Пречекот на кошаркарите - впечатоци

• Креатор на темата Креатор на темата _Тони_
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе присуствувате на пречекот на Македонските кошаркари?

• Вкупно гласачи
    246
  • Гласањето е завршено на .
:pos::pos:
Имаме најнова технологија со 20 камери го покриваме настанот...шшшшшш... имаме нешто технички проблеми,изгледа кабелот ни се откачи :pos:

А на Канал 5 пред да тргнам кога уклучив само да видам како е преносот кај нив, бетер беше, од колку далеку снимаа, чиниш камерите кај воинот беа поставени. :tapp:

Потпишувам дека децата ги мрднаа дебелите мрсни задници од пред компјутер. Кај мене на улица веќе е поставен обрач и по цел ден маваат :)
Кај мене во маало децата собираа пари за да купат баскет, па расправии со родителите имаше ко ќе им побараа децата пари за баскет. :ROFLMAO:

Потпишувам дека децата ги мрднаа дебелите мрсни задници од пред компјутер. Кај мене на улица веќе е поставен обрач и по цел ден маваат :)

Нема веќе фалење од типот 'за тебе сум Џордан', туку 'за тебе сум Антич / Бошко' :)

Да се надеваме дека од Јануари ќе имаме и потенцијални ракометари :) Ја забегавме темава, ама неможам, ептен ми е мило, поминувам прееска покрај нив и слушам - "Аха чекори, чекори" :icon_lol: Срциња. Потребно беше ова, не само за децата туку и за сите нас, кај нив амбициите станаа поголеми, а ние малку постарите, се сплотивме во едно :)

А на Канал 5 пред да тргнам кога уклучив само да видам како е преносот кај нив, бетер беше, од колку далеку снимаа, чиниш камерите кај воинот беа поставени. :tapp:

Камерманите на МТВ со праисториското возило и Канал 5 беа мнооогу далеку. Поблиску им беше Чуповски отколку бината.

Па мислев де, кога се прави муабет за економија,па нема пари,па касни плата..прво што се работи се пцуе државата..пу да ти ибам државата ,или пу да ти се мочам у државата :D

не се пцуе државата, владата се пцуе

317258_143215042440626_100002563923680_226335_1814390682_n.jpg

*се извинувам ако претходно е поставена :)

Osvojili su 4. mesto na Evropskom prvenstvu, vratili se u domovinu bez medalje, a ipak imali jedan od najboljih doceka sportskih reprezentativaca jedne drzave ikada, fenomenalno stvarno, docek kao da su osvojili ceo svet. Respect!

:cuc:
Морници, морници, морници..............(y)
--- надополнето: Sep 20, 2011 5:52 AM ---
Сега да пратите по списанијава, интернет, тв кое списание ќе дава постер од кошаркарите. Тоа не смее да се пропушти :)
Еве кажувам денеска во Дневник, Утрински и Вест има додадок, СЕ ЗА УСПЕХОТ НА КОШАРКАРИТЕ и на средина на тоа има голема слика. Сега не е баш постер ама додека да се најде поголем ќе послужи. Јас идејќи дома од трета смена си зедов, си реков да си земам со време оти после кај 1-2 сато да не нема, рајава ко ќе дознај одма ќе разграбаат и весници и се :)

Значи феноменално беше волку народ не сум видел, и после чекам на сител реприза тоа катастрофа какви камери тон за никаде подобро ич да не ја даваа луѓево ќе мислат така беше како на сител.

Каде полна успехот ?
Се донесоа правите луѓе во кошаркарската федерација.
Врба го донесе Борче, донесе квалитетен кондиционен тренер, парите ги искористија паметно за турнеи, наместо базени по дома да си прават и створија атмосвера како во најсложната фамилија.

За да има резултати и во другите спортови мора да се тргне од таму.
Сите тие мафијашки и рекетатски фаци да се тргнат и да се бараат резултати а ќе ги има со оваков македонски дух и публика која и на крајот на светот да си, ќе дојде.

Вчера на Канал5 имаше интервју со претседателот на КФМ, не го знам човекот дали е поштен или ко другите функционери си гледа прво за себе ама ми остави многу позитивен впечаток.

Еден цитат од интервјуто:

Ние како нација патиме од комплекс на ниска вредност и сметам дека тој катанец дека како народ и нација не вредиме со овој успех на кошаркарите го скршивме

Точно мое мислење, ако го бива човекот и на други позиции се исто фини луѓе (нели Врба е исто во раководството) само нека се пренесе тоа и во другите федерации.

Многу добар почеток за смена на менталитетот на пониска вредност што го добивме со губењето на името, знамето и да не навлегувам понатаму во политика.

Само вака нека продужи и да биде сплотен народот и имаме шанси нешто да бидне од нас :).

Вчера вечер биле во Хавана , само толку знам ...
Ќе пишам попосле што како било

Вчера на Канал5 имаше интервју со претседателот на КФМ, не го знам човекот дали е поштен или ко другите функционери си гледа прво за себе ама ми остави многу позитивен впечаток.

Еден цитат од интервјуто:

Точно мое мислење, ако го бива човекот и на други позиции се исто фини луѓе (нели Врба е исто во раководството) само нека се пренесе тоа и во другите федерации.

Многу добар почеток за смена на менталитетот на пониска вредност што го добивме со губењето на името, знамето и да не навлегувам понатаму во политика.

Само вака нека продужи и да биде сплотен народот и имаме шанси нешто да бидне од нас :).

Го гледав сега интервјуто ( http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=48&egId=6&eventId=80314 ) не го знаев човекот , но бев сигурен дека успехот на една репрезентација доаѓа од коренот а коренот секогаш е Федерацијата.

Vie mislevte deka samo vo Skopje ke ima precek? :-)))
http://www.kavadar4e.com/index.php?...preceknagecevski&catid=20:kavadarci&Itemid=62
Sliki od precekot na Todor Gecevski vo Kavadarci....
najaven bese vo 4:30 no dojde posle 5... so kerkickata vo race, sleden od mladi decinja, pristigna na mestoto kade sto bevme dogovoreni :))
Bese docekan so pesna i aplauz... srceto mu se ispolni zapea i zaplaka :)))
Ni samiot toj ne ocekuvase vakvo nesto...
Ne znam za vas, ali mene stvarno greota mi padna za covekot, da ne gi igra najvaznite natprevari, a da sedi na samo pola metro od terenot... ednostavno negoviot timski duh, negovoto prisustvo pridonesuva sigurnost vo igrata i iskustvo...
Racete mu bea celi modrici od prekrsocite nad nego, prstite na edna raka koja sto mu e skrsena samo malku gi dvizi i tie mu se fateni so gipsot... nesakejci kerkickata mislam deka go udari po laktot na drugata... pocna da se drzi za nego i so bolni grimasi prodolzi da odpozdravuva... zalno!
Za mene heroj ne e Marin, ne e Antic, nitu pak Lester...
Eden i edinstven... ГЕЧЕВСКИ ТОДОР!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom