N
Nessa Alcarin
Гостин
Јас мислам дека Чорбаџијата е доволно способен да ми се спротистави на мојот пост. Па нели е затоа форумов, да се направиме „пуздер“Јас мислам дека чорбаџијата беше саркастичен.
Јас мислам дека Чорбаџијата е доволно способен да ми се спротистави на мојот пост. Па нели е затоа форумов, да се направиме „пуздер“Јас мислам дека чорбаџијата беше саркастичен.
Што е работата сега. Зарем не прашуваше за мислења за стихот од Исаија? Ете ти.Ама ич не ти го разбирам прашањето. Има ли прашање?
Тврдење да не има, а да не можам да го видам?
Што сакаш да кажеш?
Животните дејствуваат според своите инстикти, но знаат да се социјализираат, што ги прави слични на нас.Зависи што подразбираш под „разум“ и како го дефинираш разумот. Најпрецизно е да се каже дека животните дејствуваат согласно нивните инстинкти.
Еволуцијата не постои, науката не е глупост. Еволуцијата не е наука, туку филозофија, натуралистичка (недокажана) хипотеза за настанокот на животот.
Болтуваниов израз е до таа мерка експлотатисан на форумов, то станува досаден, а кога до челновите на форумов, кои ги користат тој термин, им упатувам прашање за тоа како тие успеваат да не бидат контролирани, не добивам одговор.Кој како, ти во верата бараш духовна категорија, јас во верата гледам одлична филозофија за контролирање на масите. .
Да, но не и за нејзината молитва...Си чул за богомолката?
--- надополнето: Sep 7, 2011 2:03 PM ---
.
Јеховин сведок !?Си чул за богомолката?
Незнам дали сум успеал да го сочувам умот “неиспран“, ама јас ништо не земам здраво за готово. За разлика од верниците јас во се барам логика и не можам да прифатам ништо како од “Бога дадено“. Едноставно таков израз кај мене не постои. И не мора кога ми се обраќаш со ти да користиш голема т.Ајде, биди Ти првиот на форумов, кој убо ќе објасни како му успева да остане надвор од секаква контрола и што е најбитно, како Ти успева да си го зачуваш умот „неиспран„...
Ако бог е сезнаен, значи дека знае се што јас и ти ќе направиме во иднина! Тогаш на кој начин постои слободна воља, кога нашите постапки се предодредени?Слободна волја постои и покрај сезнајноста Божја. Слободната волја е особина само до разумните/словесните битија, која ја немаат растенијата и животните, а ја имаат само Бог, ангелите и човекот.
Бог сакал да им прости на луѓето, ама тие не се покајале?! Вие велите дека луѓето се раѓале грешни - со наследен грев!? Тоа е толкава безсмислица и глупост, што нема зборови да се искаже!Во овој текст има неколку библиски дезинформации и избрзани заклучоци на темел на библиско непознавање.
Бог ги сака луѓето и сака да им прости, но многу луѓе одбиваат да им биде простено, не сакаат да се покајат и наместо да се покајат тие горделиво се воздигаат над Бог судејќи ги Неговите постапки, мислат дека се попаметни од Него и нудат (во нивни очи) попаметни потези од тие на Бог, попаметни (во нивни очи) решенија за човековиот проблем со гревот.
Од МИКИ1: "Не постои судбина, како однапред одреден тек од настани, кои не можеш да ги промениш. Самото постоење на слободната волја, која ни е по раѓање дадена, ја исклучува судбината како неможност нешто да се стори, оти наводно, се е однапред предодредено. Самата слободна волја ја побива судбината па така, јас можам да сторам „нешто„ за кое немам поим дека некој веќе го предодредил, исто како што можам да не сторам „нешто„ ,ако сметам дека може да биде за мене штетно.Ако бог е сезнаен, значи дека знае се што јас и ти ќе направиме во иднина! Тогаш на кој начин постои слободна воља, кога нашите постапки се предодредени?
Прегледај го приврзокот 33724
Немам таков клип но затоа имам фотографија, жив доказ дека луѓето и диносаурусите живееле заедноDBack,
Е ајде де, најди ми клип на кој некоја животиња се моли на Бога! Ќе можеш?
--- надополнето: Sep 7, 2011 1:44 PM ---
Ево, ја су трпелив и ќе сачекам дур то дабарите еволуисат у битија, кои ќе можат да градат бетонски брани...
Да. Свиреп, садистички предатор. Како Јахве.Си чул за богомолката?
Каде ми е? Што тоа?Што е работата сега. Зарем не прашуваше за мислења за стихот од Исаија? Ете ти.
Еве ти Мики еден побожен папагалDBack,
Е ајде де, најди ми клип на кој некоја животиња се моли на Бога! Ќе можеш?
--- надополнето: Sep 7, 2011 1:44 PM ---
...
Зависи што подразбираш под „рајот“, затоа што и Едемската градина каде што биле сместени Адам и Ева била рај. Сатаната бил протеран од Небото пред Адам и Ева.Дали сатаната бил протеран од рајот пред адам и ева ?