Windows 7

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Дечки, малку помош за враќање заборавен пасворд на Windows 7? Значи не можам да се логирам воопшто. Имаше објаснување во една од горните теми преку Safe Mode дека ќе се појави администраторскиот логин, но тоа не се случува.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Дечки, малку помош за враќање заборавен пасворд на Windows 7? Значи не можам да се логирам воопшто. Имаше објаснување во една од горните теми преку Safe Mode дека ќе се појави администраторскиот логин, но тоа не се случува.
http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd

Има убаво објаснето тука ...ако нешто нешто не е јасно..кажи :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Здраво дечки сега инсталирав Windows 7 ultimate, наптавив и автоматски абдејт, и гледам имам 30 дена период на користење. Може помош по ПП да ме упати како да подесам,да исклуцам абдејт, и др.
До сега терав на XP сега да го пробам Windows 7 :)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Здраво дечки сега инсталирав Windows 7 ultimate, наптавив и автоматски абдејт, и гледам имам 30 дена период на користење. Може помош по ПП да ме упати како да подесам,да исклуцам абдејт, и др.
До сега терав на XP сега да го пробам Windows 7 :)
На google пиши daz loader симни го и ке ти го активира после нема потреба да ги гасиш апдејтите

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
На google пиши daz loader симни го и ке ти го активира после нема потреба да ги гасиш апдејтите
Го направив сето тоа, активиран е Windows-от ама имам некои проблеми со desktop-от не сака да ми функционираат gadgets-ите.Чудно :)
КАКО И ДА Е ФАЛА ТИ (y)

K

kalimer0

Гостин
Моментално имам XP и планирам да инсталирам 7.
Сакам да прашам дали ќе може да го инсталирам со 512mb рам и 1.60GHz intel celeron ?

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Сакам да прашам дали ќе може да го инсталирам со 512mb рам и 1.60GHz intel celeron ?
Има една програма Windows 7 Upgrade Advisor.
Инсталирај ја, ќе ти го анализира компјутерот и ќе ти каже дали можеш.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
ја ке ти го анализирам компјутерот остани си на XP со таа конфигурација :)

Член од
13 март 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0

Здраво,
Имам проблем со Multi-Card Reader...
Користам Windows 7 32bit. и кога ќе го приклучам читачот на картички во усб портот , доле ми се појавува иконка со известување дека виндовс не го препознава... значи појма неам што треба да се направи , па би ве замолил за помош... дали треба да се инсталираат некои драјвери и сл. ствари... ?!

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Барај драјвери на официјалната страна

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
XP само на оваа машина...
--- надополнето: Aug 14, 2011 8:54 PM ---
Здраво,
Имам проблем со Multi-Card Reader...
Користам Windows 7 32bit. и кога ќе го приклучам читачот на картички во усб портот , доле ми се појавува иконка со известување дека виндовс не го препознава... значи појма неам што треба да се направи , па би ве замолил за помош... дали треба да се инсталираат некои драјвери и сл. ствари... ?!
Дали ти вика unrecognized device?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
ОК, значи денеска го форматирав компјутерот, и реинсталирав пак Windows 7. Ама, ми прави проблем еден процес TrustedInstall.exe, или пак Windows Module Instaler во серивисите. Знае некој како да го решам ова, бидејќи по 10 минути од старт ми го замрзнува компјутерот и мора рестарт.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ОК, значи денеска го форматирав компјутерот, и реинсталирав пак Windows 7. Ама, ми прави проблем еден процес TrustedInstall.exe, или пак Windows Module Instaler во серивисите. Знае некој како да го решам ова, бидејќи по 10 минути од старт ми го замрзнува компјутерот и мора рестарт.
Што чуда си инсталирал?

Исклучи тоа што не ти треба преку RUN - MSCONFIG или ако ти е ептен свежа инсталацијата, направи си SYSTEM RESTORE.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Што чуда си инсталирал?

Исклучи тоа што не ти треба преку RUN - MSCONFIG или ако ти е ептен свежа инсталацијата, направи си SYSTEM RESTORE.
Изгледа најдов решение.

Start>Control Panel>Administrative Tools>Services

На Windows Module Installer и на Windows Update, за startup type селектирав Manual, послем рестарт направив и се среди.
Изгледа се појави проблем кога сакав да го симнам SP1 и уште 4-5 апдејти од Windows Update, и видов дека на нет многу луѓе се жалат на тоа. Како и да е претходно ги симнав скоро сите апдејти за Windows 7 па така не верувам дека тие многу би ми требале.

Сепак фала на помошта.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Win 7 на лаптоп со Celeron M 1.7, 1.5 GB RAM и стандард Intel GM графичка. Добра идеја?

Kajgana Shop

На врв Bottom