Фан Клуб: Барселона

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.193
Поени од реакции
1.083
P8170349-1.JPG

Плакнете очи малку :)))) Инаку ова е сестрата на Цеск, Карлота ;)

Член од
11 август 2011
Мислења
322
Поени од реакции
446
Lani za cela sezona imase 5 petardi, ovaa sezona za samo 8 natprevari puknaa 3, ako ja broime i od Gamper kupot protiv Napoli toa se 4, kako mi izgleda za konecen rezultat 5-0 za Barca ke go ukinat tipot kladilnicive, ili eventualno ke bide 1.05 koef

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Честита ни петарда, иначе за муабетите на дотичната тема:tapp:

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.652
Поени од реакции
22.728
Leo Messi equals Ladislao Kubala as the second highest scorer ever

Mеси со 2та гола против БАТЕ, се изедначи на 2рото место со легендата Кубала по број на постигнати голови во историјата на клубот. Двајцата сега имаат постигнато по 194 гола во сино-црвениот дрес. Прв на листата сеуште е Цесар, со 235, ама ништо чудно и тој рекорд да падне оваа сезона. :) :cuc:

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.652
Поени од реакции
22.728
Едно нешто знам дека по пензионирањето Меси ќе биде на пиедесталот на фудбалските легенди заедно со Пеле и Марадона!
Веќе го споредуваат со нив, а има само 24 години(!).
Утре да се пензионира, ќе биде запаметен како... огромен човек и играч што ја играл оваа игра, а па знаејќи дека му претстои уште многу играње, само нека го штити Бог од повреди и нека ни е жив и здрав. :)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Срушен уште еден мал рекорд:

FC Barcelona has now scored at least one goal in 23 consecutive Champions League encounters. This eclipses the former record of 22 established by German club Bayern Munich between 1998 and 2000.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Едно нешто знам дека по пензионирањето Меси ќе биде на пиедесталот на фудбалските легенди заедно со Пеле и Марадона!
Без ама баш никаква намера да провоцирам, да се карам или да спорам околу квалитетите на Меси (да ѕверотиња е и нема што тука да се дискутира), ама додека не ја поведе својата репрезентација кон титула светски шампион нема да му стои името до Пеле и Марадона.

Едноставно му фали, ако не го земе ќе биде во друштво на еден Кројф или Платини како одлични играчи, можеби најдобри во своето време, кои сепак никогаш не го земале нјважниот трофеј во светот на фудбалот...

Само мое мислење... не мора да се согласувате...

*зема мотика, става шлем и се повлекува во ќошот во исчекување на бесната, гневна толпа*

Kajgana Shop

На врв Bottom