Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
А знаеш дали има рок за ова или? Пошто на мене пример ми е незаверен семестаров поради семинарска која треба во септември да ја предадам...
Најверојатно до 15-ти септември ќе може.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
А знаеш дали има рок за ова или? Пошто на мене пример ми е незаверен семестаров поради семинарска која треба во септември да ја предадам...
До 15 септември мора сите да поднесат. Има на нивната страна поставувани прашања од лајв четовите, одговорено е и ова.

Член од
21 октомври 2007
Мислења
96
Поени од реакции
13
Има некој информации колку се пријавија денес на уписи? и кај има најмногу пријавени по смерови.
Генерирав нова пријава на порталот пред 10 мин. и ми даде број 1060 , што не значи дека и толку се пријавија ама пак гужва бе другарче

Член од
7 јануари 2009
Мислења
679
Поени од реакции
30
Околу 500 студенти се пријавиле првиот ден (читај: над 500 студенти се пријавиле).

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
До 15 септември мора сите да поднесат. Има на нивната страна поставувани прашања од лајв четовите, одговорено е и ова.
Сериозно ова? Еве сега барам по страната никаде ништо нема спомнато за префрлувањето. Во ЧПП стои она старото дека студнетите ќе треба да пополнат изјава само, не пишува дека треба да се одјавиме од ФЕИТ прво па после да носиме на ФИНКИ.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Сериозно ова? Еве сега барам по страната никаде ништо нема спомнато за префрлувањето. Во ЧПП стои она старото дека студнетите ќе треба да пополнат изјава само, не пишува дека треба да се одјавиме од ФЕИТ прво па после да носиме на ФИНКИ.
Не мислев на ЧПП, туку на поставуваните прашање од лајв четовите кои можеш да го најдеш тука. Иначе таа молба/пријава/барање/изјава мислам дека е една иста работа, и нема врска со твое одјавување од ФЕИТ/ИИ, тоа они ќе си го направат. Ние ваљда треба само да го пополниме чудото.

Еве и едно од прашањата:

Spase Markovski: Кога ќе биде објавена процедурата за префрлување од ИИ/ФЕИТ на ФИНКИ?

ФИНКИ: Процедурата за префрлување на ФИНКИ формално ќе започне во текот на наредните денови. Таа ќе се состои од потпишување на Изјава во 2 примероци, во која СЕКОЈ студент на КТИ и ИИ ќе мора да се изјасни на кој факултет ќе ги продолжи своите студии – дали на ФИНКИ, на ФЕИТ или на ПМФ.

Член од
21 октомври 2007
Мислења
96
Поени од реакции
13
@ Brainwasher , благодарам, и јас дојдов до сличен податок
со среќа на сите што аплицираа

Член од
16 февруари 2008
Мислења
27
Поени од реакции
5
Навистина ми се допаѓа службата за студентски прашања на факултетов. Се изненадив од фактот што имаат челични нерви да одговорат на некои прости прашања или по 100 пати едно исто поставено прашање. А да не зборуваме за тоа што доста од времето се достапни на фб и на лајв чатот како и цела посебна страна со мнозинство информации за полесно подготвување на документите за упис. на пр. На кој друг факултет потенцираат дека документите можат да бидат и постари па така студентите ваќаат нови изводи и уверенија за државјанство мислејќи дека не треба да бидат постари од 6-месеци... Секоја чест за ФИНКИ ...:))))) Минус е тоа што просториите што ги превземаат од Технолошко- металуршкиот факултет се доста стари, но да се надеваме дека ќе ја направат новата зграда што ја најавуваат пред да дипломираме.:D

Chapstick

Сам свој психолог
Член од
7 август 2009
Мислења
2.986
Поени од реакции
311
A подетално некој да ми каже за смеровите во ФИНКИ и програмата?

Член од
16 февруари 2008
Мислења
27
Поени од реакции
5

Онлајн
Chapstick

Член од:
7 август 2009
Број на мислења:
2.990
Допаѓања:
258
Поени од трофеи:
105
Локација:
Таму кај што нема Господ Бог
Ново

A подетално некој да ми каже за смеровите во ФИНКИ и програмата?
http://www.finki.ukim.mk/mk/studies/study-guide Тука имаш водич за студирање, се е објаснето. :)

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
И, знае некој колкумина се имаат пријавено заедно со вториот уписен рок? :)

Г

Грејвдигер

Гостин
Утре ќе има информации колку има пријавено и колку слободни места има останато по насоки.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Од прва рака (деканот на Финки), во 12 ипол наслушнав дур седеше во бифе и збореше со колеги, дека имало 580 пријавени (или можеби 680, не ми текнува добро).
Ко за факултет што прва година почнува со работа, ова е стварно добра бројка.

Kajgana Shop

На врв Bottom