Идеална возраст за брак

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.838
Поени од реакции
20.305
Во денешно време тешко може да зборуваме за идеални врски, преточени во брак, денес се почести се бракови од примора односно останала малата трудна... ретко кој така од чиста љубов и прекрасно време поминато во претходниот период со партнерот се одлучиле на брак, како што кажа и Индиго чајлд, сите сакаат пари на тони и минумум проблеми со курцање по шопинзи и изигравање бесни глисти, станете прво луѓе пред се, научете да бидете одговрни кон себе, затоа што бракот не е само јас и тој, децата кои следат бараат огромен труд, разбирање и жртва се додека не сте спремни да напраите „ласта“ во шах мат ситуација, бидете си сингл, моја препорака.

Член од
8 октомври 2009
Мислења
312
Поени од реакции
153
Зошто да не?
Спред мене твоите 24-25 ми се смешни.
Ко прво, неписмени ќе останат и двајцата. Во денешно време со факултет луѓе работат на шалтер у банка и земаат 500 евра плата. Со 500 евра не се издржува семејство.
Ко второ, не се созреани. Само за да се запознаат и да не прилагодат еден на друг им требаат 2-2.5 години. Што значи, би се фатиле на 22? На 80% од мажите уште им работат тинејџерските хормони на таа возраст.
Ко трето, шо ќе видам ја од животот ако уште на 25 мењам пелени по дома? Сакам да почнам да заработувам, да се прошетам малку, дали со дечкото, дали со другарките, не е битно. Да видам свет, шо би рекле, а не да се затворам дома до 3985749 обврски и да клацкам деца на 25.

Нешто во одбрана?

А да ! Забораив да кажам дека и асална работа не се наоѓа баш така лесно, шо значи ќе потрае тоа после факултет неколку години...
toa za godinite si u pravo , a za decata i pelenite pa i ne moras vednas da se fatis so raganje na deca i zatvaranje po doma :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Е луѓе за никаде сте.

Дали само јас во ,,трудна,, гледам премногу погрешна причина за брак?

Значи, вие мажите посебно, наоѓате некоја за една вечер - бам бам - плес плес - опа нана и ете трудна е. Си викате - ако оваа вака на на на на со мене, и со друг бе на на на. Ама одма доказ дека е твое.

Што правиме? Брак?

Дајте ве молам. Во брак се стапува само и само ако:
1. Имате слични карактери, амбиции, желби и планови за иднината
2. Постои искрено пријателство меѓу вас, не љубомора и мавања од земја и понашање како да сте во цутот на пубертетот
3. Постои љубов, но не мислам на љубов како Шехрезад и Онур или како и да ви се вика оваа новава, мислам на љубов која се темели на целосна искреност - мислам на кажување на работи кои можеби партнерот и не сака да ги слушне
4. Материјално./станбено обезбедени. Ако сакате цел живот да имате добар брак, рецептот е како прво - имај солидни услови за живот. Никој не зборува за луксуз и раскош. Имај свој дом, имај своја работа, ако не сакаш за 2 години да настане масовно хејтање меѓу повеќето генерации по дома.
5. Знај дека си ги исполнил првите 3, за 4тото можеш да направиш некоја отстапка, иако не е препорачливо.

А фетус не е причина за брак. Фетус е причина за да не јадат гомна комшиите.

П.С. Според мене идеална возраст е само и само по завршување на образованието, наоѓање работа, решавање станбено прашање и наоѓање на партнер кој ќе биде сличен на мене. А под тоа не подразбирам исфрустирано говедо кое очекува да ја заменам мајка му. Што значи - ќе си почекам.
За вас - не знам.
П.П.С. Брак пред 20 години е ИДИОТИЗАМ. Брак од 20-24 за факултетски необразовани - оти веќе нашле работа, почнале да се осамостојуваат. Овие поамбициозните, тешко пред 28.

И доста дискриминирате. Маж 30, жена 26. Жими мајка.
А што ако е таа постара бе?

Член од
24 април 2011
Мислења
300
Поени од реакции
162
Е луѓе за никаде сте.

Значи, вие мажите посебно, наоѓате некоја за една вечер - бам бам - плес плес - опа нана и ете трудна е. Си викате - ако оваа вака на на на на со мене, и со друг бе на на на. Ама одма доказ дека е твое.
Абе зошто толку имаш негативно мислење за мажите...............навистина.... и покрај добрите постови...ме разочаруваш......

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Абе зошто толку имаш негативно мислење за мажите...............навистина.... и покрај добрите постови...ме разочаруваш......
Тука зборувам и за мажи и за жени. Бременост не е причина за брак.
НЕ Е.

Јас не би се омажила зошто сум бремена. Би се омажила за да бидам еден ден бремена.

I

indigo child

Гостин
toa za godinite si u pravo , a za decata i pelenite pa i ne moras vednas da se fatis so raganje na deca i zatvaranje po doma :)
Па добро, ја во брак ко институција не верувам многу-многу. Може да се каже дека во темава зборев за основање семејство со некој т.е. имање деца. :)

Член од
24 април 2011
Мислења
300
Поени од реакции
162
а кој од вас е во брак за да верува или не во него?
--- надополнето: Jul 16, 2011 12:27 AM ---
НЕ Е.

Јас не би се омажила зошто сум бремена. Би се омажила за да бидам еден ден бремена.
ти укажувам на цитираното....

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
а кој од вас е во брак за да верува или не во него?
--- надополнето: Jul 16, 2011 12:27 AM ---

ти укажувам на цитираното....
Да но на цитираното му предходеше едно прашање. Јас не би се омажила за некој кој ми бил ,,one night stand,, и сум останала бремена. Не би се омажила ниту со дечко ми денес ако останам бремена. Бременоста не ми е мерило за тоа дека е време за брак.
Уствари заборавив, има тука пролајфери....
Епа дечки, шит хепенс :)

I

indigo child

Гостин
НЕ Е.

Е ајде бе, нека остане трудна и нека не се зимаат. -.-
Ако девојката останала трудна и после тоа се земале фино лепо, тоа значи дека имале во план да се земат и предходно, само не толку рано.
Али се десило шо се десило, малце порано ќе се земат.

Ти да не мислиш сите девојки шо се зимаат и се бремени, ги тераат со сила од дома да се земат, за да не збори народот? -.-
До каде со мислењава од 19 век?

Член од
24 април 2011
Мислења
300
Поени од реакции
162
Да но на цитираното му предходеше едно прашање. Јас не би се омажила за некој кој ми бил ,,one night stand,, и сум останала бремена. Не би се омажила ниту со дечко ми денес ако останам бремена. Бременоста не ми е мерило за тоа дека е време за брак.
Уствари заборавив, има тука пролајфери....
Епа дечки, шит хепенс :)
Ова веќе........ ме бендисува......

Kajgana Shop

На врв Bottom