N
Nessa Alcarin
Гостин
Јас мислам дека Чорбаџијата е доволно способен да ми се спротистави на мојот пост. Па нели е затоа форумов, да се направиме „пуздер“Јас мислам дека чорбаџијата беше саркастичен.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас мислам дека Чорбаџијата е доволно способен да ми се спротистави на мојот пост. Па нели е затоа форумов, да се направиме „пуздер“Јас мислам дека чорбаџијата беше саркастичен.
Ама ич не ти го разбирам прашањето. Има ли прашање?
Тврдење да не има, а да не можам да го видам?
Што сакаш да кажеш?
Животните дејствуваат според своите инстикти, но знаат да се социјализираат, што ги прави слични на нас.Зависи што подразбираш под „разум“ и како го дефинираш разумот. Најпрецизно е да се каже дека животните дејствуваат согласно нивните инстинкти.
Еволуцијата не постои, науката не е глупост. Еволуцијата не е наука, туку филозофија, натуралистичка (недокажана) хипотеза за настанокот на животот.
Кој како, ти во верата бараш духовна категорија, јас во верата гледам одлична филозофија за контролирање на масите. .
Си чул за богомолката?
![]()
--- надополнето: Sep 7, 2011 2:03 PM ---
.
Си чул за богомолката?
![]()
Незнам дали сум успеал да го сочувам умот “неиспран“, ама јас ништо не земам здраво за готово. За разлика од верниците јас во се барам логика и не можам да прифатам ништо како од “Бога дадено“. Едноставно таков израз кај мене не постои. И не мора кога ми се обраќаш со ти да користиш голема т.Ајде, биди Ти првиот на форумов, кој убо ќе објасни како му успева да остане надвор од секаква контрола и што е најбитно, како Ти успева да си го зачуваш умот „неиспран„...
Ако бог е сезнаен, значи дека знае се што јас и ти ќе направиме во иднина! Тогаш на кој начин постои слободна воља, кога нашите постапки се предодредени?Слободна волја постои и покрај сезнајноста Божја. Слободната волја е особина само до разумните/словесните битија, која ја немаат растенијата и животните, а ја имаат само Бог, ангелите и човекот.
Бог сакал да им прости на луѓето, ама тие не се покајале?! Вие велите дека луѓето се раѓале грешни - со наследен грев!? Тоа е толкава безсмислица и глупост, што нема зборови да се искаже!Во овој текст има неколку библиски дезинформации и избрзани заклучоци на темел на библиско непознавање.
Бог ги сака луѓето и сака да им прости, но многу луѓе одбиваат да им биде простено, не сакаат да се покајат и наместо да се покајат тие горделиво се воздигаат над Бог судејќи ги Неговите постапки, мислат дека се попаметни од Него и нудат (во нивни очи) попаметни потези од тие на Бог, попаметни (во нивни очи) решенија за човековиот проблем со гревот.
Ако бог е сезнаен, значи дека знае се што јас и ти ќе направиме во иднина! Тогаш на кој начин постои слободна воља, кога нашите постапки се предодредени?
Прегледај го приврзокот 33724
DBack,
Е ајде де, најди ми клип на кој некоја животиња се моли на Бога! Ќе можеш?
--- надополнето: Sep 7, 2011 1:44 PM ---
Ево, ја су трпелив и ќе сачекам дур то дабарите еволуисат у битија, кои ќе можат да градат бетонски брани...![]()
Да. Свиреп, садистички предатор. Како Јахве.Си чул за богомолката?
![]()
Каде ми е? Што тоа?Што е работата сега. Зарем не прашуваше за мислења за стихот од Исаија? Ете ти.
Еве ти Мики еден побожен папагалDBack,
Е ајде де, најди ми клип на кој некоја животиња се моли на Бога! Ќе можеш?
--- надополнето: Sep 7, 2011 1:44 PM ---
...![]()
Дали сатаната бил протеран од рајот пред адам и ева ?