Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Иначе тоа го практикува Кевин Смит во Clerks. Милион референци, гледај ја сценава не е никаков спојлер.

Нешто како Abed од community, само што тој користи референци и ги наоѓа нив во рандом ситуации :D.
Ако те разбрав точно, ти сакаш да се отвори хумор тема за филмови. Дадов предлог за наслов на темата - movie geeks хумор. Баш ќе биде добра една таква тема

http://memebase.com/category/inception-2/

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.365
Поени од реакции
30.769
Нешто како Abed од community, само што тој користи референци и ги наоѓа нив во рандом ситуации :D.
Ако те разбрав точно, ти сакаш да се отвори хумор тема за филмови. Дадов предлог за наслов на темата - movie geeks хумор. Баш ќе биде добра една таква тема

http://memebase.com/category/inception-2/
HISHE не смеат да се изостават.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479

So aliens from outer space - a space that is filled with free ELECTRICITY - come to Earth - a planet that's killing itself as fast it can trying to produce comparatively minuscule amounts to survive - to steal its negligible resource of thus energy. Hmmm...
This premise is almost as dumb as the World of The Worlds aliens not checking for avian viruses that kill them instantly and the Signs aliens not realising their 'kryptonite', water', comprised 2/3s of the Earth's surface!
Dumb aliens FTW!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.535

So aliens from outer space - a space that is filled with free ELECTRICITY - come to Earth - a planet that's killing itself as fast it can trying to produce comparatively minuscule amounts to survive - to steal its negligible resource of thus energy. Hmmm...
This premise is almost as dumb as the World of The Worlds aliens not checking for avian viruses that kill them instantly and the Signs aliens not realising their 'kryptonite', water', comprised 2/3s of the Earth's surface!
Dumb aliens FTW!
Што да ти кажам, космосот е полн со изненадувања :)
Мислам ќе ја занемариме премисата и ќе гледаме, мене ми се допаѓа идејата, различна е. Според Стивен Хокинг, можно е да постојат форми на живот кои не влегуваат во нашата дефиниција за живот. Ова е нешто слично.

Единствена замерка од трејлеров ми е... од толку народ во Москва, пак се најдоа 2-3 Амери да се јуначат :pos:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
:pos: педер.

Кога да ти ја хејтам Борновата триологија?
Кога сакаш. Ако сакаш ќе му речиме на Ио да отвори тема специално за тоа, наречена ’"come and watch how a teenage should be molested", get it? You are teenager, and i will molest you, because you are dumb. Get it?

shklap shklap shklap shklap*

me sexing your ass referenca :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Дечки ми требаат предлози. Пошто Холивуд нема намера да сними биографски филм за било која рок легенда во брзо време ми требаат предлози за документарни филмови кои ја обработуваат кариерата на Нирвана, Квин, Џими Хендрикс, Пинк Флојд..:)
Пронто:D
Нека трепка.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
^ http://www.imdb.com/title/tt0403217/

Само малку е монотон и депресивен, инаку се снима филм за Кобеин според неговата официјална биографија "Heavier than heaven"
Oдамна се снима.. никако да се доснима. :)
Јас ни книгата ја немам читано, не се наоѓа овде, а и интернетов го обрнав.
I know it's a long shot, али ако имаш линк или слично при рака, давај пп.

Рокенрола, за Bob Dylan сакаш? ако не друго барем фина актерска екипа има.
Виј http://www.imdb.com/title/tt0368794/
Јас сабајле го изгледав Almost Famous. Фин е, за рокренрол група при крајот на една ера. Кога The Who и слични беа во ек. Тоmmy цел ден ми врти. Исто вреди да се изгледа, а и таков е, како шо бараш.

Песнава само за филмот е направена

.. и многу други у позадина вртат. Барем опушта ако не друго. :)))

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Oдамна се снима.. никако да се доснима. :)
Јас ни книгата ја немам читано, не се наоѓа овде, а и интернетов го обрнав.
I know it's a long shot, али ако имаш линк или слично при рака, давај пп.

Рокенрола, за Bob Dylan сакаш? ако не друго барем фина актерска екипа има.
Виј http://www.imdb.com/title/tt0368794/
Јас сабајле го изгледав Almost Famous. Фин е, за рокренрол група при крајот на една ера. Кога The Who и слични беа во ек. Тоmmy цел ден ми врти. Исто вреди да се изгледа, а и таков е, како шо бараш.

Песнава само за филмот е направена

.. и многу други у позадина вртат. Барем опушта ако не друго. :)))
Го имам гледано филмот Almost Famous.:)
Туку да не заборавам, има фин документарец и за The Clash поточно повеќе е насочен кон ликот и делото на Страмер. Абер немам како се вика, знам на Канал 5 го даваат често. Кој сака може да прочепка по нетов ќе го најде сигурно.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
eve vilmce za site ljubiteli na stripot dilan dog
Овој, баш не е за ДД фанови :), пошто тие што го гледале викаат благе везе нема филмов со стрипот, само тоа што Брендон Рут ја носи истата облека како ДД (и името :)). А и кај може ДД филм без Гручо (Маркс). :)
Иначе поблиску до ДД е

Cemetery Man (1994)
aka "Dellamorte Dellamore"

----------------------------------------
СЕ појавија слики од трејлерот (додека се чека трејлер онлајн) за Прометеус на Ридли Скот елиен-приквелот-што-не-е-приквел :). Личи на Елиен кецот...Ридли рекол дека нема да користи зелен екран, ќе снимаат PG-13 и R верзија (а се знае која ќе ја одберат од Фокс). И ќе биде у 3Д... ај нека стават побрзо 3Д кино кај нас. :P
http://www.worstpreviews.com/images/headlines/temp/temp2872.jpg

..и зашто мора да има црнeц у филмов, знаеме што ќе се случи со него :P

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
СЕ појавија слики од трејлерот (додека се чека трејлер онлајн) за Прометеус на Ридли Скот елиен-приквелот-што-не-е-приквел :). Личи на Елиен кецот...Ридли рекол дека нема да користи зелен екран, ќе снимаат PG-13 и R верзија (а се знае која ќе ја одберат од Фокс). И ќе биде у 3Д... ај нека стават побрзо 3Д кино кај нас. :P
http://www.worstpreviews.com/images/headlines/temp/temp2872.jpg

..и зашто мора да има црнeц у филмов, знаеме што ќе се случи со него :P
Ова у фазон како новиот Thing(и него го најавуваа како приквел па испадна римејк).Осми патник требаше да заврши со двојката.А ако мораше да се прави нов дел,бар нека биде за потеклото на ксеноморфите.Дали имаат своја средина или се вештачка творба?Тоа баеги долго време ме копка.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.741
папапап колку време ги чекам филмовиве и во еден ден излегоа :)

Bridesmaids 2011 PPVRIP IFLIX
Super 8 2011 DVDSCR XViD AC3 – IMAGiNE
Thor 2011 PPVRIP IFLIX
Midnight In Paris 2011 IFLIX

p.s. треба да се солидни снимки.

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.130
Поени од реакции
795
папапап колку време ги чекам филмовиве и во еден ден излегоа :)

Bridesmaids 2011 PPVRIP IFLIX
Super 8 2011 DVDSCR XViD AC3 – IMAGiNE
Thor 2011 PPVRIP IFLIX
Midnight In Paris 2011 IFLIX

p.s. треба да се солидни снимки.
Фала лепо за информација, мене најмногу ме интересира болираниот, ама како што гледам од скриншотовите снимката е прилично лоша. Ај некој ако спушти па да сподели како му се видел квалитетот на снимката...

Kajgana Shop

На врв Bottom