- Член од
- 18 октомври 2010
- Мислења
- 1.824
- Поени од реакции
- 6.093
Перфектно кажаноНе постои идеална возраст за брак, него постои идеална врска за брак.
*извини што е малку задоцнето, ама дури сега прочитав
Перфектно кажаноНе постои идеална возраст за брак, него постои идеална врска за брак.
Ова е вистинскиот одговор. Ноу комент.Не постои идеална возраст за брак, него постои идеална врска за брак.
toa za godinite si u pravo , a za decata i pelenite pa i ne moras vednas da se fatis so raganje na deca i zatvaranje po domaЗошто да не?
Спред мене твоите 24-25 ми се смешни.
Ко прво, неписмени ќе останат и двајцата. Во денешно време со факултет луѓе работат на шалтер у банка и земаат 500 евра плата. Со 500 евра не се издржува семејство.
Ко второ, не се созреани. Само за да се запознаат и да не прилагодат еден на друг им требаат 2-2.5 години. Што значи, би се фатиле на 22? На 80% од мажите уште им работат тинејџерските хормони на таа возраст.
Ко трето, шо ќе видам ја од животот ако уште на 25 мењам пелени по дома? Сакам да почнам да заработувам, да се прошетам малку, дали со дечкото, дали со другарките, не е битно. Да видам свет, шо би рекле, а не да се затворам дома до 3985749 обврски и да клацкам деца на 25.
Нешто во одбрана?
А да ! Забораив да кажам дека и асална работа не се наоѓа баш така лесно, шо значи ќе потрае тоа после факултет неколку години...
Нема проблем. Благодарам.Перфектно кажано
*извини што е малку задоцнето, ама дури сега прочитав
Фала исто така.Ова е вистинскиот одговор. Ноу комент.
Абе зошто толку имаш негативно мислење за мажите...............навистина.... и покрај добрите постови...ме разочаруваш......Е луѓе за никаде сте.
Значи, вие мажите посебно, наоѓате некоја за една вечер - бам бам - плес плес - опа нана и ете трудна е. Си викате - ако оваа вака на на на на со мене, и со друг бе на на на. Ама одма доказ дека е твое.
Тука зборувам и за мажи и за жени. Бременост не е причина за брак.Абе зошто толку имаш негативно мислење за мажите...............навистина.... и покрај добрите постови...ме разочаруваш......
Па добро, ја во брак ко институција не верувам многу-многу. Може да се каже дека во темава зборев за основање семејство со некој т.е. имање деца.toa za godinite si u pravo , a za decata i pelenite pa i ne moras vednas da se fatis so raganje na deca i zatvaranje po doma
ти укажувам на цитираното....Тука зборувам и за мажи и за жени. Бременост не е причина за брак.
НЕ Е.
Јас не би се омажила зошто сум бремена. Би се омажила за да бидам еден ден бремена.
Да но на цитираното му предходеше едно прашање. Јас не би се омажила за некој кој ми бил ,,one night stand,, и сум останала бремена. Не би се омажила ниту со дечко ми денес ако останам бремена. Бременоста не ми е мерило за тоа дека е време за брак.а кој од вас е во брак за да верува или не во него?
--- надополнето: Jul 16, 2011 12:27 AM ---
ти укажувам на цитираното....
Е ајде бе, нека остане трудна и нека не се зимаат. -.-Тука зборувам и за мажи и за жени. Бременост не е причина за брак.
НЕ Е.
Јас не би се омажила зошто сум бремена. Би се омажила за да бидам еден ден бремена.
Ова веќе........ ме бендисува......Да но на цитираното му предходеше едно прашање. Јас не би се омажила за некој кој ми бил ,,one night stand,, и сум останала бремена. Не би се омажила ниту со дечко ми денес ако останам бремена. Бременоста не ми е мерило за тоа дека е време за брак.
Уствари заборавив, има тука пролајфери....
Епа дечки, шит хепенс
Морам да бидам во брак за да верувам во него?а кој од вас е во брак за да верува или не во него?