2-3 години овој го гледам секогаш во Скопје. Во комшилук ми е. Ново Лисиче кај сините високи кули. Тука секогаш го паркираат. Го возат постојано и изгледа баш како на сликите. Моторот убаво му работи од она што го имам слушнато додека го возат. Е сеа за детали, навистина не знам да ви кажам.Еве кој бараше кадет ваков ... незнам колку е интересен
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=aEmHVII18LI=&type=&new=&file=uxYFy7VMG7ObgS155d6dig==&q=mBoFQF96u/QcJFZhwTLyVBmFTPdmxOZZVUnoNCJAKnt55/RtLIaSUy5Xb5SEAr52mlWqpqvr1Y8Qsbd8phM88 91oMIh5eNN&page=26
Прашање е дали некогаш ќе го пуштат во сообраќајИмаш 500 евра од мене, направи го.
Едно е што се купува кола, друго е што неможеш да купиш вакво, а уште помалку да го направиш. Лесно е да коментираме дека не вреди толку пари, ама замисли од каде се почнува... Цело Фичо, го растураш, правиш сопствено подвозје, на кое ги монтираш осовините за 4-те тркала од фичото. Потоа правиш држачи за моторот и менувачот, составуваш предницата. На крај доаѓа да поставиш инсталација, да го фиксираш ладилникот и резервоарот, да поврзиш црева. Не правиме муабет колку е потребно време, пари, нерви цело ова да се склопи и да функционира како целина, без да те остави во некој сокак да го туркаш до дома.
Може да се деси и да викаш чив е овој мотор напредНе се вложени над 2000 евра.
Немаш појма колку е Југото погодно за тјунинг во наши услови.
- Најважна позитивна работа кај него е што е екстремно лесно (може да се дојде до 600-700кг) и има доста краток менувач (4-степениот) со што има екстра забрзување.
- Пасуваат огромен дел посилни делови од Фиат/Ланча поширок трап од Типо мотори и менувачи од Фиат Браво / Пунто / Уно (1,6 -100KS, 1,6 16v- 130KS, 1,4T-140KS со мали преправки и 2,0-150КС)
- Незнам дали си запознаен со фактот дека Југо од 700кг со 1,4Т мотор и 13/53 менувач има забрзување од околу 6-7 секунди до 100км/х.
На кого му се октаните во крв а не позерството ќе свати :kesa:
Има и за тоа решение се вика појачување на школка доста проста работа и ке ти одземе околу 4 саати да ја ојачаш комплетно или околу 1 саат само моторниот простор (ова се препорачува за сите коли кога се става многу појак мотор)Прашање е дали некогаш ќе го пуштат во сообраќај
--- надополнето: Oct 2, 2011 1:19 PM ---
Може да се деси и да викаш чив е овој мотор напред
Broo, за овие слики прочитав на др. место дека се многу стари (можеби и 10 години) па прашање е во каква состојба е сега Фордов. Инаку, од сликиве не се гледа состојбата баш, но може да е добра база за реставрација.
Да не продава некој пежо 404??? ама нормално да не е со астрономска цена... Видов едно средено 2500 евра го даваше типот... значи доволно е да е во возно стање со добар мотор и да не е скапана шасијата... од надвор и внатре не е битно како изгледа...
Оди прашај го чиката ... очи ќе ти извадиНеможев да го фатам поубаво во движење беше ама многу добро сочувана 404 ја возеже еден стар човек и незнам дали е на продажба
А и состојбата/цената не е лоша...Еве една 116-ка ... мене мнооогу ми е мерак за една ваква !
http://www.pazar3.mk/Listing/Detail/Index/704871?searchID=1056125&Idx=17