти пуштаат 30 мбпс - кај го има ова бе алоооооооо
значи не си стојат до договорот т.е ти пуштаат 3 пати побрз идиоти блгарско американски или какви и да се :)

дај јас да ви ги дадам спортклуб каналите и така не ги гледам а вие мене интернетот да ми го дајте макар и 10 мбпс нека е само да е ФЛЕТ
а ова со 499 денари и 6 мбпс стварно е евтино ама 6 мбпс се ептен малку без разлика шо е Флет затоа јас го спомнав овој ЛАН пакет кој е и најевтин ама е и нестабилен - ти пуштаат најмалку 10 мбпс :)
http://www.cabletel.com.mk/tripleplay.php?m=paket&c=DTV60INT10

Neka zboruva sto saka no faktite se protiv site negovi tvrdenja. Neli primetuvas deka e nivni covek i zatoa gi brani tolku no nemam nisto protiv bilo koj dokolku zazeme nekoja strana bidejki demokratijata go dozvoluva toa.Da ne bea kanalite Sportklub i Sportklub + Telekabel odamna ke bese prodadena bidejki bukvalno nema nisto drugo vredno vo toj provajder da bideme realni pa korisnicite poleka ke go napustaa i ke se prefrluvaa kaj ostanatite 3.Kaj Cabletel najgolemata kocnica i edinstven nedostatok e sto seuste ne gi pustaat Sportklub i Sportklub + pa najgolemiot del od korisnicite kade sto nemaat moznost da koristat uslugi od Telekabel se odlucuvaat za Boom TV ili 3Max od Telekom.Neka gi pustat Cabletel Sportklub kanalite pa posle ke gledate repriza na prefrluvanjeto na ogromen broj korisnici od T Mobile vo VIP samo ovojpat od 3 provajderi vo 1.Ova scenario e mnogu realno da se ostvari i isklucivo zavisi samo od Cabletel i nikoj drug.
па нека ја продадат,по ѓаволите едни каналчиња да ја држат во живот ееееееј
и поради тие каналчиња и во следните 100 год да не планираат да останат на овие мизерни 50 гб и 8 мбпс? ама не се тие криви туку кејблтел се криви оти не се шират во цела МКД.телекабел гледам на инфоканалот го има во 8 градови (какви такви важно е во предност)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.968
Поени од реакции
5.830
и поради тие каналчиња и во следните 100 год да не планираат да останат на овие мизерни 50 гб и 8 мбпс? ама не се тие криви туку кејблтел се криви оти не се шират во цела МКД.телекабел гледам на инфоканалот го има во 8 градови (какви такви важно е во предност)[/quote]

Sto ti pravat dva famozni kanala!Trendo ne e budala sto samo za niv i onie dvata Cinestar naplatuva plus 150 denari od pretplatata na Boom TV koja cini 500 den za site ostanati i korisnici ima kolku sakas.Znaci tuka lezel zajakot samo sto na Cabletel nekako ne im se slusa koga ke im spomenes Sportklub zatoa sto bile mnogu skapi pa se plasele da ne gi izgubat i segasnive korisnici.Stvarno ne gi razbiram.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
и поради тие каналчиња и во следните 100 год да не планираат да останат на овие мизерни 50 гб и 8 мбпс? ама не се тие криви туку кејблтел се криви оти не се шират во цела МКД.телекабел гледам на инфоканалот го има во 8 градови (какви такви важно е во предност)
Sto ti pravat dva famozni kanala!Trendo ne e budala sto samo za niv i onie dvata Cinestar naplatuva plus 150 denari od pretplatata na Boom TV koja cini 500 den za site ostanati i korisnici ima kolku sakas.Znaci tuka lezel zajakot samo sto na Cabletel nekako ne im se slusa koga ke im spomenes Sportklub zatoa sto bile mnogu skapi pa se plasele da ne gi izgubat i segasnive korisnici.Stvarno ne gi razbiram.[/quote]

па нека напрај и кејблтел така,+ 100 или 150 за тој шо сака значи не за сите туку за тој шо се пали на тие канали ама изгледа глупи се па не им текнува

не знам дали ти имаше пишано пред некое време дека ако г иставеле овие 2 фамозни канали ќе морало да зголемат претплата за 30-40 % а то ќе дојди 300-400 ден на 1000 ден пакетот пример значи не е 30-40 % туку 10 % ама како шо реков - ГЛУПИ СЕ

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
едит

чек малку - ќе мора да зголемат претплата за 30-40 % како шо викаат тие оти тие фамозни каналчиња се скапи а овие од кејблтел ги има САМО во 6 града т.е немаат доволно корисници (а не во скоро цела држава) па ако се прошират ќе можат да зголемат само минимална претплата од 50 или 100 ден и сите среќни ќе се ама пак ќе речам - ГЛУПИ СЕ (како трактор) :pos:

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Прашање. Дали кејблтел на новиве пакети уште има статична адреса?

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Дап. :)

Сакаш да играш кантер со читови и ако те банираат рестарт на модем а? ЕПА НЕМА! :D
Не бе за други работи ми треба :)

Иначе слушнав дека менувале они автоматски на одреден период (15тина дена?). Што значи месечно би добивал 2 адреси.
Точно е?

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
јас имав во оваа тема прашано пред некој месец и ми рекоа дека била (аеро) динамична
дека секој ден се менва.....

тебе да не ти треба за втор ник на кајгана? или замунда? :)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.968
Поени од реакции
5.830
Sto ti pravat dva famozni kanala!Trendo ne e budala sto samo za niv i onie dvata Cinestar naplatuva plus 150 denari od pretplatata na Boom TV koja cini 500 den za site ostanati i korisnici ima kolku sakas.Znaci tuka lezel zajakot samo sto na Cabletel nekako ne im se slusa koga ke im spomenes Sportklub zatoa sto bile mnogu skapi pa se plasele da ne gi izgubat i segasnive korisnici.Stvarno ne gi razbiram.
па нека напрај и кејблтел така,+ 100 или 150 за тој шо сака значи не за сите туку за тој шо се пали на тие канали ама изгледа глупи се па не им текнува

не знам дали ти имаше пишано пред некое време дека ако г иставеле овие 2 фамозни канали ќе морало да зголемат претплата за 30-40 % а то ќе дојди 300-400 ден на 1000 ден пакетот пример значи не е 30-40 % туку 10 % ама како шо реков - ГЛУПИ СЕ[/quote]

Jas napisav bidejki serviserot koga dojde kaj mene doma da mi go smeni modemot pocnavme da pravime muabet za Sportklub i navodno presmetkite im izleguvale deka pretplatata ke morale da ja zgolemat za minimum 100 den dokolku se kupat avtorskite prava za tie kanali bidejki bile mnogu skapi.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Скапи се правата, најмногу поради Англискиот фудбал.
Последната година кога беше на А1, правата да се откупат биле 300 000 евра, наредната кога беа кај сител правата рипнаа до 500 000 евра, и последниве 2 сезони да бидат по 1м евра по сезона.

Ни една наша ТВ не ги откупи, затоа што се плашеа од загуби. Сител колку што знам, не ги покриваа тие пола милион од реклами и слично. Кејблтел нека ги акнат, со доплата, па после нека му ја мислат колку ќе биде.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571

не знам дали ти имаше пишано пред некое време дека ако г иставеле овие 2 фамозни канали ќе морало да зголемат претплата за 30-40 % а то ќе дојди 300-400 ден на 1000 ден пакетот пример значи не е 30-40 % туку 10 % ама како шо реков - ГЛУПИ СЕ
Jas napisav bidejki serviserot koga dojde kaj mene doma da mi go smeni modemot pocnavme da pravime muabet za Sportklub i navodno presmetkite im izleguvale deka pretplatata ke morale da ja zgolemat za minimum 100 den dokolku se kupat avtorskite prava za tie kanali bidejki bile mnogu skapi.[/quote]

велиш минимум 100 ден а максимум колку? 500? и тоа само за 2 канали? бум тв дава 6 канали ама ги има во цела држава тоа им е предност а овие кај се? само во 6 града и не им се исплаќа затоа,епа ако не се шират нека ги губат корисниците или нека намалуваат цени и нека дојдат во мојот град јас одма ќе потпишам со нив,ТВ не ми е толку битно да има којзнај какви канали

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Зошто зборувате за телевизијата кога ова е тема
Cabletel интернет?

Kajgana Shop

На врв Bottom