A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.227
Поени од реакции
8.338
Влае, и кај мене до 1-ви можешe само 20мб, ама од 1 може и 50мб, т.е. и тие пакети се достапни :)

Јави се и прашај повторно.
kaj tebe e lan ili kabel, posto kaj mene e kabel zatoa nemozelo :)

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Твојот интернет е 20 мeгабита т.е. би требало да симнуваш со околу 2100кб/с. Пушти некој торент од Замунда, и постирај резултат т.е. скриншот од данлоад и аплоад :)
епа тоа ми е чудно, според тоа што го пишува кај нив на сајтот екстра нетот ги нуди тие брзини, ама кај мене даунлоад не иде над 450кб/с, а еве спидтест (мање-више стално тука се движи, некад знае и накај 4 ипол да отиде даунлоад)...

затоа прашувам да не има некои другити понуди што ги немаат стаено на сајтот...треба да напраам нешто што многу мразам а тоа е да се расправам со нив по телефон :)

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
Денес изгледа пак тестираат нешто. Ова е од пакетот 50 Мбпс, со кабелот штекнат директно во компјутер, а брзината ми е околу 9 мегабајти во секунда, односно ја „цепам“ целата 100 мегабитна порта.
torrent1.png

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Никој до сега не пиша, ама јас мора да го спомнам. Бидејќи поминувам доста време на online игри, и многу ми е битен пингот, мора да кажам дека од почетокот на месецов МАКСИМАЛНО го средија пингот со сите држави. Претходно имаа некои проблеми со конекцијата во Србија (имав преку 130 пинг), ама од први имам само 10-15, што е фантастично. Исто така скоро и да нема држава во Европа каде што имам над 70 пинг. Едноставно - перфекција.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Денес изгледа пак тестираат нешто. Ова е од пакетот 50 Мбпс, со кабелот штекнат директно во компјутер, а брзината ми е околу 9 мегабајти во секунда, односно ја „цепам“ целата 100 мегабитна порта.
Прегледај го приврзокот 32325
тоо ѕверови, рока линијата, секоја им чест,
иначе дај удри една слика од торентов и со аплоуд како правиш со која брзина

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Никој до сега не пиша, ама јас мора да го спомнам. Бидејќи поминувам доста време на online игри, и многу ми е битен пингот, мора да кажам дека од почетокот на месецов МАКСИМАЛНО го средија пингот со сите држави. Претходно имаа некои проблеми со конекцијата во Србија (имав преку 130 пинг), ама од први имам само 10-15, што е фантастично. Исто така скоро и да нема држава во Европа каде што имам над 70 пинг. Едноставно - перфекција.
Ееее ова ми се свиѓа :) Баш слушав и од други луѓе што го користат овој нет, викаат максимално го средиле...
Мирисам дека Cabletel ќе стане #1 оператор у Скопје, незнам и зотоа не сакам да зборам за пошироко :D
Утре склучувам договор со нив, притоа нарачувајќи го преку Online овој 10/UN пакет...

ДА НАДОПОЛНАМ:
Има некој од Топанско Поле/Чаир тука да постне некои нови тазе скриншотови, пошо оние шо ви ги видов се од претходниот месец, ме интересира сеа како е ситуацијата...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
kaj tebe e lan ili kabel, posto kaj mene e kabel zatoa nemozelo :)
Кај мене е исто така кабел, но колку што знам јас ова незначи дека немаш можност за 50 мегабита, двапати се јавив, кажав адреса, и пакетот којшто го имам во моментов, и никој не ми спомна дека немам можност, само дека ќе морам да чекам до 1-ви, што значи уште 20-на дена :place:

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.227
Поени од реакции
8.338
Кај мене е исто така кабел, но колку што знам јас ова незначи дека немаш можност за 50 мегабита, двапати се јавив, кажав адреса, и пакетот којшто го имам во моментов, и никој не ми спомна дека немам можност, само дека ќе морам да чекам до 1-ви, што значи уште 20-на дена :place:
koga dojdoa kaj mene posto prijaviv defekt, deckoti za internetot kazaa deka ova e kabel e maksimium e 20mb, a lan 50mb
Ti od 1 ke go stavis ovoj 50 sto e ?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
SRAMOTA 3 dena neam net se javuvam 3 dena im treba ekipa da pratat eve i nedela ke fati i pak nisto, stvarno se katastrofa nevidena

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
SRAMOTA 3 dena neam net se javuvam 3 dena im treba ekipa da pratat eve i nedela ke fati i pak nisto, stvarno se katastrofa nevidena
Прават нешто со мрежата и јас немав нет 3 дена минатата недела а и сега повремено по неколку саата снемува ама во склоп на една година сум задоволен затоа што е сепак реткост. Едино на телефон тешко ги добиваш ама тоа е кај повеќето големи фирми исто.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
druze vo firma netot ni treba za rabota koga ke se javam ocekuvam vo rok od 24 saata da pratat lugje a ne 3 dena da me maftaat

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
дај бе вие што сте со овие upload-иве >= 7-8мбпс, симнете нов торент од замунда колку за тест... да видиме дали ќе имате >= 1mbps upload

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
druze vo firma netot ni treba za rabota koga ke se javam ocekuvam vo rok od 24 saata da pratat lugje a ne 3 dena da me maftaat
И мене ми треба за работа и плус требаше да праќам фајлови на клиент баш кога снема нет ама тоа е тоа, не се надевај на 24 часовна подршка, утопија.

Среќен сум дека за 2 дена го средија можеше и полошо да биде со оглед каква ни е целата состојба во големите фирми.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.108
Поени од реакции
1.391
koga dojdoa kaj mene posto prijaviv defekt, deckoti za internetot kazaa deka ova e kabel e maksimium e 20mb, a lan 50mb
Ti od 1 ke go stavis ovoj 50 sto e ?
Тие што се на кабел сега прават појачување на мрежата на DOCSIS 3.0 стандард што овозможува такви брзини и на нивната страна е изјаснето дека тоа сеа се работи во летниот период.Изгледа некаде од есен ќе биде завршено тоа и ќе има можност на такви локации со тие брзини.Тие што се на ЛАН се поврзани со оптика и немаат проблеми

Kajgana Shop

На врв Bottom