Вистинско другарство, постои ли?

Член од
22 февруари 2007
Мислења
240
Поени од реакции
3
Некогаш можеби постоеше, но веќе не!!!

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Vakvi generaliziranja;vistinsko prijatelstvo ili vistinska ljubov ili bilo sto vistinsko dali postoi ili ne,se malce....
Za nekoj postoi,za nekoj ne postoi.Sekoj moze da si kazuva za svoeto iskustvo.Moeto iskustvo veli deka postoi,a slucajno ako mislev deka ne postoi,znaci samo deka jas go nemam doziveano i iskuseno,a ne deka ne postoi kaj nikoj covek i tie sto mislat deka imaat vistinsko prijatelstvo se vo golema zabluda.
Vistina,vo denesno vreme,mnogu e retko i tesko e da se pronajde vistinski prijatel,ama ne e pa i tolku crno.Mozi treba da imas i malku sreka,ama ne treba da se obeshrabruvas da baras,oti ako si zacrtas vo mozokot deka nema takvo nesto,togas poveke od sigurno nema ni da go pronajdes.:smir:

Член од
9 февруари 2008
Мислења
542
Поени од реакции
15
sekoj si go kazuva svoeto mislenje tocno,za nekoi postoi i go doziveale za nekoi ne postoi oti ne go doziveale...kaj nekoi postoelo no gi izneverilo zatoa e i postavena temava za da se stekne edno globalno mislenje za toa dali postoi ili ne.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
45
Поени од реакции
1
Postoi li drugarstvoto....postojat li vistinski dugai na svetov ili sekoj si gleda samo za sebe....mi teba vase mislenje na temava.

Iskeno spored mene denes ne postoi iako nekogas mozebi postoelo denes retko ke sretnes nekoj vistinski drugar.Mozebi ti se pavi dugar za da postigni nesto....no vistinskiot drugar se pepoznava vo najlosoto ...koga ke ti pomogne. Sto mislite ....postoi li?:smir:
da postoi megutoa samo ako i ti si dobra li4nost:smir:

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
Во дамнешно време би требало да ги има али сега тешкооо.:toe:

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
постои сеуште другарство што е вистинско ама сепак жално е што многу е ретко истото..

Член од
8 април 2007
Мислења
725
Поени од реакции
6
Од она што јас сум го поминала и искусила, ке речам дефинитивно постои, само што ретки се вистинските другари. Сум се разочарала од некои, ама со оние кои ги сметам најблиски, сеуште сум најблиска и знам дека никогаш нема да ме разочараат иако сме далеку :(..Лесно е, само треба да ги пронајдеш оние вистинските...

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Постои!! И никој неможе да ме разубеди дека не е така. Е сеа среќен си е оној кој ќе си најде таков ама пуста недоверба и страв да не бидат изиграни на некој начин можат многу да заебат.Убаво е чувството кога имаш некој за кој би направил ама баш се а да не бараш ништо за возврат,некој за кој си тука секогаш без разлика дали е свесен за тоа или не...сум осетил,знам...А убаво е и да се има некој таков ...ваљда:)

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
мајкиште напиша:
ако може да ти го расипе значи не е вистинско пријателство
јас имам пријателка,другарка"сестра" незнам како да ја наречам нема да згрешам веќе 30г 7м 29д и можам да убијам пред нејзе во 3ч наутро да ја побарам само ако ми е тешко................:back:
само денес веќе нема (дај боже да грешам) такво пријателство
грешиш...сеуште постојат вистински пријателства...секој дава од себе колку што може и не бара ништо за возврат...сум осетила и вистински и оние кои сум мислела дека ми се вистински...
се надевам дека моето со моите 3 сродни души ќе трае и повеќе од 30 години.....
сега за сега можам да се потпрам на нив и они на мене,секој ден во секое време...
другиот кој го шиша....
јас ги шишам...личен фризер на сите 3 :pos2::pos2::pos2:

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Велат: Вистински пријател е оној кој ја гледа тагата во твоите очи, додека сите други и веруваат на насмевката на твоето лице!

или пак: Вистински пријател е човекот...Со кого ти е добро дури и кога и двајцата молчите.

Има ли вакви луѓе во вашиот живот? Колку се такви? Која е цената на вистинското пријателство?
Колкава е неговата вредност?

Вистинското пријателство е взаемна работа.(Единствен начин да имаш пријател е да бидеш пријател...)

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Имав пријатели едно време за кои мислев дека се вистински. Испадна дека 2 месеци секој со своите проблеми, на страна едни од други беа, доволни за да се заборавиме и да дојдеме до едно здраво.
Моментално верувам дека имам вистински пријатели, because of the fact, моите најмрачни тајни (ама во буквална смисла на зборот) им беа само причина плус за уште повеќе да почнат да ме разбираат и да ме сфаќаат и сум многу благодарен за тоа.
Цената на вистинското пријателство е дадена и во самиот вовед: Она што треба да го платиш за да имаш вистински пријател е да му бидеш и ти на него исто толку важен во животот. Понекогаш е тешко, понекогаш бара премногу енергија, но во секој случај вреди.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.783
Поени од реакции
11.339
Вистински пријател е човекот...Со кого ти е добро дури и кога и двајцата молчите.
Имам само 1 вистински пријател, за жал.

Kajgana Shop

На врв Bottom