- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.831
- Поени од реакции
- 8.863
Јас сум против абортус без разлика на ситуацијата...ништо не го оправдува убиството на сопственото дете...како прво никогаш не би била со некој само за една вечер, а доколку ти е случи во долга врска со некој што го сакаш и те сака не гледам причина за абортус...после секој абортус големи се шансите никогаш повеке да не фатиш дете во рака подобро ли е тоа?Што ке ти служи потоа работата и парите на кого ќе ги трошиш тие пари? Инаку најдобра возраст за брак нема тоа е индивидуално кај секој...доколку некој не студира не гледам причина да не се омажи и на 20 години со личност на исто ниво...па со оглед на тоа дека јас ќе студирам сметам дека 25 години е одлична возраст за брак....а за деца откако ќе имаш сигурна работа и добра финансиска состојба
Прво грешка си дека се големи шансите никогаш да нема повторна бременост. Мислам....................
А второ, се согласувам дека оние кои не студираат и веднаш после средно се вработуваат, многу порано почнуваат да се грижат за себе и да заработуваат - кај нив ми е јасно и дека порано ќе стапат во брак - иако не е нешто што сметам дека е исправно. Но тоа е веќе избор.
Но деца од 17, 18, 19 години и брак, тоа е погрешно. Бидејќи ти ЌЕ студираш, значи си средно. Можеш себеси да се замислиш како способна за мајка? Или било која од твоите врснички?
Ако нејќете да бидете мајки, а од друга страна нејќете ниту да абортирате, користете кондоми.
Поголемо сочувство и разбирање имам кон оние кои свесно решаваат дека не им е време за да бидат родители, од оние кои по секоја цена раѓаат деца и се лоши родители.
Подобро не биди родител, отколку лош родител.
А 25 е и според мене добра возраст. Ако немаш поголеми амбиции.