Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Не треба нов извод. Милион пати прашано и одговорено на лајв чатовите шо ги имаше предходниве неколку дена на финки...

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Има ли бре некој идеја како ќе биде префрлањево од ФЕИТ на ФИНКИ?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Може ова го имаат одговорено ама искрено ме мрзи да барам :) Може од електро ИКИ пример да се префрлиш на ФИНКИ на нов смер?

Член од
27 април 2009
Мислења
217
Поени од реакции
13
Може ова го имаат одговорено ама искрено ме мрзи да барам :) Може од електро ИКИ пример да се префрлиш на ФИНКИ на нов смер?
секое префрлање е можно , ама ИКИ со новите смерови на финки тотално се разликува , така да ке треба доста од новите предмети да ги полагаш.

Член од
2 август 2009
Мислења
975
Поени од реакции
380
Екипо имам 82 поени ке влезам ли на смерот за мрежни технологии ?

Член од
2 август 2009
Мислења
975
Поени од реакции
380
знам дека годинава се отвара факултетот,ама да не знае некој од прилика..

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
знам дека годинава се отвара факултетот,ама да не знае некој од прилика..
абе има на страната на финки податоци за лани на електро и на пмф кој со колку бодови бил последен ... ама неможиш да знајш за оваја година

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Ова што е матичен број на факултетот, при уплакање на жиро сметката на ФИНКИ каде треба да се внесе тој т.н. матичен број на факултетот, пошто на уплатницата никаде неможам да најдам па ако знае некој нека помага !

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Што опфаќа предметот калкулус во првите два семестра? И дискретна математика? Што конкретно се учи таму?

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Што опфаќа предметот калкулус во првите два семестра? И дискретна математика? Што конкретно се учи таму?
Калкулус ти е лимеси, изводи, интеграли, секакви можни функции, графици...
Дискретна опфаќа множества, искази, матрици, равенки(точка, рамнина, права)... и тоа 90% од задачите се докази колку шо се сеќавам.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Има ли бре некој идеја како ќе биде префрлањево од ФЕИТ на ФИНКИ?
Разбрав дека треба само да се напише Молба за отпишување од ФЕИТ и истата заедно си индекс да се однесе на Технолошки факултет. Од тука, ФИНКИ ќе побара повлекување на сите наши документи од ФЕИТ без да не боли глава.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Разбрав дека треба само да се напише Молба за отпишување од ФЕИТ и истата заедно си индекс да се однесе на Технолошки факултет. Од тука, ФИНКИ ќе побара повлекување на сите наши документи од ФЕИТ без да не боли глава.
А знаеш дали има рок за ова или? Пошто на мене пример ми е незаверен семестаров поради семинарска која треба во септември да ја предадам...

Kajgana Shop

На врв Bottom