A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
а знаеш дека тој ~200kbps е нешто помалце од 2mbps а на спидтест ви покажива 7-8-20mbps што е 3.5-4-10 пати повеќе од вистинската брзина?

затоа ви викаат да не замарате со спидтестот, и да ти кажам треба да ги послушате.
Ало минхен абе вие навистина не свајчате или ич не се обидувате да сватите ...
Ти вика американски сервер ... зато е 2-3мбпс уплоад, иначе со цела европа имаш голем уплоад ..
ОД КОЈ сакаш интернет провери без разлика дали тхоме или кабелски брзината во европа, америка, австралија че биди различен :
--- надополнето: Oct 21, 2011 4:49 PM ---
И плус дропбох има лимитиран upload ...

Ало минхен абе вие навистина не свајчате или ич не се обидувате да сватите ...
Ти вика американски сервер ... зато е 2-3мбпс уплоад, иначе со цела европа имаш голем уплоад ..
ОД КОЈ сакаш интернет провери без разлика дали тхоме или кабелски брзината во европа, америка, австралија че биди различен :
--- надополнето: Oct 21, 2011 4:49 PM ---
И плус дропбох има лимитиран upload ...

Да те потврдам...Гледајте го зеленото доле кај шо обележав (тоа се МB/S а не mbPs)
uploadmdm.png

Значи, speedtest сепак Е точно

Да те потврдам...Гледајте го зеленото доле кај шо обележав (тоа се МB/S а не mbPs)
uploadmdm.png

Значи, speedtest сепак Е точно
ами јас како што гледам ти качуваш на бугарски сервер

(Bulgaria

vbox7.com

87.121.59.2)
тоа му доаѓа исто како на замунда да качуваш торент...пробај качи нешто на megaupload.com

(Bulgaria
vbox7.com

87.121.59.2)
тоа му доаѓа исто како на замунда да качуваш торент...пробај качи нешто на megaupload.com

и мегааплоад и рапидшер имаат мирори во бугарија така да пак ќе го намести у бугарија.

Ако гледаш така се оди преку бугарија оти подобар нет имаат и од германија

(Bulgaria

vbox7.com

87.121.59.2)

1548805145.png

Значи највеќе кон германски сервер би било мегабајт у секунда...Оке и тоа е нешто за разлика од Т-Лопов шо иде со 72 највише...

1548805145.png

Значи највеќе кон германски сервер би било мегабајт у секунда...Оке и тоа е нешто за разлика од Т-Лопов шо иде со 72 највише...
Во секој случај се подобри од нив, јас го користам пакетот од нив со 250 гига 1 700 денари, уште не ми е истечен па завчера потпишав со cabletel, како и да е имаат поголем аплоуд од телеком, кој ми даваат скапани 60 килобајти, иначе батали ова спидтест, пробај некој фајл од 30 мегабајти, качи го на
filesonic.com , hotfile.com, wupload.com
чисто за споредба да видиме, сервери во германија и холандија имаат, таман да видиме према европа со колку дава

Во секој случај се подобри од нив, јас го користам пакетот од нив со 250 гига 1 700 денари, уште не ми е истечен па завчера потпишав со cabletel, како и да е имаат поголем аплоуд од телеком, кој ми даваат скапани 60 килобајти, иначе батали ова спидтест, пробај некој фајл од 30 мегабајти, качи го на
filesonic.com , hotfile.com, wupload.com
чисто за споредба да видиме, сервери во германија и холандија имаат, таман да видиме према европа со колку дава

hotfileupl.png

Авериџ му е толку, 1.2 мега у секунда, прикачував фајл голем 180 мегабајти...

а знаеш дека тој ~200kbps е нешто помалце од 2mbps а на спидтест ви покажива 7-8-20mbps што е 3.5-4-10 пати повеќе од вистинската брзина?

затоа ви викаат да не замарате со спидтестот, и да ти кажам треба да ги послушате.
колкав? 7/8?
најди европски сервер кој не е мк/бг и качувај со 1 мегабајт у секунда
Ти текнува на постов?
Е ај сеа кажи дека rghost.ru имаат сервер во Бугарија. :tapp:

Е па ај ти лепи кажи на кој сервер да uploadirame нешто па да видиме

Ј
Е па ај ти лепи кажи на кој сервер да uploadirame нешто па да видиме
rghost.ru
hotfile.com
wupload.com
rapidshare.com
filesonic.com
На сите имам над 1 мега у секунда upload...
Е mediafire не сум го пробал

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom