Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Брат јас ја иам оваа тетоважа на раката,само шо е црна а не црвена.Не е едноставна,баш е ок.
http://www.facebook.com/photo.php?f...922.42585.1711522384.1229541002&type=1&ref=nf
--- надополнето: Oct 6, 2011 2:58 PM ---
Ако сакаш ќе се договориме да идеме кај едно другарче ќе ти дае попуст,ја кај шо ја стаив.Познат е дечкото,го викаат Боби Скинерот.У близина кај Апче слаткарницата му е студиото.
Не го отвара линкот...и колку те фати тебе? коа ке се решам, ке ти пишам ;)
Најдов на нет слични ко шо сакам.
1.
2.

1838711015.jpg

Не го отвара линкот...и колку те фати тебе? коа ке се решам, ке ти пишам ;)
Најдов на нет слични ко шо сакам.
1.
2.

20 евра ми зема,6 сантима е голема.

Следно коло ѓаолчињата ни гостуваат, а? Ќе им приредиме ѓаволски пречек.

-------------- реина -------------------
џонсон-карагер-шкртел-енрике
-----------------лукас--------------------
даунинг---адам-џерард--белами
---------------суарез---------------------

Добар состав. Со овој да почнеме наредно коло против Мен би било одлично.

Некој случајно да не знае дали има некоја агенција за гледање на натпреварот Ливерпул-Манчестер на Енфилд ??? малце офтопик е али ако случајно знае некој нека пише

каква црна агенција :)

ја одбра утакмицата за карта да бараш.
регуларна карта можеш да си купиш во оној момент кога ќе бидат пуштени во слободна продажба многу мал број на карти. тоа е период од да речеме 10 секунди. ако картите се пуштат во 12 на пладне, (неколку месеци унапред, од кога ќе се одреди календарот) чекаш со штоперица и кликаш ентер у 12 и една секунда. толку. другото е лотарија. тоа отпаѓа како опција.

да имаш сезонски билет. а немаш :) и тоа отпаѓа.

ако мислиш да го гледаш ова дерби, мисли сега за наредната година. за да имаш барем 2-3% шанси..

за малку послаби утакмици, од премиер лига ама не топ-дерби, се наоѓа. потешко ама се наоѓа. ама и тоа унапред месец-два минимум. ако си заинтересиран пиши пп.
за купови лесно се наоѓа.

каква црна агенција :)

ја одбра утакмицата за карта да бараш.
регуларна карта можеш да си купиш во оној момент кога ќе бидат пуштени во слободна продажба многу мал број на карти. тоа е период од да речеме 10 секунди. ако картите се пуштат во 12 на пладне, (неколку месеци унапред, од кога ќе се одреди календарот) чекаш со штоперица и кликаш ентер у 12 и една секунда. толку. другото е лотарија. тоа отпаѓа како опција.

да имаш сезонски билет. а немаш :) и тоа отпаѓа.

ако мислиш да го гледаш ова дерби, мисли сега за наредната година. за да имаш барем 2-3% шанси..

за малку послаби утакмици, од премиер лига ама не топ-дерби, се наоѓа. потешко ама се наоѓа. ама и тоа унапред месец-два минимум. ако си заинтересиран пиши пп.
за купови лесно се наоѓа.

јас го прашав Крис, дечкото што беше тука..од Англија...ми кажа дека за сезонава сите утакмици се распродадени до 31 јануари...а на почеток на јануари, ќе пуштат карти за утакмици што не се распродадени до крај на сезона.. така да, тешко до билет....но, рече дека ако сакаме да дојдеме, ќе ни најде од луѓе да купиме....

Што се однесува до утакмицата со Манчестер Јунајтед на 15 октомври, јас видов на сајтот кај делот Тикетс и таму пишуваше дека се распродадени или солд оут.
Има и друга утакица со Манчестер Јунајтед на 11 февруари 2012 година и јас им напишав mail пошто немаше опција да резервирам и да си платам карта, и во mail-от ми рекоа дека уште не се пуштени во продажба и дека треба да пратам на сајтот кога ќе бидат пуштени картите. Тоа би било најверојатно на почетокот на ноември.

Еве што ми одговорија:

Thanks for contacting Liverpool Football Club

You will have to wait till till the second batch of tickets go on sale around November, there will be A announcement on the web site regarding this.

Thanks for your continued support

Kind Regards

Louis James
Customer Experience Team

Иначе ја планирам да идам у сопствена режија пошто многу ми се иде, али тука ќе биде зезнато со добивање на виза. Викаат дека многу тешко се добивало виза а и кога се јавив у Амбасадата не те префрлаат на локал да се информираш туку ти даваат име на сајт кај што треба да аплицираш за виза.

Поздрав до сите и секоја чест за тетоважите. И јас имам у план да напраам една али сакам да станат прво прваци па после да ја напраам тетоважата, иначе ја иам у глава како ќе изгледа. :)

Кара за крајот!

Carra admits he can't go on forever and believes the club's coaching staff will aid him when it comes to determining when the time is right. Carra: Ask Kenny (Dalglish). He picks the team. It will be up to the coaching staff I suppose. You want to try to get as much out of your career and play as long as possible."The time will come in the next 12, 18 months, maybe two years. That won't be down to myself. It will be down to the people around me, the staff, the manager. They will decide." "Do I want to go in to coaching or management? Yes, I think so. I've taken my first steps to coaching and the B licence. We all love the game, you want to stay involved in the game."

Што се однесува до утакмицата со Манчестер Јунајтед на 15 октомври, јас видов на сајтот кај делот Тикетс и таму пишуваше дека се распродадени или солд оут.
Има и друга утакица со Манчестер Јунајтед на 11 февруари 2012 година и јас им напишав mail пошто немаше опција да резервирам и да си платам карта, и во mail-от ми рекоа дека уште не се пуштени во продажба и дека треба да пратам на сајтот кога ќе бидат пуштени картите. Тоа би било најверојатно на почетокот на ноември.

Еве што ми одговорија:

Thanks for contacting Liverpool Football Club

You will have to wait till till the second batch of tickets go on sale around November, there will be A announcement on the web site regarding this.

Thanks for your continued support

Kind Regards

Louis James
Customer Experience Team

Иначе ја планирам да идам у сопствена режија пошто многу ми се иде, али тука ќе биде зезнато со добивање на виза. Викаат дека многу тешко се добивало виза а и кога се јавив у Амбасадата не те префрлаат на локал да се информираш туку ти даваат име на сајт кај што треба да аплицираш за виза.

Поздрав до сите и секоја чест за тетоважите. И јас имам у план да напраам една али сакам да станат прво прваци па после да ја напраам тетоважата, иначе ја иам у глава како ќе изгледа. :)

јас и уште двајца од фан клубот сакаме да идеме......во план ни е...не ни е битно дали е со Манчестер...или Евертон....или било која друга (иако би било одлично да е дерби некое)...па разбрав дека поверојатно е да добиеш виза со здружениево што го оформивме, како официјални членови да идеме...и плус, мора прво да имаш карта авионска купено и за утакмицата...па да аплицираш за виза, како гаранција...и ти даваат виза само за влез и излез со датум кој ти е наведен на авионскиот билет (што не е и некоја гаранција, можеш да го смениш датумот на летање...ама визата ќе ти биде истечена)....комплицирано е...и исто така планираме во сопствена режија....

јас и уште двајца од фан клубот сакаме да идеме......во план ни е...не ни е битно дали е со Манчестер...или Евертон....или било која друга (иако би било одлично да е дерби некое)...па разбрав дека поверојатно е да добиеш виза со здружениево што го оформивме, како официјални членови да идеме...и плус, мора прво да имаш карта авионска купено и за утакмицата...па да аплицираш за виза, како гаранција...и ти даваат виза само за влез и излез со датум кој ти е наведен на авионскиот билет (што не е и некоја гаранција, можеш да го смениш датумот на летање...ама визата ќе ти биде истечена)....комплицирано е...и исто така планираме во сопствена режија....

Знаете колку кошта тоа отприлика ,карта +пат итн..??

Друже за оваа сезона мали се шансите да отидете, но ако имате свои луѓе ондак е полесно колку толку. Инаку најпаметно е (доколку сте во контакт со тамошните фан клубови) да ви пратат они директно гарантно писмо со кое ќе извадите виза без проблем (околу30-40фунти беше не паметам). Само знај дека скопје-лутон-скопје е евтина картата, ама превозот од лутон до лондон чини колку авио картата, а за ливерпул после...така да со едно 500 јури проаѓате утакмица и викенд таму...па со среќа може ќе се начекаме некогаш.

Знаете колку кошта тоа отприлика ,карта +пат итн..??

Сам да си во режија околу 500 евра, пиша дечкото подоле....за утакмица, сместување, превоз, храна и ПИВО се разбира :) 2.5 фунти најефтиното.... :)
--- надополнето: Oct 7, 2011 1:15 PM ---
Друже за оваа сезона мали се шансите да отидете, но ако имате свои луѓе ондак е полесно колку толку. Инаку најпаметно е (доколку сте во контакт со тамошните фан клубови) да ви пратат они директно гарантно писмо со кое ќе извадите виза без проблем (околу30-40фунти беше не паметам). Само знај дека скопје-лутон-скопје е евтина картата, ама превозот од лутон до лондон чини колку авио картата, а за ливерпул после...така да со едно 500 јури проаѓате утакмица и викенд таму...па со среќа може ќе се начекаме некогаш.

Сме во контакт и ни понудија сместување и храна...дури и рекоа дека ќе се потрудат карти да ни најдат....од луѓе што идат секој ебан викенд...па како чест, би ни ги дале, за една утакмица.... (годишни, гласат на едно име...ама спомна демек, ако најавиш, можеш за утакмица да ја предадеш на друг да ја користи...само мора број на виза и пасош да оставиш, во случајов...ради сигурност)....така да, искрено се надевам дека ќе направиме нешто да отидеме....па се разбира и да се видиме таму, да се начекаме :)

не знам дали постои таква виза. британска амбасада издава 6 месечни (макар одел и на саат време во UK) и двегодишни туристички визи. јас за такви визи не знам, не викам дека нема.
ако работите/студирате, со купена карта и резервиран авионски билет (не купен, иако на визаир не се резервира, може само да се купи) и резервиран престој, нема да има никој проблем. не би требало барем ..

кој и да мисли да доаѓа, нека ми се јави мене ако сака да помине поефтино.
за илустрација, карта во слободна продажба за премиер лига за енфилд тешко се наоѓа испод £100 до £150 дури и £200. за дерби да не праиме муабет.
додека секој што има сезонски тикет има опција да купи до 4 билети за секоја утакмца (повеќето). во тој случај се £20-40.

инаку не би требало да ве кошта многу, карта авионска однапред купена 2-3 месеци накај 50-60 евра, околу 40-45 евра повратна лутон-ливерпул. ноќевање ефтино е многу по хостели се поминува и за 10 евра спиење. има и за 30 и 50, ама за најефтино е тоа. плус картата за утакмица. додатни трошкови јадење, пиење, сувенири, дресови ... не се урачунати :) :)
а да, плус трошкови за виза. £80 ако не се лажам
--- надополнето: Oct 7, 2011 1:26 PM ---

лутон-лондон повратна кошта £16 што воопшто не е многу.

btw не им ни треба лондон, пошто можат право од лутон кон ливерпул, со една смена по пат. како и да е тоа е една карта повртана лутон-ливерпул која кошта точно £32.5

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom