Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Не треба нов извод. Милион пати прашано и одговорено на лајв чатовите шо ги имаше предходниве неколку дена на финки...

Има ли бре некој идеја како ќе биде префрлањево од ФЕИТ на ФИНКИ?

Може ова го имаат одговорено ама искрено ме мрзи да барам :) Може од електро ИКИ пример да се префрлиш на ФИНКИ на нов смер?

Може ова го имаат одговорено ама искрено ме мрзи да барам :) Може од електро ИКИ пример да се префрлиш на ФИНКИ на нов смер?

секое префрлање е можно , ама ИКИ со новите смерови на финки тотално се разликува , така да ке треба доста од новите предмети да ги полагаш.

Екипо имам 82 поени ке влезам ли на смерот за мрежни технологии ?

знам дека годинава се отвара факултетот,ама да не знае некој од прилика..

знам дека годинава се отвара факултетот,ама да не знае некој од прилика..
абе има на страната на финки податоци за лани на електро и на пмф кој со колку бодови бил последен ... ама неможиш да знајш за оваја година

Ова што е матичен број на факултетот, при уплакање на жиро сметката на ФИНКИ каде треба да се внесе тој т.н. матичен број на факултетот, пошто на уплатницата никаде неможам да најдам па ако знае некој нека помага !

Што опфаќа предметот калкулус во првите два семестра? И дискретна математика? Што конкретно се учи таму?

Што опфаќа предметот калкулус во првите два семестра? И дискретна математика? Што конкретно се учи таму?
Калкулус ти е лимеси, изводи, интеграли, секакви можни функции, графици...
Дискретна опфаќа множества, искази, матрици, равенки(точка, рамнина, права)... и тоа 90% од задачите се докази колку шо се сеќавам.

Има ли бре некој идеја како ќе биде префрлањево од ФЕИТ на ФИНКИ?

Разбрав дека треба само да се напише Молба за отпишување од ФЕИТ и истата заедно си индекс да се однесе на Технолошки факултет. Од тука, ФИНКИ ќе побара повлекување на сите наши документи од ФЕИТ без да не боли глава.

Разбрав дека треба само да се напише Молба за отпишување од ФЕИТ и истата заедно си индекс да се однесе на Технолошки факултет. Од тука, ФИНКИ ќе побара повлекување на сите наши документи од ФЕИТ без да не боли глава.

А знаеш дали има рок за ова или? Пошто на мене пример ми е незаверен семестаров поради семинарска која треба во септември да ја предадам...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom