Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.741
го симнав само thor, тапа снимка + fail резолуција(4:3)... порано имав ppvrip симнато, супер беа ама... очигледно има разлика од ppvrip до ppvrip :)

super 8 треба да е солидна снимка

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Го симнав јас Super 8. Добра е снимката за DVDSCR, а и звукот не беше лош од тоа што имав прилика да го чујам.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Ова у фазон како новиот Thing(и него го најавуваа како приквел па испадна римејк).Осми патник требаше да заврши со двојката.А ако мораше да се прави нов дел,бар нека биде за потеклото на ксеноморфите.Дали имаат своја средина или се вештачка творба?Тоа баеги долго време ме копка.
Не мислев у тој фазон приквел па на крајот римејк, него - прво рекоа Елиен приквел, после Р. Скот кажа го преработувале сценариото па искочило нешто сосема трето па на крајот Линделоф (така се викаше мислам, поврзан беше со Лост изгледа ме мрзи да го барам сега) сценаристов сега на Комик-Кон кажа дека ќе се случи бајги години пред кецот, посебна приказна, ама ќе биде поврзан со Елиен, преку ксеноморфите претпоставувам. Песимист бев, дали ќе може Ридли после толку време да извади уште еден одличен СФ (добро што му се врати на жанров), а од сликиве интересно ми изгледа, вистински сетови, без зелен екран, нема да биде CGI парада, потсетува на кецот по сликиве што е добра работа....па ќе видиме...тек за 1 година. :P
И осми патник и терминатор завршија со двојката... и други делови не постојат. :)
Осми патник. На кого му текна да го преведе така, му остана тоа име. :)
--- надополнето: Aug 6, 2011 2:13 AM ---
папапап колку време ги чекам филмовиве и во еден ден излегоа :)

Bridesmaids 2011 PPVRIP IFLIX
Super 8 2011 DVDSCR XViD AC3 – IMAGiNE
Thor 2011 PPVRIP IFLIX
Midnight In Paris 2011 IFLIX

p.s. треба да се солидни снимки.
Не се фалете со пиратерија , го нервирате на bibil.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Ќе го има Робин во новото продолжение или не? Дека се шушкаше ќе имало големо изненадување, непријателот се откри, оваа кравата исто, и не излезе Нолан да каже дека некоја од овие работи било изненадувањето...

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Ќе го има Робин во новото продолжение или не? Дека се шушкаше ќе имало големо изненадување, непријателот се откри, оваа кравата исто, и не излезе Нолан да каже дека некоја од овие работи било изненадувањето...
Ако го има Робин тогаш тоа ќе е уште еден гејски Бетмен филм.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Ако го има Робин тогаш тоа ќе е уште еден гејски Бетмен филм.
Зависи каков Робин ќе биде. Може да е некој badass Робин, може да е некој потрчко на Бетмен. Зависи тоа, еве и за оваа кравава, све нешто ме удира на убер фејл, ама ај ќе видиме. Не можам да ја замислам како мава боксови и шамари :), мораа да одат со друга актерка, барем јас така мислам, иако Ио ке ме банира од темата поради ова што го реков :D

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Иосоно, за Супер 8, да не ти го реплицирам големион пост у Предлог за ...па тука. :)
Мене не ми се допадна филмов нешто посебно, у тој саат време што го гледав пред да го баталам, иако сум носталгичен по тие SF филмови од порано, како на пр. The Last Starfighter . Очигледно е дека Абрамс сакал да напраи свое 80's SF филмче, ама таа атмосфера, според мене, не може да се долови денеска, како и оние допадливи ликови од порано, (кои беа така природно одглумени,) иако како што кажа, Абрамс бајги време од филмов, како што треба, посветува на развој на ликовите, и децана добро одглумеа, ама пак за нивните ликови баш ми беше гајле, што-како, нема поврзаност. Плус, компј. ефекти денеска, нема толкава креативност како порано.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.535
Иосоно, за Супер 8, да не ти го реплицирам големион пост у Предлог за ...па тука. :)
Мене не ми се допадна филмов нешто посебно, у тој саат време што го гледав пред да го баталам, иако сум носталгичен по тие SF филмови од порано, како на пр. The Last Starfighter . Очигледно е дека Абрамс сакал да напраи свое 80's SF филмче, ама таа атмосфера, според мене, не може да се долови денеска, како и оние допадливи ликови од порано, (кои беа така природно одглумени,) иако како што кажа, Абрамс бајги време од филмов, како што треба, посветува на развој на ликовите, и децана добро одглумеа, ама пак за нивните ликови баш ми беше гајле, што-како, нема поврзаност. Плус, компј. ефекти денеска, нема толкава креативност како порано.
И мене ми падна The Last Starfighter одма на памет, исто и на E.T., а со оглед на ситуацијата филмов повеќе ме асоцира на The Blob. Има барем уште 7-8 слични филмови кои сум ги гледал а ќе ми текнат покасно. Како и да е, јас ја осетив атмосферата и затоа ме бендиса. Знаев точно како ќе се одвива приказната и како ќе заврши, тоа обично е лоша работа ама овојпат баш некако ми беше мерак. Сега му пишував на џимеј дека ова не е голем филм, можеби само по буџетот се смета како блокбастер. Тоа најмногу ме изненади.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
The Last Starfighter, E.T. (кој Карпентер го ископира одма - Starman само наместо мал зелен ванземаљац го имаш Џеф Бриџис како глуми ретардиран под изговор дека е ванземаљац у човечка форма :P), и The Goonies. НА овие 3 филма ми текна кога го гледав Super 8. И тоа што викаш помал филм, не е баш типичен блокбастер. :)

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.130
Поени од реакции
795
Го спушти некој ова: Midnight In Paris 2011 IFLIX?
Каква е снимката? Вреди да се гледа ова или да се чека нешто поквалитетно?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.535
The Last Starfighter, E.T. (кој Карпентер го ископира одма - Starman само наместо мал зелен ванземаљац го имаш Џеф Бриџис како глуми ретардиран под изговор дека е ванземаљац у човечка форма :P), и The Goonies. НА овие 3 филма ми текна кога го гледав Super 8. И тоа што викаш помал филм, не е баш типичен блокбастер. :)
Сега видов:

The film according to J.J. Abrams was homage to the producer of the film, Steven Spielberg & his films of the 1970's ranging reverence from Spielberg's directorial films like "Close Encounters Of The Third Kind" & "E.T. The Extra-Terrestrial" to Spielberg's produced films like "The Goonies".

:)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.365
Поени од реакции
30.769
Кетвоман напаѓа. Дај да видиме дали ќе ја потресе Мишел.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Само што го догледав Супер 8 и буквално не ми остави никакви импресии ...а не бев запален по филмов и не очекував нешто невидено па да ме разочарат...

Да не го хејтам ќе спомнам само дека единствена позитивна страна според мене е глумата на младата Elle Fanning ,која ќе биде за брзо време.

Али некои работи што се косеа со мојата логика неможам да не ги спомнам ,знам дека е sci-fi али
под еден -братче се удира во воз со пикап и преживува...
и под два (да не ги спомвам и другите нелогичности) на самиот крај кога сите метали(сите автомобили во близина) беа привлечени од вселенскиот брод ,доаѓаат татковците со џипот и како ништо да не е си се паркираат , па си помислив дека поминал ефектот за да бидам демантиран неколку секунди подоцна со значајното ланчето кое им се придружи на останатите метали ...
--- надополнето: Aug 7, 2011 5:41 AM ---
или во кратки црти - Е.Т. + Кловерфилд = супер 8 (само што во филмот фалат работите кои ми се допаднаа во тие два филма )

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Погодете кој е актеров. Јас се изнасмеав искрено кога дознав кој е :pos: Е ова треба да оди во најдобри трансформации.

Kajgana Shop

На врв Bottom