Протеиини и креатини и самата конзумираш секој ден во храната што ја јадеш.ako sakas da izgledas dobro potrudi se prirodno da go postignes toa ne proteini kreatini
Витамините и те како можат да бидат штетни ако се претера. Пред некоја година професорот по биохемија при медицинскиот факултет ни кажуваше за руска експедиција која тргнала да го освојува сверниот пол пред неколку децении. Истите бидејќи не носеле доволно храна решиле да ги убиваат морските лавови и секојдневно ден по ден да се хранат од нивниот црн дроб. Црниот дроб е богат со витамини затоа што организмот во него ги сладира резервите на ватамини.Набрзо половина од нив умреле од прегломеа количина т.е. токсикација со витамин А. Заклучок. И витамините можат да бидат штетни во големи количиниne moze da ima stetni supstancii herba life koga sodrzat vitamini i minerali ako vitaminite gi smetas za stetni togas bravo
Л-карнитин и креатин се 2 различни поима. Едното е носач на масни киселини во митохондриите, а другото е високо енергетско соединение. Едното топи масти другото дава силаA proteinot creatinot voopsto ne gi smetam za stetni jas licno sum koristela l-carnetin ali sepak se trudam prirodno da go usovrsam i odrzavam moeto telo.
Стероидите имаат природа на холестерол т.е. масти. Под никој случај не се примаат во вена туку интрамускуларно. Доколку ги стрпаш во вена во најдобар случај ќе ти се сврти и ќе се онесвестиш, а во најлош за неколку минути ќе добиеш срцев или мозочен удар поради зачепување на артериите. Веројатно нешто друго примил во вена не стероиди.se primaat jas licno go vidov toaaa ne sum budala
Всушност докаажано е дека го намалува тестостеронот. Според Пабмед (база на податоци од Националниот инстутут за здравје на САД која што ги содржи 21 000 000 медицински научни кистражувања) цитирамИмам читано дека сојата има дупло повеќе глутамин од веј и дека го намалувала тестостеронот ама не е докажано, колку пари толку музика.
Всушност еден од научниците кој се занимава во ова поле во докумнентарецот Superhuman паметно рече. Да постоеа стероиди кои ќе ми овозможеа да ја добијам Нобеловата награда најверојатно би ги веднаш зел.Не случајно сите научници на светот се анти-билдери. Пред се затоа што повеќе сакаат да го помуниваат времето во билдање на мозокот.
Како прво постојат и геј бодибилдери и не се бламирај кога немаш појма што се бара во областа на бодибилдингот и пауерлифтингот, тука на темава го гледаме како таков спорт и хемија е неизбежна за да станеш професионален бодибилдер. Баш ми е гајле мене каков вкус имаш ти и дали ти се гади, никој не те викна да солиш памет тука. Отвори си тема за дефиниција и геј фитнес па прајте си тела за плажа, незнам која ти е поентата, сакаш да не убедиш во нешто што секој го размислувал милион пати.vie maskite mislite deka ako ste sto pogolemi vo ramena race i red drugo deka ke privlecite vnimanie kaj zenskite iskreno mene mi se gadi od bilderi koi se tolku golemi sto mu se iskriveni i racete dovolno e dobra definicija za da bides privlecen.
--- надополнето: Aug 23, 2011 11:53 PM ---
Потполно се согласувам, и браво ако си успеала да го извадиш од такт.ajdee pocna i za privatniot zivot se gleda kolku si pameten hahahahha jas vazno imav decko a ti dali voopsto si imal nekoja hahahaha a dokolku te interesira jas go ostaviv so takvi kako tebe i nego ne se zamaram mnogu samo mozam od takt da gi izvadam hhahahha
Во Гладијатори, карши грчка амбасада.Каде во Скопје можам да најдам dumbbells од 10 kg и како идат цените отприлика?
По можност коцкасти, мислам на ова:
И во странство налетав на шипка (извинете за неукоста ) плус 2 тега од 10 кила, сето тоа за 40 евра...вреди понудава или има тука за поефтини пари?
Ако знаеш пиши ми отприлика како идат цените, да знам дали воопшто да барам овде или да си купам од странство...Во Гладијатори, карши грчка амбасада.
Да не биде рекла казала, не сум 100% сигурен за бучици од 10 кила (баш таа килажа) ако ти е блиску сепак провери си.
Провери на линковАко знаеш пиши ми отприлика како идат цените, да знам дали воопшто да барам овде или да си купам од странство...
Околу 1200-1600 се сигурно, прашај да не те излажам но под 1000ка неможе да биде.Ако знаеш пиши ми отприлика како идат цените, да знам дали воопшто да барам овде или да си купам од странство...
Јас уште од старт почнав да водам дневник.Дали некој од вас кој сериозно или малце посериозно се занимаваат со боди билдингот води дневник или не? Која е целта на дневникот итн...
Јас водам дневник во форма на андроид апликација на мобилниот телефон. Во неа ги внесувам тежините со кои имам вежбано и обемите на телото (надлакт, подлакт, листови , гради....) така да имам увид дали напредувам или неДали некој од вас кој сериозно или малце посериозно се занимаваат со боди билдингот води дневник или не? Која е целта на дневникот итн...