Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

United (2011)
P.S.
Џену, кој беше оној со лулето жити се? :pos:
Џими Марфи (Дејвид Тенант) ?

Не памтам баш кој беше со лулето, одамна го гледав филмов :) Инаку се согласувам со тебе за Victory, гледан ми е, Goal вода може да носи :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.539
Џими Марфи (Дејвид Тенант) ?

Не памтам баш кој беше со лулето, одамна го гледав филмов :) Инаку се согласувам со тебе за Victory, гледан ми е, Goal вода може да носи :)
Не не, фудбалерот со лулето, тој што пушеше додека чекаа во тунелот да излезат на терен :pos:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не не, фудбалерот со лулето, тој што пушеше додека чекаа во тунелот да излезат на терен :pos:
Ааа :pos: Хари Крег, ја преживеал несреќата тој, ете доказ дека од луле не се умира :icon_mrgr:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Холивуд конечно се реши да ја екранизира Battleship,една од најпопуларните игри evah.

YOU SUNK MY BATTLESHIP!

Што е следното-Tetris live action?

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.539
Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Да,само што филмов е базиран на оваа игра.
http://en.wikipedia.org/wiki/Battleship_(game)
Абе која игра. Поарно речи базиран на Godzilla, Transformers и сл.
Сакале да прават филм со бродови (и вонземјани) и таму продуцентите или кој и да е направил некоја мучка и го крстиле Battleship.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Како и да е,ако веќе тргнале да прават филмови по стари игри,би можеле да направат од оние што се стандард на MS Windows,попрецизно Minesweeper.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.539
Како и да е,ако веќе тргнале да прават филмови по стари игри,би можеле да направат од оние што се стандард на MS Windows,попрецизно Minesweeper.
хаха... можат за вовед да го искористат вицот за лавот и зајачето кога оделе низ минско поле. Знаете веќе, зајачето се плашело и го убедило лавот да оди прв едно 20 метри пред него. По некое време лавот нагазил на мина а зајачето почнало да пее: Лав из ин ди еир... :pos:
Еден од поглупите вицови што ме смеат :)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Mortal Kombat, Silent Hill, Tomb Raider, Resident evil, Tekken, Max Payne, Prince of Persia, Hitman... Не се нова мода филмовите базирани на игри, a некои од набројаниве не се лоши филмови, дајте му шанса и на battleship :)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ај кога сме веќе кај филмовите базирани на игри-многу поголема забава ми пружаат на Уве Бол адаптациите него повеќето што ги спомна Pluh.Е сеа,пред да почнете да мавате со јајца по мене,да се оправдам-Уве е крш режисер,си снима крш филмчиња,ама неговите филмови се таков крш да е забавно и смешно за гледање.House of the damned и Alone in the dark ги имам гледано милион пати и никако да ми бидат смор.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.629
Поени од реакции
59.539
Ај кога сме веќе кај филмовите базирани на игри-многу поголема забава ми пружаат на Уве Бол адаптациите него повеќето што ги спомна Pluh.Е сеа,пред да почнете да мавате со јајца по мене,да се оправдам-Уве е крш режисер,си снима крш филмчиња,ама неговите филмови се таков крш да е забавно и смешно за гледање.House of the damned и Alone in the dark ги имам гледано милион пати и никако да ми бидат смор.
Кога ќе ти се избаци bibil сега од некаде :)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Mortal Kombat, Silent Hill, Tomb Raider, Resident evil, Tekken, Max Payne, Prince of Persia, Hitman... Не се нова мода филмовите базирани на игри, a некои од набројаниве не се лоши филмови, дајте му шанса и на battleship :)
Па добро да... Освен Mortal Kombat и Resident Evil се друго е лошо. Silent Hill беше просечен, само крајот беше единственото нешто кое вреди, од Max Payne очекував многу а добив ништо, за Принцот од Персија не ми се трошат зборови... За Хитмен исто, иако игрите се ептен јаки. Единствено овде Tekken не сум го гледал. :)
Не можам да се сетам на многу филмови според игри ама мислам дека ги има.

А што е најтрагично, се спрема римејк на Мортал Комбат кој ќе излезе следната година. И тогаш ќе ми ја посерат цела антологија, гарант. Од игрите, до серијата па филмовите.

Kajgana Shop

На врв Bottom