Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Колку е добар бенчот толку е и мртвото.
Не гледам никаква разлика помеѓу нив кога се работи за сложени вежби за маса.
Мислев од аспект да повреди.. Пошто многу незнаат правилно како се прави.. Ќе си ја заебат кичмата :D

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Мислев од аспект да повреди.. Пошто многу незнаат правилно како се прави.. Ќе си ја заебат кичмата :D
Затоа егото се оства пред вратата на теретаната.
Ако си сигурен во тоа што го правиш, нема несакани последици и повреди.

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Јас сум видел повеќе луѓе како се повредиле на бенч него на мртво. Прашајте и ќе видите дека секој втор со неколку години стаж во теретана ќе ви рече дека има зезнати рамења.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
А што е со Suicide Grip? Многу гледам така ги креваат шипките.. Колку само малку фали да се лизне посебно кога ја креваат за рамо..

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
А што е со Suicide Grip? Многу гледам така ги креваат шипките.. Колку само малку фали да се лизне посебно кога ја креваат за рамо..
Јас сите вежби ги правам со Suicide Grip , лично ми најдобар, а тоа што му одговара на моето тело тоа и го правам -.-

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Нема разлика освен во сигурноста. А зoшто да возите без појас :).

Член од
14 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
162
Башка лош е за зглобовите. Со отворена дланка зглобовите може да се доведат во хиперекстензија. Кога во прашање е некаков потисок, тогаш треба да го правите со нормален или затворен „грип“.

А за сигурност не знам што да кажам. Не дај Боже да ви падне шипката :D

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Кој е тој Suicide Grip? Пробав ама неможев да најдам. :icon_mrgr:
Линк, објаснување, слика....

Јас сум видел повеќе луѓе како се повредиле на бенч него на мртво. Прашајте и ќе видите дека секој втор со неколку години стаж во теретана ќе ви рече дека има зезнати рамења.
Се сложувам.
Прв пример тука сум јас, се случи кога се обидов да кренам поголема тежина на кос бенч (а не викнав некој да помогне) и ми клапна десно рамо. Фала богу е добро сега, го одмарав скоро недела дена и да се поместам нема проблем засеа.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Кој е тој Suicide Grip? Пробав ама неможев да најдам. :icon_mrgr:
Линк, објаснување, слика....

Се сложувам.
Прв пример тука сум јас, се случи кога се обидов да кренам поголема тежина на кос бенч (а не викнав некој да помогне) и ми клапна десно рамо. Фала богу е добро сега, го одмарав скоро недела дена и да се поместам нема проблем засеа.
Наместо палецот над шипката, доаѓа заедно со сите други прсти.

Само оваа слика ја имаше на нет.

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Некаде се вика suicide grip некаде false grip. Same shit
Еве друга сликица

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Јас постојано вежбам со Suicide grip, не сум имал некои проблеми до сега. Што препорачуваат професионалните билдери?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Јас постојано вежбам со Suicide grip, не сум имал некои проблеми до сега. Што препорачуваат професионалните билдери?
На кој како му одговара, така.
Јас веќе 2 години вежбам со тој захфат па досега сум немал ниту мака со згобот ниту (да не се подречам) да ми клизне... ама се бива, не дај боже да дојде до тоа.
Сепак бенчот бара фокус (пошто само на бенч и смит машина за рамо го користам) и ако не ти го скрене нешто вниманието за да ја свртиш раката под друг агол, тогаш нема да има проблем.

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Ај некој ако може да ми даде совет кој суплементи да ги земам со цел да постигнам побрзи резултати.Работам на дефиниција.И до сега сум пиел само протеин веј и омега3.Сеа сакам да земам и некој топач(ама незнам кој)и нешто друго што би ми помогнало да ослабам побрзо.
А и уште еден проблем имам.Зошто и после толку вежбање немам никакви резултати кај рацете.Тие ми се најслабиот дел од телото,и никако не успевам да им ја зголемам мускулната маса
Фала ви однапред

S

Stef Bachatero

Гостин
Ај некој ако може да ми даде совет кој суплементи да ги земам со цел да постигнам побрзи резултати.Работам на дефиниција.И до сега сум пиел само протеин веј и омега3.Сеа сакам да земам и некој топач(ама незнам кој)и нешто друго што би ми помогнало да ослабам побрзо.
А и уште еден проблем имам.Зошто и после толку вежбање немам никакви резултати кај рацете.Тие ми се најслабиот дел од телото,и никако не успевам да им ја зголемам мускулната маса
Фала ви однапред
Земи Lipo 6x многу добар топач,јас сега го користам.А за мускулна маса се знае што повеќе јаглехидрати и протеини.

Член од
13 септември 2011
Мислења
9
Поени од реакции
0
ako mozi nekoj da mi kazi kako e podobro da se vezba na kosa kontra kosa i bendch, so posiroko rastojanie na racete ili potesno?

Kajgana Shop

На врв Bottom