Copa America 2011, Argentina

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.638
Поени од реакции
22.674
Ова значи дека нема веќе слаби-јаки репрезентации. Се игра храбро, без разлика на противникот. Ова е доказ дека оние досега (условно речено)послабите репрезентации напреднаа, се подобрија и сега скоро сите репрезентации се изедначени. Без разлика што ова е Копа Америка, случајот е ист во цел свет.
Е, сега да прашам: Кога ние ќе направиме вакво нешто на ЕП???? Уствари, што зборувам јас бе, ние неможеме ни 4то место во квалификации да фатиме, а недај Боже па И ДА СЕ КВАЛИФИКУВАМЕ на ЕП! :tapp:
Кога ние во ЕП, ќе одземеме бодови на една Германија на пример или Франција, кога ќе ја елиминираме една Италија или Англија или ај да не претерувам, ама барем една Португалија или Ирска???? Кога?
Ние не можеме ни една Ерменија на домашен терен да ја победиме.. :tapp:
Ние губиме од кој ќе стигнеме. Од репрезентација со среден квалитет(ваљда вакви бевме некогаш) стигнавме до национален тим за потсмев.... Се радуваме единствено кога ќе ја победиме Андора со 1-2 гола разлика или кога на пријателски натпревар ќе постигнеме гол против Азербејџан, а и кога нема да примиме повеќе од 3 гола од Шпанија...

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Мене па Венецуела ми е една од посимпатичните репрезентации во Ј. Америка. Од репрезентација која стандард си примаше по 5, 6 па и 7 голови на Копа Америка и во квалификациите, со тек на годините стана се понезгодна за фаворитите (сите од Ј. Америка се фаворити за неа) и ова полуфинале им доаѓа како награда за напорната работа. Истото важи и за квалификациите. Порано беа среќни ако чепнат по некој бод а сега освојуваат по дваесетина бодови. Браво за нив, дефинитивно направија огромен напредок последниве години.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.532
Поени од реакции
5.523
Да ти ебем Копа да ти ебем... не гледам више, ни Аргентина ни Бразил ни Чиле, шо ќе ги гледам оние Парагвај цела утакмица што немаа шут у оквир на гол o_O Уште Уругвај да отпадне од Перу и финале од соништата :notworthy:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Е сеа, на нас може не ни е интересно ама вака - така си стигнале репрезентациите до таму, имаат зошто да се радуваат нивните фанови. Се прашувам кога ние нема да можеме да заспиеме некоја вечер од радост.

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Нејмар, Гансо, Пасторе... that shit doesn't worth a penny.... !!!

еве споредба со сосема спротивните на нив непреценети млади (некои и тогаш потценети) играчи од ланското СП кои се поим за фудбал за овие...

Значи од кај да почнам... Озил, Милер, Кедира, Крос, Чичарито, Кавани, Санчез, Видал, Исла... итн итн итн... ги има уште, а се неспоредливи со преценетиве копилиња.
За Нејмар се сложувам 200%,ама Гансо? -супер играше,не знам што очекуваше ти од него,еден од најдобрите од Бразил на цело првенство,Пасторе влезе на последните 2 утакмици по 15 минути,што можеш да направиш за 15 минути?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Парагвај(Лариса и онаа другата) <3
Чиле ја згази Венецуела во второ, ама џабе, кога погодија 10000 пречки и примија 2 гола од прекин.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.714
Поени од реакции
11.963
Отидоа фаворитите. :(
Сега сакам финале Уругвај - Парагвај. Би било win-win ситуација! Или Суарез ќе се радува на трофеј или ќе ја видиме Лариса гола :icon_lol:

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
Као можете да сте за Парагвај. Поглупа репрезентација немало. Не шутнале на гол од шутот на Чилаверт од далечната 1998 година на СП во Франција. Јас незнам зашто ставаат играчи во напад, сите во средина и одбрана и после на пенали нека тепаат.
Напиша ваков пост кој нема ни Ѓ од смисла, ...
Со еден збор катанаџо.
А фан на Милан (тим кој играше со 10-0-0) ти го потврдува.

како е возможно да „јаде бурек“ за Парагвај. Дечките се трудеа, играа со срце, со душа за својата репрезентација. Ако некој истрижен петел што не зборува шпански во Латинска Америка не знае да даде гол, тогаш никој не е крив (од Парагвај) што Вам играта Ви изгледа „педерски дефанзивна“.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
За Нејмар се сложувам 200%,ама Гансо? -супер играше,не знам што очекуваше ти од него,еден од најдобрите од Бразил на цело првенство,Пасторе влезе на последните 2 утакмици по 15 минути,што можеш да направиш за 15 минути?
Гансо играше плејмејкер, а тоа му е и природна позиција. Значи, како таков, тој треба да биде најзабележителниот играч во тимот. Овој беше спротивно од тоа...

За Пасторе, мислењето го имам и по тоа што сум го гледал во Палермо, едноставно не ме уверил дека вреди толку. Значи за него мислењето ми е од порано...

Овие двајца не сум ги глеал како играле во Сантос, али да дадеш 15 гола во бразилско првенство и не е некое мерило... :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Напиша ваков пост кој нема ни Ѓ од смисла, ...

А фан на Милан (тим кој играше со 10-0-0) ти го потврдува.

како е возможно да „јаде бурек“ за Парагвај. Дечките се трудеа, играа со срце, со душа за својата репрезентација. Ако некој истрижен петел што не зборува шпански во Латинска Америка не знае да даде гол, тогаш никој не е крив (од Парагвај) што Вам играта Ви изгледа „педерски дефанзивна“.
Вау, хелоу мистер Сириус. Гледаш дека карикирам со моите постови? Што сакаш ти да бидам објективен како коментатор на МТВ и да кажам дека тоа било тактичко надмудрување на двете екипи, каде што се водело битки помеѓу тактиките на двата селектори? Јас гледам фудбал од 1996та година и од тогаш Парагвај игра прилично дефанзивна игра, груба, со многу фаули и малце голови. Роке Сантакруз едно време беше човекот кој малце ја смени таа слика. Не реков дека не играат со душа или што и да е. Само не играат атрактивен фудбал. А тоа сакам јас коа гледам фудбал. Пожртвување ценам многу, човеку С. Кореја ми беа омилени минатото СП, ама ми смета што со години играат иста игра. А знаеш дека коа играш со душа, некогаш и даваш голови...

Иначе и јас сум фан на Милан па ајде нападни ме за тоа.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
Вау, хелоу мистер Сириус. Гледаш дека карикирам со моите постови? Што сакаш ти да бидам објективен како коментатор на МТВ и да кажам дека тоа било тактичко надмудрување на двете екипи, каде што се водело битки помеѓу тактиките на двата селектори? Јас гледам фудбал од 1996та година и од тогаш Парагвај игра прилично дефанзивна игра, груба, со многу фаули и малце голови. Роке Сантакруз едно време беше човекот кој малце ја смени таа слика. Не реков дека не играат со душа или што и да е. Само не играат атрактивен фудбал. А тоа сакам јас коа гледам фудбал. Пожртвување ценам многу, човеку С. Кореја ми беа омилени минатото СП, ама ми смета што со години играат иста игра. А знаеш дека коа играш со душа, некогаш и даваш голови...

Иначе и јас сум фан на Милан па ајде нападни ме за тоа.
Како прво, ама и последно, ти праша „како може некој да навива за Парагвај“... демек, сите навивачи на Парагвај се говеда што не разбираат (фудбал) ништо. И плус, тргнуваш од твојот критериум. Ти се допаѓало ова или она/не ти се допаѓало ова или она. Можеби тебе не, ама на другите (пак) можеби им се допаѓа баш сето тоа што ти го наброја како негативно. И да, даваат Парагвај голови. Вечерва, повеќе од Бразил:icon_mrgr:

П.С. Како да те нападнам? да речам „како некој може да навива за Милан?!
П.П.С. Јас сум фан на Парагвај, многу поодамна :icon_mrgr:

Додаток:

Традиционално, навивам за Парагвај.
да, може да се навива за нив:icon_mrgr:

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Не се надевајте многу на Уругвај-Парагвај финале,ќе заебат Перу и Венецуела ќе видите. :D

П.С. Напред Перу ! :D

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Уругвај - Венецуела финале,7+ има да биде :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Како прво, ама и последно, ти праша „како може некој да навива за Парагвај“... демек, сите навивачи на Парагвај се говеда што не разбираат (фудбал) ништо. И плус, тргнуваш од твојот критериум. Ти се допаѓало ова или она/не ти се допаѓало ова или она. Можеби тебе не, ама на другите (пак) можеби им се допаѓа баш сето тоа што ти го наброја како негативно. И да, даваат Парагвај голови. Вечерва, повеќе од Бразил:icon_mrgr:

П.С. Како да те нападнам? да речам „како некој може да навива за Милан?!
П.П.С. Јас сум фан на Парагвај, многу поодамна :icon_mrgr:

Додаток:

да, може да се навива за нив:icon_mrgr:
Како прво ама и претпоследно, објаснив - карикирав. Навикни се на тоа на форумов, ќе гледаш многу мислења такви од мене. Точност и прецизност, не се ни трудам. Прочитај го тоа што го напишав ама не како сериозна фудбалска анализа и ќе сфатиш. Извини што ти ги повредив чувствата, Парагваецу со аватар од Аргентински емигрант во Куба. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom