Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Објавени се и драмите, со комбинација од група очекувани филмови и група според нас потценети филмови кои заслужуваат повеќе внимание и признание:

http://forum.kajgana.com/threads/Водич-низ-галаксијата-филмски-каталог-за-тапчовци.51919/

Реден број 8.
Добра листа само фали Rashomon.Исто така во сф делот заслужено место требаше да добијат Total recall,Akira и Ghost in the shell.

Just sayin. :)

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Rango (2011)
Ранго е камелеон кој несреќно доаѓа до едно место во пустина. Таму многу бргу и неочекувано ќе стекне нови пријатели: Ќе биде прогласен за шериф поради тоа што ќе направи јуначко дело....
Подоцна, водата во гратчето мистериозно ќе исчезне, и Ранго ќе биде тој кој што ќе треба да најде излез од целата ситуација, да ја врати водата и да открие која е причината што ја снемало...
Вистинските авантури и заплети следуваат кога Ранго ќе открие дека во градот не функционираат работите како што треба.... :)

Исто како и Рио, одлично анимирано филмче, вреди да се погледне дефинитивно ако имате слободно време и одлично расположение. :)
Попросечен, неиновативен и предвидлив анимиран филм од Ранго немам гледано. Единствено нешто што не е веќе видено, или бар јас не сум видела е тоа што ликовите се грди, на чело со главниот лик (освен девојчето мравојад).

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.347
Да напрајме и Водич за сезнајковци, што велиш, а? :)
Не знам некогаш не сфаќам некои од форумџииве. Колку време значи потрошивме на таа листа... Јас не ја праев за мене листата, сум ги гледал тие филмови ми е гајле та имало каталог та немало, многу од оние кои пишуваат овде исто така ги имаат гледано, no big deal, ама овде пишам за луѓе кои не ги познавам воопшто и пак се трудам колку што можам затоа што овој подфорум последнава година е еден од најпосетуваните и има премногу дискусии, само кој се нафатил да расчепка малку.
И пак накрај не чини нешто. Барем овде се трудиме, нека оди во друг подфорум и нека си пишува на теми "Што јадев денес" и нека си биде задоволен типот. Ние охриѓаниве имаме една изрека "Ако не ви чинит неидајте" и ако него не му чинит мене па ич не ми е гајле. Затоа што знам дека се потрудивме максимално.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
Јас реков исклучиво за комедиите. Останатите жанрови се горе-долу ок. Освен во хорори каде што на местото на Jeepers Creepers според мене треба да стои Room 1408 (веќе го дискутирав ова со IOsono...)
Али во комедиите стварно сте направиле голем превид. Нели поентата беше "водич низ галаксијата за тапчовци". Што не ги ставивте ондак Scary Movie, How High, Jay and Silent Bob Strike Back, Eurotrip, The Longest Yard / Mean Machine, Not Another Teen Movie (леле тренерот :pos:)...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
7. Me, Myself and Irene

Прашање до администраторите:
Сериозно толку ви беше смешен филмов? Олд Скул постави многу јаки филмови, Jay and SIlent Bob пример, маст филм за тој каталог.
:)

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
Ми текна уште нешто... Crank & Crank: High Voltage се посмешни филмови од пола од тие на листата, а воопшто не се ни комедии :pos:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
7. Me, Myself and Irene

Прашање до администраторите:
Сериозно толку ви беше смешен филмов? Олд Скул постави многу јаки филмови, Jay and SIlent Bob пример, маст филм за тој каталог.
:)
И ти и Олд Скул прочитајте го првото мислење во постот за комедиите.

И @Олд Скул аман веќе со Room 1408 не отече, тој филм е добар ама далеку е од Топ 10. Да ги разберам тие кои ни укажаа дека сме го промашиле Alien, Green Mile и слично... филмишта се, ама Room 1408 е најобичен филм па и да не сме го ставиле преку Тасета.

Олади малку, your objection is noted...

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Што не ги ставивте ондак Scary Movie, How High, Jay and Silent Bob Strike Back, Eurotrip, The Longest Yard / Mean Machine, Not Another Teen Movie (леле тренерот :pos:)...
Тапчовците веројатно одамна ги гледале тие филмови :P
Сериозно, не може секој да критикува како листата не му одговара и да предложува некои филмови по негов вкус. А ова посебно важи за комедиите, со оглед на тоа што тука вкусовите се најразлични. Јас на пример не би ставил ниту еден од тие што ти ги предложи. Наместо Jay and Silent Bob Strike Back, би го одбрал Clerks кој е далеку посмешен, или па да се жалам сега затоа што This is Spinal Tap не е вметнат во листата. Нема ништо да постигнеме на тој начин.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
И ти и Олд Скул прочитајте го првото мислење во постот за комедиите.
Остај прв пост, Ми мајселф енд ајрин? :D

И така комедиите и уште 1-2 категории немаше воопшто ни да ги погледнам, од другите веќе почнав да ги гледам филмовите што ги имам пропуштено. :)

F

Frankie Yale

Гостин
Ми текна уште нешто... Crank & Crank: High Voltage се посмешни филмови од пола од тие на листата, а воопшто не се ни комедии :pos:
Секој со различен вкус. Мене Кранк воопшто не ми се допадна, од друга страна би ставил други комедии на топ 10 листата како пример Hot Fuzz или The Big Lebowski, Naked Gun и ред други комедии, ама како што реков станува збор за вкус. Листата е одлична, се гледа дека се изнамачиле правејќи ја а забелешки секогаш ќе има зошто и листите правени од реномирани списанија и веб портали не се совршени :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Остај прв пост, Ми мајселф енд ајрин? :D

И така комедиите и уште 1-2 категории немаше воопшто ни да ги погледнам, од другите веќе почнав да ги гледам филмовите што ги имам пропуштено. :)
Уште еднаш, прочитај го првиот пост, овој пат полека, буква по буква... :icon_lol:
--- надополнето: Jul 12, 2011 4:15 PM ---
Секој со различен вкус. Мене Кранк воопшто не ми се допадна, од друга страна би ставил други комедии на топ 10 листата како пример Hot Fuzz или The Big Lebowski, Naked Gun и ред други комедии, ама како што реков станува збор за вкус. Листата е одлична, се гледа дека се изнамачиле правејќи ја а забелешки секогаш ќе има зошто и листите правени од реномирани критичари не се совршени :D
Hot Fuzz не е ставен баш поради тоа што пола форум не го разбира тој хумор и ќе мрчат, јас го обожавам филмот. и The Boat That Rocked го обожавам ама нема многу луѓе да се сложат со мене. Гол пиштол пишав во постот зошто не е ставен, заради разновидност во листата. А има сигурно барем 50 филма за кои може да дискутираме и да кажеме дека било кој од нив заслужува да биде во Топ 10. Еден од моите омилени на пример, Il mostro (1994), било кој од Jay & Silent Bob серијалот, Austin Powers... The School of Rock ??? High Fidelity ??? Analyze This ??? Вака можам до сабајле... и тоа без да почнам со филмови со „идиотски хумор“ кои на многумина им се омилени...

Листа е. Не е универзално мерило за квалитет на филмови, нити пак сме имале претензии да направиме нешто такво. Листа на филмови кои мислиме дека треба да ги видите, ако не сте ги гледале. Ако ви се погодат 80%, сме завршиле добра работа со препораки. Ако не, купете си вкус :)

Kajgana Shop

На врв Bottom