Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
Пробав да уклучам фејсбук на телефонот, активирав на Т-мобиле..активирав демек и нет, ми стигна потврда се тоа уредно..исто и направив подесувања за нет и се така , ама нет нема.. најмногу ми е за фејбукот.. а иначе ова чудо телефон ми е

Член од
1 јули 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
ејј пак јас... :)зашто не можам да го уклучам блутуто?Кога мавам на тоа да се уклучи ми пиши поништено и не ми се уклучва.Пробав со вадење батеријата и ставање ама не можи :(( ве молам помошшш

L

Löwe

Гостин
Вака сеа, имам Нокиа Ц5, сакав да симнам апликации од www.ovi.store.com си избрав се таму подесов модел, бројка ова она и бројот, ама кога че ја најдам апликацијата што ја сакам само ми дава Сенд то Целл и ми прајча порака со линк за Даунлауд од страната, ама проблемот е што интернетот на телефонот ми е премногу спор и тама ќе дојде до пола се прекинува.. Ми треба помош дали ќе можам некако апликациите од Ови да ги симнам в компјутер па после да ги префрлам преку УСБ кабелот. Фала однапред се надевам на помош

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
Можеби имало вакво прашање но не ја следам оваа дискусија па и јас ќе прашам. Дали е можно да се jalbreak-не/отклучи (како и да го нарекувате) телефон со Windows Phone 7 ?
До сега најдов дека може преку ChevronWP7 но не сум сигурен дали е безбедно и тн.

Член од
25 јули 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
Колку што можев да прегледам немаше вакво прашање, па сепак ќе си прашам јас :) Имам Т-мобиле пулс мини и неможам да праќам пораки бидејќи Sms Center Number ми е Unknown .. и иако пробувам да го напишам точниот ништо не се менува и се враќам на стар проблем:/ ..решение ?! :)

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Неможеш да креираш нов?

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
941
Како се инсталираат игри на Samsung S3550?
Имам опција само песни и слики да префрлам и ништо друго.

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Момци што апликација за ГПС ке ми препорачате за Нокиа е52 ги имам ови мапс ама тие во оффлан мод исто како да ги немам,наоѓа само некои локации не сите,Ндриве нема мапи за македонија,Гамрмин се гаси сам,итн итн.ХЕЛП

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
Вчера го потрошив целиот ден обидувајќи се да го отклучам телефонот но на крајот не успеав поради еден проблем. За да успеам да го отклучам телефонот со ChevronWP7 не треба да го имам симнато апдејт-от, but guess what, го имам симнато.
Единствениот начин сега е ако го "даунгрејднам", а за да го направам тоа треба да ги инсталирам оригиналните ROMs. Ги најдов и нив ама пак заглавив на еден од чекорите кои објаснуваат како да ги инсталирам.
Еве ја постапката:

1. Downlaod LGDP2 V36 UMTS Setup and extract, go to LGDP2_31_INCLUDE_LGDP1_Setup folder and install the exe (use serial number). Now copy all the files from DOWNLOAD folder and paste on C:\DOWNLOAD (overwrite if needed).
2. Install LG United Modem Driver, connect the phone to PC through USB cable and let the drivers to be installed. USB 1.1 is recommended.
3. You'll need firmware in DZ format and the correct DLL for your model.
4. Open LGDP2_V36_UMTS from C:\DOWNLOAD, select UMTS in Division and click OK.
5. Select port (check Device Manager for LG USBModem Port number), you can set a range from easy select or select manually. Select DLL and select firmware in Downlaod Configuration. Click OK.
6. Click START in main window and connect the phone to USB cable in Emergency download mode(VOL+CAM+PWR).

Поточно заглавив на петиот чекор. Одкако го отварам програмот од 4. и го селектирам UMTS ми дава опција да селектирам еден од 60тина COMs. Се обидов со сите селектирано, не успеав, се обидов само со 1 (првите 6 ги испробав), не успеав повторно. Постојано ми даваше нешто како can't find Monitor Port (или сл). Во петиот чекор нели вели дека во Device Manager можам да го пронајдам кој COM ми е, но кај мене го нема тоа LG USBModem . Во коментарите велат дека е подобро да се врши ова на XP, веројатно поради тоа што Device Manager-от на XP колку што знам е различен(јас се обидувам на 7ца) . Исто така вика 1.1 USB i recommended, јас користам 2.0 .. Дали има некој нешто да предложи или пак да префлам се на компјутер со XP и таму да се мачам ?

Еве ја страницата (и постот) од каде се информирав за се ова:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=935578

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Можам да ти го издекодирам без губење на податоци, флешување, пачување, малтертирање, губење време на експерименти за 10тина евра ако сакаш :)

TheTimi

Veni Vidi Vici
Член од
11 јануари 2010
Мислења
768
Поени од реакции
37
Mozebi kje ti go dadam koga totalno kje mi dojde preku glava. Sega sakam da gi isprobam site opcii pa ako imas nekako da mi pomognes so sovet, slobodno kazi :) A patem i mnogu korisni raboti nauciv barajkji po netov ..

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.550
Sony ericsson xperia x10 mini
Sony ericsson xperia x8
Nokia c5-03
Nokia 5530 XpressMusic
Nokia e5
Sony Ericsson Aspen
Кој од овие телефони да го купам????

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Да ве прашам, една другарка сака да земе кинески iPhone, па ја интересира дали чинат или не. Според мене не, ама ме интересира и вашето стручно мислење :)

Kajgana Shop

На врв Bottom