Вистинско другарство, постои ли?

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.558
Нема вистински пријатели во денешно време. Поаѓам од себе за време на редовна настава а посебно сесија ѕвонат по телефони пишуват на фб , мсн и слично а за време на распустот ги нема никаде иако спијат на чет :( . Имав една другарка и ме напушти “ заради дечкото“ подоцна открив дека воопшто не е тоа причината. Сеедно во денешно време нема вистински пријатели имаш кампањски пријатели и непријатели кој црпат информации и те озборуват зад грб и прават дупки за да паднеш

S

Shellshock nam67

Гостин
Нема вистински пријатели во денешно време. Поаѓам од себе за време на редовна настава а посебно сесија ѕвонат по телефони пишуват на фб , мсн и слично а за време на распустот ги нема никаде иако спијат на чет :( . Имав една другарка и ме напушти “ заради дечкото“ подоцна открив дека воопшто не е тоа причината. Сеедно во денешно време нема вистински пријатели имаш кампањски пријатели и непријатели кој црпат информации и те озборуват зад грб и прават дупки за да паднеш
не е само тоа туку и не дај боже да паднеш во невоља ни ти приоѓаат на помош (мислам на тепачка), а и едно ќе ти кажам женскиот другар е поголем пријател од машкиот другар. на крај краева секој човек е сам сам се раѓа сам умира само имаме пролазни пријателства во текот на животот и толку

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
...не барајте пријатели....обидете се да бидете пријател

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.558
...не барајте пријатели....обидете се да бидете пријател
Епа биди пријател со сите фин ова она а кога ти треба нешто нема никој тогаш да ти помогне дури и не те познават изместени се вредностите повеќе по лошо ќе те памтат од што по добро

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Е ај да бидеш фин па после да те газат. И јас би играл така (да газам) ;)

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
убаво Rocky напишал: Зарем уште има вистински пријатели????
никој не може да ме разубеди дека има вистински пријатели.
колку случки знам, еве еден пример од пред некое време: демек прави пријатели се двајца, секаде се заедно, не се делат, се си кажуваат, си помагаат и пред некое време едниов што ти не ми изнакажа за другиов, а тој на 10 метра од нас. прво и основно како не му беше срам бе? како браќа се (беа).

а за моите "ВИСТИНСКИ" пријатели...ха...тоа ти е башка прича.

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Вистински пријател е тој што ја дели болката со тебе.
За моја среќа имам неколку вистински пријатели.

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Зошто такво мислење, зарем немаш вистински пријател?
Иначе да имам 2ца вистински пријатели. Буквално ние 3ца сме постојано заедно и само тие двајца можат да ја препознаат тагата додека другите веруваат во мојата лажна насмевка. Ја знаат секоја моја реакција и секоја болка заедно ја споделуваме.
Знам дека во денешницава ретко ги има оние вистински пријатели, но ете јас ја имав таа среќа да имам два прекрасни пријатели кои ги сакам како брат и сестра. Подобро неколку вистински пријатели, одколку повеќе лажни. ;)
За жал, немам.

Член од
23 август 2010
Мислења
137
Поени од реакции
15
во мојте 20 години сеуште сум немал вистински пријател, сите биле лажни, дволични, лицимерни, искористувачи.
нема благе везе дали ти ќе бидеш вистински пријател или не, битно такви луѓе не се наоѓаат (со чест на исклучоци). сеуште никој не се докажал доволно за да го сметам како вистински пријател.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Имам за среќа. Иако сега се далеку од мене, убаво е ко ќе ти пишат дека им фалиш а нема 2-3 дена како се отидени. И мене ми фалат искрено. Сум упознал многу луѓе, сум сменил неколку друштва и никад не сум имал другари како овие сега. Можда мал период се дружиме, 2-3 години али дефинитивно се луѓето со кои доста работи сум прошол и луѓе што можам се да им кажам, и обратно.

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Имам. И не би ги дала за ништо на светов. Да имаш некој кој те разбира, ја споделува и тагата и радоста со тебе, покрај тебе е во сите лоши и добри моменти е бесценето.

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
кучето е најверен пријател ,тоа е со тебе и кога ти е тешко .
кучето е зависно од тебе, иако верувам дека на своевиден начин те сака, слично како доенчињата, кој им дава млеко него го сакаат. Во суштина, правите, да не кажам вистинските, другари-пријатели не ги контактираш секој ден, некогаш со месеци па и години не се слушаш со нив, но секогаш кога ќе имаш специфична "потреба/мака" тие први ти паѓаат на памет, а за забава и излегување на сите може да имаат со кубици другари. Само и времињата се мнеуваат, зависноста е како епидемија во македонија, па се повеќе и повеќе луѓе се занимаваат со изгледот, успехот, несупехот, гардеробата и сл. на тие што ги нзаат и што не ги знаат. Тоа е како некој голем новогодишен балон, додека не го надуеш не личи на ништо, што повќе го дуеш е се поубав и поуав, ама е ПРАЗЕН, и кога ќе пукне ќе видиш дека не вредел ни 5 пари.
Има и една кинеска поговорка .... имаш еден филџан со со чај. Филџанот паѓа и се крши и повќе не е тоа што бил ниту пак некогаш може да биде, арно ама чајот, иако разлеан пак си е чај, ист каков што бил во филџанот. Се надевам дека ја свативте поентата со чајот.

Реткост е она што го бараме а мислиме дека го немаме, пријателите никаде не се дефинирани како општествена појава, тие едноставно постојат, единствено треба да ги препознаете, а за тоа не е никогаш касно. Затоа не барајте вистински пријатели, погледнете околу себе и пробајте да ги препознаете, а тие постојат, насекаде околу вас!.

T

Torchyrus

Гостин
Па се наоѓа по некој вистински пријател барем јас мислам дека ми се ебаго ... вистинските пријатели никогаш не те оставаат на улица кога си летва пијан секогаш те носат до дома знам од мое искуство ... :D

H

-HRO

Гостин
Пријатели сите имаме многу...вистинските другари се во помал број.
Јас си имам 3ца вистински другари кои не ги мењам за ништо на светов! :)

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.423
"prijateli za jadachka ., pijachka., i ozboruvachka ihhhaaaa" sekoj od ulica mozhe da e

no drugar ., 2 do trojca i nishto poveke., ., vo dobro i vo zlo., i ne e vazhno dali se gleda chovek sekoj den so niv ., dovolno e semo edno alo kako si

Kajgana Shop

На врв Bottom