burn84
Говорете Македонски
Индивудална работа.
Ставовите многу се менуваат кога си во посериозна врска
Ставовите многу се менуваат кога си во посериозна врска

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ова ти сериозно??26-27 за женско.
29-30 за машко.
Perfetto ! xD
Зошто да не?ова ти сериозно??
П.С мое мислење.. 24/25 најтаман!
26-27 за женско.29-30 за машко.
Perfetto ! xD
ова ти сериозно??
П.С мое мислење.. 24/25 најтаман!
Зошто да не?
Спред мене твоите 24-25 ми се смешни.
Ко прво, неписмени ќе останат и двајцата. Во денешно време со факултет луѓе работат на шалтер у банка и земаат 500 евра плата. Со 500 евра не се издржува семејство.
Ко второ, не се созреани. Само за да се запознаат и да не прилагодат еден на друг им требаат 2-2.5 години. Што значи, би се фатиле на 22? На 80% од мажите уште им работат тинејџерските хормони на таа возраст.
Ко трето, шо ќе видам ја од животот ако уште на 25 мењам пелени по дома? Сакам да почнам да заработувам, да се прошетам малку, дали со дечкото, дали со другарките, не е битно. Да видам свет, шо би рекле, а не да се затворам дома до 3985749 обврски и да клацкам деца на 25.
прво факултет после брак оти после книга нема да ти се фатиPa zavisi od mnogu okolnosti... zrelosta na dvajcata, serioznosta, podgotvenosta za bracna zaednica... idealno spored mene 23-24 za devojki i 27-28 maski ,a i ako se ukaze dobra prilika zasto da ne i porano![]()
значи кај да е треба да се женам по твојава логика уште 2 години имам слобода26-27 за женско.
29-30 за машко.
Perfetto ! xD
Мала сум, не ме читај уопште.Колку години имаш?
Во секоја тема се генерализира. Сегде се генерализира.Многу објективно гледате. Не е финтата до годините. Финтата е во карактерот на луѓето. Некој горе убаво рече, ако имаш сериозна врска се менува мислењето.
Драга моја, јас не сакам да се издржувам со 12.000 денари годишно.Аха, еве гледам, цела Македонија зема 2.000 евра плата па издржуваат семејство. Иди бре, луѓе со 12.000 денари издржуваат семејство.
Ако ти денес си жива, кој ти гарантира дека и утре ќе бидеш? -.-Ако некој зема 30.000 на 20 години кој му гарантира на тој некој дека за година, две, пет, ќе зема појше?
Моите се земале после 6 месеци врска и „уште функционираат“ (се караат секој ден али се гура некако). Знам друг пар кој се земал после 3 години врска и функционираат многу подобро од моите. Ја знам братучетка ми која има врска од веќе 11 години и врската и функционира беспрекорно. Чисто сумњам дека ко ќе се земат нешто ќе се смени.Пак многу објективно. Од кај го избаци ова 2-2.5 години? Правило е тоа? Јас знам луѓе кои беа во врска десет години, раскинаа, и по нови врски од некој месец се исповенчаа со други луѓе. Ти со некој можеш да бидеш 100 години, па пак можеш да не го познаваш.
Јас не го реков тоа. За мене, поголема радост од дете во животот нема.Е ова ти е веќе субјективно. Као демек кога ќе се венчаш почнува пеколот? Аманте бе, дај нека не ви ја полнат главата разни натписи по интернет. Од кај знаеш, може поубаво ќе ти биде да клацкаш деца?