Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
19 јули 2011
Мислења
11
Поени од реакции
0
Филмаџии, од овие филмови кои би ми ги препорачале:
-The Black Swan
-Scarface
-The Bourne Ultimatum
-The Inception
-Inglorious Basterds
-The Pianist
или Кум.
Чекам препораки.Благодарам.
Inglorious Basterds e najdobra alternativa od site ovie filmovi mada site se super:)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Море БУГАР! научи се да пишиш све шо сакаш во едно мислење, не е чат на фејсбук ова.. миљарда известувања ми стигнаја.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624

Филмот е шпански (се зборува на шпански) и дејствието се одвива во затвор во Шпанија. Хуан треба да почне со работа како чувар но оди еден ден порано за да се запознае со идните колеги и да му го покажат затворот. При таа прошетка се одронува дел од покривот на затворот и го погодува по глава по што се онесвестува и чуварите со кои што беше го внесуваат во келијата 211, која што е празна, додека да викнат доктор. Во меѓувреме еден затвореник-Маламадре (којшто е "главен" :D помеѓу затворениците) успева да ги одврзе лисиците и убива еден од чуварите по што ги ослободува сите затвореници. Чуварите успеваат да побегнат али го оставаат Хуан во келијата...и тука почнува заплетот кој што сами ке го дознате :LOL:

Одамна немам гледано волку јако филмче, оценка 10/10
Добар филм, го гледав кога излезе и одма пишав дека Холивуд ќе прави римејк, и така и ќе биде, не ми текнува само али годинава или следната ќе излезе римејкот.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Остајте го Бетмен да дише малце, еве го новиот Спајдермен
Here we go again.
Режисеров е голем фан на Mirror's Edge :D
Значи со душа го чекав новиот Спајдермен.. на секои 2-3 дена проверував дали е излегол трилерот. Изгледав милион фејк видеа од youtube пред да биде уплоадиран официјалниот... Но сега кога го гледам официјалниот ми се плаче што ќе има во новиот Спајдермен 4 !!! Реприза изгледа за тие што не го гледале првиот дел :mad:

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Значи со душа го чекав новиот Спајдермен.. на секои 2-3 дена проверував дали е излегол трилерот. Изгледав милион фејк видеа од youtube пред да биде уплоадиран официјалниот... Но сега кога го гледам официјалниот ми се плаче што ќе има во новиот Спајдермен 4 !!! Реприза изгледа за тие што не го гледале првиот дел :mad:
Филмот никогаш не беше најавен како Спајдермен 4 :)
Снимањето на Спајдермен 4 беше откажано по несогласувањата помеѓу Raimi и Sony, но секако ти тоа веќе го знаеш, или трилерот е единствената работа што те интересираше!?

Член од
19 јули 2011
Мислења
11
Поени од реакции
0
pa ako napravile ist kako prviot del neznam sto go pravele voopsto, a da ne znae nekoj torrent za nego dali e izlezen da vidime sto napravile...

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Све изнапромашија за новиот спајдермен, све.

Кога го гледам англичанецов како се труди а не успева да звучи американски... Добар актер е, ама за Спајди е крш избор. Тоби ми е антипатичен како актер, па од него се спасив, и можеби само затоа ке му дадам шанса на филмов, оти коа ке ми текне на емо шишката на Тоби коа стана мрачен, уф...

Мене да ми дадеш 10 саати да смислам концепт за тоа како Питер Паркер станува спајдермен, ке смислам 10 пати подобро решеније од идиотиве кои земаат милионски плати и пак онака кретенски, пак идиотски - влегува во просторија каде што не смее, и така започнува се.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624
Мене да ми дадеш 10 саати да смислам концепт за тоа како Питер Паркер станува спајдермен, ке смислам 10 пати подобро решеније од идиотиве кои земаат милионски плати и пак онака кретенски, пак идиотски - влегува во просторија каде што не смее, и така започнува се.
Имаш 10 саати. Вечер чекаме сценарио :)

Kajgana Shop

На врв Bottom