Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Иначе младата репрезентација на Македонија денеска го совлада Кипар во пријателски натпревар со 3-1.
Два гола постигнал Илија Несторовски и еден Стефан Ристовски.

Не,фудбалерите видоа дека се брука и срам за цела држава,видоа како ни го разубавија животот што се вика,кошаркарите и сигурно ќе запнат да ја победат БАРЕМ Андора :tapp:

Ај може ќе дочекаме и јака фудбалска репрезентација,а може и не.
Ќе се изначекаме... тешко е упм... За кошарка имаме 8-9 добри играчи, за ракомет малку повеќе, и ете ти ги екипите, клупа немаме ама буткаме нешто... За фудбал треба да се козиме, без 5-6 играчи во најсилните лиги во Европа (и тоа да се стандардни и важни играчи во своите екипи) НИКОГАШ нема да се приближиме до завршница на некое првенство.

Според мене, врвот беше генерацијата кога играа Седло, Игор, Новевски, Васовски... во одбрана, со Милошевски на голот, тогаш беа во добри екипи, во одлична форма и имавме бедем назад, цврста екипа беше. Генерацијата на Панчев и другови беше најквалитетна ама тактиката беше „играјте патриоти“, + во години влегуваа... и Ѓоко Хаџиески имаше добар избор на играчи комбиниран со често кукавичка тактика...

Тоа ни е се посветлите периоди и тогаш бевме далеку, а сега каде сме, за никаде сме. Не ми се верува што сеуште има луѓе кои шират оптимизам за некое подобро утре, секоја чест за нив :)

Андора ќе ја тепаме, што се секираме за друго...

Дечки ќе ја дават ли на телевизија. И ако може live stream.
Благодарам.

Што се однесува за Химната се согласувам. И да не мислите дека тоа ни е некој компекс. Ќе ви кажам дека на Германската репрезентација во уста им гледат кој пее кој не и после детално ги анализират. Ај на Подолски и Клозе им опростуват бидејќи се 100% Пољаци , ама за Гомез имаше голема полемика иако и он е мешан. Значи пеењето химна е многу доблесно и под итно треба некој да им го објасни на фудбалерите.

Мислам дека една од првите работи што треба Тошак да ги расчисти е капитенската улога. Пандев ни под разно не е личност што треба да ја има таа улога. Според мене најлогичен избор би бил Новески , едно поради стабилниот карактер, друго поради искуството и на крај на краевите во Мајнц е капитен .

Дечки ќе ја дават ли на телевизија. И ако може live stream.
Благодарам.

Што се однесува за Химната се согласувам. И да не мислите дека тоа ни е некој компекс. Ќе ви кажам дека на Германската репрезентација во уста им гледат кој пее кој не и после детално ги анализират. Ај на Подолски и Клозе им опростуват бидејќи се 100% Пољаци , ама за Гомез имаше голема полемика иако и он е мешан. Значи пеењето химна е многу доблесно и под итно треба некој да им го објасни на фудбалерите.

Мислам дека една од првите работи што треба Тошак да ги расчисти е капитенската улога. Пандев ни под разно не е личност што треба да ја има таа улога. Според мене најлогичен избор би бил Новески , едно поради стабилниот карактер, друго поради искуството и на крај на краевите во Мајнц е капитен .

Клосе ја пее химната од кога памтам дека игра за репрезентација.

Инаку македонскиве новинари/спикери имаат проблем со aкцентирање. Оваа на МТВ рече A'ндора. :rolleyes:

Нема US-Open иначе не би ја гледал утакмицава.

^Прогрмата има право да се емитува само на територијата на РМ. Јас сум малце јужно :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom