Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Сепак бенчот бара фокус (пошто само на бенч и смит машина за рамо го користам) .
Муерс, случајно забележав дек за рамо ги спомна бенч и смит машина па ме интересира со кои вежби може да се компензира на пример dumbbell rear lateral raise (точно англиски не ми е познато, негде е bent over dumbbell reverse fly, мислам дека македонски е летање во претколона) за да се активира задниот дел од рамото.
Дали постојат други алтернативни вежби за овој дел

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Имам еден проблем, ако знае некој да ми каже како да и кажам на баба ми(старата) што значи тоа Теретана?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Муерс, случајно забележав дек за рамо ги спомна бенч и смит машина па ме интересира со кои вежби може да се компензира на пример dumbbell rear lateral raise (точно англиски не ми е познато, негде е bent over dumbbell reverse fly, мислам дека македонски е летање во претколона) за да се активира задниот дел од рамото.
Дали постојат други алтернативни вежби за овој дел
Има многу.

http://www.exrx.net/Lists/ExList/ShouldWt.html#anchor1934542

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Да ве прашам за потесно искуство со Креатин, знам дека користењето е 2 недели со 2 недели пауза , но количински колку треба да се зема ?
Знам дека е напишано неколку страни понапред (ама искрено пребарав 60тина и не најдов па се откажав) ама при коректно користење со внес со просек од 6-7 литри вода, дали сеуште може да се наиде на проблеми со камен во бубрег, дехидрација, тахикардија и слично?

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Да прашам да не знае некој- АТАНАСОВСКИ ќе отварале нова теретана негде близу Пелагонија во К.Вода, на два спрата. Локација на некој да му е позната точно и која дата отприлика?
Одма би се префрлил од Гладијатор таму, пошо инструкторите за нишо не ги бива.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Да ве прашам за потесно искуство со Креатин, знам дека користењето е 2 недели со 2 недели пауза , но количински колку треба да се зема ?
Знам дека е напишано неколку страни понапред (ама искрено пребарав 60тина и не најдов па се откажав) ама при коректно користење со внес со просек од 6-7 литри вода, дали сеуште може да се наиде на проблеми со камен во бубрег, дехидрација, тахикардија и слично?
Ништо од горенаведеното.
Креатинот е докажано најбезбеден суплемент се додека се почитува пропишаната доза.

Во фаза на полнење по 20 гр распреденели по 4 пати во денот.
А во фаза на одржување по 5 гр. по тренинг.
Деновите кога немаш тежински тренинг се пие сабајле.

За подобри резултати се пие со декстроза или суво грозје.
А за водата веќе си знаеш.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Да прашам да не знае некој- АТАНАСОВСКИ ќе отварале нова теретана негде близу Пелагонија во К.Вода, на два спрата. Локација на некој да му е позната точно и која дата отприлика?
Одма би се префрлил од Гладијатор таму, пошо инструкторите за нишо не ги бива.
Да ќе отвораат, локацијата ти е отприлика точна. Но, не е на два ката. Подрумски голем дел на нова зграда. Дата кога точно ни самиот газда не знае така да се што ќе слушнеш е чиста шпекулација.

Сега јас да си прашам. Земав од пријателче едно АМИНО таблети од тие црвените, големите. :pos:
Некој да има користено? Начин и дозирање? Едини проблем е што датата им е до 11.2011 така да само 1 месец имам за користење а прилично многу ги има, сигурно над 200 таблети.
На гладијатори пишува 3 таблети пред и после тренинг со големо количество вода? Дали вака да почнам со оглед на тоа што немам ништо слично користено или?

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Сега јас да си прашам. Земав од пријателче едно АМИНО таблети од тие црвените, големите. :pos:
Некој да има користено? Начин и дозирање? Едини проблем е што датата им е до 11.2011 така да само 1 месец имам за користење а прилично многу ги има, сигурно над 200 таблети.
На гладијатори пишува 3 таблети пред и после тренинг со големо количество вода? Дали вака да почнам со оглед на тоа што немам ништо слично користено или?
гледам си ми стаил "лајк" на постот каде што пробав да објаснам солидно шт е амино ( и плус во наредните постови бев дополнет од други упатени во ова) али не се сеќаваш или не си прочитал убаво! хаха ;) на читај пак
http://forum.kajgana.com/threads/Боди-билдинг-и-теретани-прашања-одговори-заблуди-совети.9441/page-304#post-1468317

п.с. чим ти се дадени гага и имаат краток рок на траење , јас би ги пиел ко обичен протеин да пијам , едно апче ти е 4800 милиграми, дигитрон во рака и преспетувај си колку ќе си лапаш ! зз :D

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
гледам си ми стаил "лајк" на постот каде што пробав да објаснам солидно шт е амино ( и плус во наредните постови бев дополнет од други упатени во ова) али не се сеќаваш или не си прочитал убаво! хаха ;) на читај пак
http://forum.kajgana.com/threads/Боди-билдинг-и-теретани-прашања-одговори-заблуди-совети.9441/page-304

п.с. чим ти се дадени гага и имаат краток рок на траење , јас би ги пиел ко обичен протеин да пијам , едно апче ти е 4800 милиграми, дигитрон во рака и преспетувај си колку ќе си лапаш ! зз :D
Да си ми здрав и жив. Го вртев тогаш форумов и набрзинка го прочитав постот но го тргнав на страна цел текст да си прочитам натанане и убаво, арно ама..... истото не се случи :)
Е сега според составот и ако би внесувал по 28gr протеин од апчињата само би му дошло по 24 дневно :vozbud: Не е многу?
Во една таблета има:
Енергија-25.6KJ
Протеин-1.2gr
БЦАА-0.3gr
Јагленихидрати-0.1gr
Масти-0.1gr

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Да си ми здрав и жив. Го вртев тогаш форумов и набрзинка го прочитав постот но го тргнав на страна цел текст да си прочитам натанане и убаво, арно ама..... истото не се случи :)
Е сега според составот и ако би внесувал по 28gr протеин од апчињата само би му дошло по 24 дневно :vozbud: Не е многу?
Во една таблета има:
Енергија-25.6KJ
Протеин-1.2gr
БЦАА-0.3gr
Јагленихидрати-0.1gr
Масти-0.1gr
ништо не е многу за тебе! :) и бидејки се амино , гледај да ја искористиш нивната предност, гледај најмногу да земеш веднаш после тренинг, после кардио, по станување итн..
--- надополнето: Sep 24, 2011 12:36 AM ---
Протеин-1.2gr
БЦАА-0.3gr
Маркетински трик :cool:

Член од
6 септември 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
дечки зедов
HYDROXYCUT HARDCORE X IGNITION STIX - 40 PACK И
BCAA HARDCORE 150 CAPS

За да ослабам и го вратам мускулот шо го имав пред 3 години :) дај совет како да ги пијам и дали треба да зеам уште нешо за подобар ефект
фала однапред позззз

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.827
Поени од реакции
17.774
Некој да ме информира за Трибулус ...?? и неговите контра ефекти но и позитивните .

Kajgana Shop

На врв Bottom