Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Ne se ima otkazano Ristovski (????), od kaj i ti pa izvadi takva informacija? Tasevski bese toa, za Ristovski nisto nemalo takvo nesto...
Кој и каде рекол дека Ристовски се откажал?

П.С.

Баш штета. Пред 3 дена фудбалерите беа во Русија, ама изгледа не им текнало на враќање да скршат до кај Литванија, па да ги прашаат кошаркарите за да ги научат како се игра со срце за репрезентацијата.

Кој и каде рекол дека Ристовски се откажал?

П.С.

Баш штета. Пред 3 дена фудбалерите беа во Русија, ама изгледа не им текнало на враќање да скршат до кај Литванија, па да ги прашаат кошаркарите за да ги научат како се игра со срце за репрезентацијата.
Подалеку е од што мислиш :)

оо игнорирај што кажав, ја прочитав дека за него прашуваш па ме збуни што збориш, а ти за Митрески си зборел лол

Тоа за Митрески дека се откажал излезе во Македонски Спорт, така да јасно беше од старт дека е само гласина, кога тие напишале нешто што се базирало на факти или вистина, они се и сешто пишуваат и измислуваат само за да шират демек некои ексклузивни новости и да се праат популарни а уствари 90% од нивните информации им се чист измислици, не им ги зимај за озбилно нивните натписи, ги глеаш колку се стварно вистини...

Подалеку е од што мислиш :)
Можеле од Москва до Алитус да отидат. После од Литванија нека си долетаат до Скопје. Не е далеку во однос на тоа што можат да го научат во Литванија. :)

Znaci kako sto i prethodno napomenaf reprezentacijata i ne e tolku slaba gledate eden trener kolku moze da gi promeni rabotite i kako sto rekof ivanoski popov pandev trickovski noveski stvarno dobri igraci ne mozete samo tuku taka da plukate po reprezentacijata za sumulikovski bi se slozil stvarno covekot i so rusija se pokaza deka ne mu e tuka mestoto 3-4 kontri napravi za rusija vprocem i edinstvenite sansi koi gi imaa rusite vo prvo pol. bea od sumulikoski toa uste ednas dokazuva deka fudbal se igra so 11 igraci

Za Popov, Pandev, Trickovski, Noveski se slozuvam - ama IVANOVSKI??? On e talentiran ama uste mu e mnogu rano za u reprezentacija, kakvi promasai imase protiv Rusija toa stvarno bese mnogu.

очекувам барем 2-3 гола со Андора се надевам нема да се разочарам и овој пат како и секогаш.Би сакал барем еднаш во животов да ги видам нашиве да изиграат една 90 минутна утакмица со офанзивна игра со мн шанси и голови

Абе, ги видов фудбалерите на Андора кога стигаа преге пред Холидеј Ин, абе едни ниски циганчиња,од нив ли ќе се секираме, едно 4-5 гола и кој ги ебе. Иначе, од утакмицата со Русија некни, ми се утврди мислењето дека не е до тренерите, до играчите е, они се недоносени.

Тошак да ги научи вака да ја пеат химната пред натпревар. На што личеше тоа некни што го видов, еден се чеша, друг гледа лево десно, еден дали пееше. Непочит.

20 годишнина ни е, не треба Тошак да ги учи, треба да им текне и на самите! :)

20 годишнина ни е, не треба Тошак да ги учи, треба да им текне и на самите! :)

E ajде де, нашиве се однесуваат како да не знаат како оди текстот :) И цел стадион треба да пее, глеј го на клипон стариот Вембли, грми целиот, да посакаш да си дел од атмосферата. :)

Види вака, нашите се мегаѕвезди неможеш да ги рамниш со полупрофесионалци како оние на линкот :)
И плус можно е хаџиристески да им наплаќа за пеење колку што им наплаќа за играње, па да си имаат проблеми, да ги продаваат златните ролекси :D
Како и да е, ако Тошак им внесе дисциплина пред се, почит спрема дресот, и еднаш стварно да испаднат со срце на терен, многу работи ќе се променат ако додадеме и полна филип 2, ќе бидеме ептен незгоден противник а можеби и ќе направиме чекор повеќе во квалификациите. Ги гледам кошаркарите сто пати имаат шанса да закуцаат, сите положуваат под кош, ама дисциплината смиреноста пред чаламот си го прави своето. :)

Тошак да ги научи вака да ја пеат химната пред натпревар. На што личеше тоа некни што го видов, еден се чеша, друг гледа лево десно, еден дали пееше. Непочит.

Прво да кажам дека се согласувам во потполност, треба да направат напор и да ја научат химната без разлика на следново:

имаме исклучително лоша химна (барем за спортски натпревари, не ме убивајте одма) која има 5 или 6 строфи како песна, од кои 3 се влезени во верзијата која ни е официјална химна, од кои се кладам дека 50% на форумов без гуглање не знаат кои се тие 3. Понатаму, да ги испееш сите три строфи има само една позитивна работа: противникот ќе го убиеш од досада пред почетокот, додека ако ја скратиш на две пак е долга, и за жал нема завршеток (последната е ...слободно живеееееее. што е супер, а обично на завршуваме после 2 со ...даме груев, сандански.... што не е никаков крај кој треба да те подигне).

Мај поинт: химната треба да подигне, да мотивира, да се испее во еден здив, да создаде прекрасна атмосфера. Во тој поглед мислам дека „Земјо Македонска“ е далеку подобра песна.

До некои промени, спортистите нека го стегнат г'зот и нека поднаучат нешто...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom