Фан Клуб: Барселона

Член од
11 јуни 2007
Мислења
1.505
Поени од реакции
1.302
Без ама баш никаква намера да провоцирам, да се карам или да спорам околу квалитетите на Меси (да ѕверотиња е и нема што тука да се дискутира), ама додека не ја поведе својата репрезентација кон титула светски шампион нема да му стои името до Пеле и Марадона.

Едноставно му фали, ако не го земе ќе биде во друштво на еден Кројф или Платини како одлични играчи, можеби најдобри во своето време, кои сепак никогаш не го земале нјважниот трофеј во светот на фудбалот...

Само мое мислење... не мора да се согласувате...

*зема мотика, става шлем и се повлекува во ќошот во исчекување на бесната, гневна толпа*
^провокатор

Шала на страна што ако Меси играше за Македонија , Албанија, Ангола , Сан Марино... дали тоа значи дека не може да биде најдобар играч на светот ?

Аргентина е репрезентација само што има врвни напаѓачи и ништо друго !

Македонија има подобра тимска игра !

Инаку Марадона светското го освои на 26 години а на клупски план нема ништо посебно освоено освен 2 калчо титули неколку национални купови уефа купот и една титула во аргентинската прва лига !

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Како што се едитирав шала беше тоа !

И уште едно прашање што ако Меси се откаже од репрезентативен фудбал ?
Nada. Останувам на тоа мислење дека не е во редот Пеле - Марадона...

И знам дека се заебаваше ти стаив лајкче :P

aluminium

MSc
Член од
3 март 2011
Мислења
186
Поени од реакции
20
Na Argentina ne i nedostasuvaat igraci, gi ima Aguero, Lavezzi, Milito, Tevez itn itn. I zosto od site tie zvezdi samo Messi e kriv za neuspehot. Mozebi treba da zemat kvaliteten trener a ne Maradona retardiraniot. I so ocekuvate mesi da pravi, da brani, trca, asistira, golovi da dava, doktor da bide, trener !?

And who d fuck is Maradona, 2 linii kokain i trca cel naprevar kako lud. Koj pogjavolite e Pele koj cel zivot igrase vo Cosmos vo Amerika, koj pogjavolite fudbal se igralo vo Amerika.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
Na Argentina ne i nedostasuvaat igraci, gi ima Aguero, Lavezzi, Milito, Tevez itn itn. I zosto od site tie zvezdi samo Messi e kriv za neuspehot. Mozebi treba da zemat kvaliteten trener a ne Maradona retardiraniot. I so ocekuvate mesi da pravi, da brani, trca, asistira, golovi da dava, doktor da bide, trener !?

And who d fuck is Maradona, 2 linii kokain i trca cel naprevar kako lud. Koj pogjavolite e Pele koj cel zivot igrase vo Cosmos vo Amerika, koj pogjavolite fudbal se igralo vo Amerika.
му недостасуваат играчи на аргентина тие шо ги наброја се сите напаѓачи од кои едниот е труп а другиот му е одмилено да игра.. аргентина нема ни одбрана ни средина, ни тренер, ни тимска игра, ни мотивација...
и нормално меси на 24 години е рано да се споредува со пеле и марадона, ама сигурен сум дека за едно 10 години, пеле или марадона ќе биде и натаму вечно прашање , но овојпат за 2 место на листата на најдобри ;)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Јас не знам како се осмелуваат Пеле да го споредат со Месси...тешки будали постојат во светот..Месси реално го измисли фудбалот за тој ѓуптинот кој играше фудбал кога се играше на нива и против аматерски екипи па стигна таму до три светски првенства кога немаше никаква конкуренција..Месси е измислен за 90% од сите играчи кои играле во историјата и никој неможи да ме разубеди во тоа..таква совршеност на фудбалер не знам кој можи да има..па навивачите на Реал Мадрид или на Манчестер Јунајтед го споредуваат со Кристиано Роналдо...::facepalm::

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Јас не знам како се осмелуваат Пеле да го споредат со Месси...тешки будали постојат во светот..Месси реално го измисли фудбалот за тој ѓуптинот кој играше фудбал кога се играше на нива и против аматерски екипи па стигна таму до три светски првенства кога немаше никаква конкуренција..Месси е измислен за 90% од сите играчи кои играле во историјата и никој неможи да ме разубеди во тоа..таква совршеност на фудбалер не знам кој можи да има..па навивачите на Реал Мадрид или на Манчестер Јунајтед го споредуваат со Кристиано Роналдо...::facepalm::
Потполно се слагам со она што го кажа за Пеле.
Фудбалот во тоа време ни од далеку не било на ниво како што е сега. Прво, разликата во физичката спремност на тогашните дефанзивци не може да се спореди со денешниве.
Исто, ако не се лажам, во тоа време правилото за офсајд не било исто со денешново.
правило.

Кога ќе се каже споредба за најдобар фудбалер евер, за мене влагаат само Меси и Марадона, иако низ времето имало стварно страшни фудбалеришта, посебно последниве 15 години, али, ипак, Меси и Марадона се за едно скалило погоре од останатите.

Е сега, Марадона освоил Светско, али од друга страна у цела кариера има само 3 значајни титули на клупски план, 2 титули у Италија и 1 Уефа куп.
Меси до сега нема светско, али на клупски план има 4 пати повише освоено од Марадона, а има само 24 години.

Има време и те како за Меси да освои Светско, али не зависи само до него, таму треба многу коцки да се поклопат, а првата е добар тренер.

Kajgana Shop

На врв Bottom