A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Edin4o ти работи ли шерингот без проблеми преку Cabtel нетот?
И ако сакаш да ми кажеш дали е стабилен овде во Чаир/топанско (мислам дека на тој реон живееш) ?
Благодарам однапред ;)
Го имам веќе 3 дена. Досеа ниеднаш не паднал, стабилен, не менува брзини (освен навечер кога дига над 3 мега у секунда кога симиња) а преку ден е до 2мега максимум...Пингот е фантастичен, на сите сервери наши балкански вклучувајќи бугарски играм со максимум 30пинг...
А zulu.mk и било кој стриминг сајт ми се отвара без проблеми, нити сецкање/кочење/нервирање :)
Ми работи шерингот без проблеми, воопшто не сецка ко со претходниот што имав (неотел Wimax net basic) и каналите коишто се отвораат преку шерингот побрзо се отвораат :). Многу сум задоволен, ниеднаш не ми сецнал еден канал (а антена имам ставено на врв на зграда - 9 катница)

Живеам во Горно Топанско, одма до Рајко, карши бурекџилницата Санел, во таа кулата 9-катница...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кажете ми, за да мигрирам на посилен пакет треба нешто да им платам или само да одам да потпишам договор?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Кажете ми, за да мигрирам на посилен пакет треба нешто да им платам или само да одам да потпишам договор?
Јас лани се префрлив за првпат од тогашниот 4/15 на Голд 8/50, и само договор потпишав. Пакетот стартуваше следниот месец на 1-ви.
И сега би требало да е исто.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Шо е со нетов ... на секој 5 минути почна да ми паѓа

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.606
Поени од реакции
13.304
Koe црно плаќање, малку е тоа што мигрираш на појак пакет? Само потпишуваш. :)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Фала на одговорите, дека сакав да мигрирам на посилен, затоа :)

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Го имам веќе 3 дена. Досеа ниеднаш не паднал, стабилен, не менува брзини (освен навечер кога дига над 3 мега у секунда кога симиња) а преку ден е до 2мега максимум...Пингот е фантастичен, на сите сервери наши балкански вклучувајќи бугарски играм со максимум 30пинг...
А zulu.mk и било кој стриминг сајт ми се отвара без проблеми, нити сецкање/кочење/нервирање :)
Ми работи шерингот без проблеми, воопшто не сецка ко со претходниот што имав (неотел Wimax net basic) и каналите коишто се отвораат преку шерингот побрзо се отвораат :). Многу сум задоволен, ниеднаш не ми сецнал еден канал (а антена имам ставено на врв на зграда - 9 катница)

Живеам во Горно Топанско, одма до Рајко, карши бурекџилницата Санел, во таа кулата 9-катница...
Фала ти на одговорот, ми одговори се што сакав да знам :), значи нема потреба да се грижам за квалитетот на нетот :vozbud:

Поздрав ;)

acermk

лавот во сенка
Член од
18 јуни 2009
Мислења
1.938
Поени од реакции
900
Последниве денови се нешто после 12 па до 15 часот снемува нет инаку јас сум од Ѓорче...

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Последниве денови се нешто после 12 па до 15 часот снемува нет инаку јас сум од Ѓорче...
И јас сум од таму, некни пред да тргнам на одмор немаше од 12 до 3 имаа квар некој а и денес немале така ми кажа сестра ми, јас на одмор сум, некој проблем има у населбава.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Во Топанско тука нетот не е паднат, си се држи со одлична брзина :), ова беше само колку за quick info

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571

на Лан беше друже?

и како шо гледам имаш пакет од 20 Мбпс така? оти велиш дека со 2 мб вадиш торенти,ама навечер кога ќе се "поремети" со над 3 мб вадиш - значи ти пуштаат 30 мбпс

проклето се добри кејблтел

:(

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
абе ја сум у бутел и без врска дали е ден или ноќ од замунда ако има повеќе сидери константно со 3 ипол симињам.. а а паѓање до сеа никад не сум видел да падне нетот....

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
на Лан беше друже?

и како шо гледам имаш пакет од 20 Мбпс така? оти велиш дека со 2 мб вадиш торенти,ама навечер кога ќе се "поремети" со над 3 мб вадиш - значи ти пуштаат 30 мбпс

проклето се добри кејблтел

:(
Неам пакет од 20мбпс :D Иам пакетот тој што е Фиксна телефонија + интернет 8мбпс download со 200 гига... Значи поправило би требало да симињам со ~820кб/с...Ова никад не дошло испод 1 мегабајт у секунда :)
Да, на ЛАН...

N

Nessa Alcarin

Гостин
Што јако ме зезнаа мене. Отидов за промена на пакет од пакет Екстра 4Mbps so 40 GB во пакет со 20Mbps неограничен. И „кокошот на шалтер“ ми запишала промената да е активна од 01.08.2011. И ги замолив да ми дадат опција да можам да добијам нет уште денес. Неможело сите ново потпишани договори биле активни од наредниот месец. (Боже толку ме изнервира што сакав да и учукам една) Незнам што и беше проблемот може зошто требаше да ми врати пари за месец Јули (зошто сметката ми беше платена) но се уште немам добиено одговор зошто не ми овозможија нет одма туку треба да чекам 10 дена.
(И се немаше да биде толку црно ако не си го постигнав лимитот од стариот пакет и сега сум со 12kbps :( )

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Што јако ме зезнаа мене. Отидов за промена на пакет од пакет Екстра 4Mbps so 40 GB во пакет со 20Mbps неограничен. И „кокошот на шалтер“ ми запишала промената да е активна од 01.08.2011. И ги замолив да ми дадат опција да можам да добијам нет уште денес. Неможело сите ново потпишани договори биле активни од наредниот месец. (Боже толку ме изнервира што сакав да и учукам една) Незнам што и беше проблемот може зошто требаше да ми врати пари за месец Јули (зошто сметката ми беше платена) но се уште немам добиено одговор зошто не ми овозможија нет одма туку треба да чекам 10 дена.
(И се немаше да биде толку црно ако не си го постигнав лимитот од стариот пакет и сега сум со 12kbps :( )
Не се секирај, за некој ден ќе ти го пуштат новиот пакет, мене уште од првиот ми го пуштија, иако таа на шалтер ми кажа наводно од први, рестартирај го модемот/рутерот почекај 10 минути и уклучи ги пак, стај се на Замунда и стисни да се симнува некој торент со многу сидови т.е. тие што се на првата страна :)

П.С. Вторпат ми се случува да ми го пуштаат подобриот пакет пред време, така да мислам дека тие на шалтер врска немаат, кога тврдат дека мора од 1-ви, истиот ми се случи пред 1 година.

Kajgana Shop

На врв Bottom