Вистинско другарство, постои ли?

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Постои се додека не дојди некој и од страна не ти го расипи.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Напишано од ^^^магде^^^
сори ама не се сложувам.можеби не си го доживеала затоа тврдиш дека нема вечно пријателство...
јас лично верувам во вечно пријателство.пред тие неколку одбрани личности сум ги отворила и срцето и душата и никогаш нема да зажалам....
Ни ти не си доживеала вечно пријателство за да тврдиш дека има:P
Јас се надевам дека нема да зажалиш. Како и да е реков дека постојат луѓе на светов кои можат да пружат вистинско пријателство, меѓутоа најчесто го пружаат на погрешните...Затоа М можам само да ти посакам да си во малцинството и да си ги пронашла своите сродни души - а за тоа only time can tell нели?!:star: :wink:
можеби грешно се изразив ама сепак тврдам дека вечно пријателство постои...можам да го почувствувам тоа на своја кожа...времето ќе ти покаже дека сум во право...тоа ќе биде кога ти ќе си пронајдеш некој кој можеш да го наречеш вистински пријател...:helou:

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Постои и тоа како постои:)Барем кај мене постои па сега ке видиме до кога:)

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.574
јас имам една другарка и со нејзе сме она bff... 8 години се дружиме
а другите испаднаа многу дволични, ептен...дури не можев да повервам дека сум се дружела со такви деца. Не дека не ми било убо ко сум била со нив, туку сеа сватив какви се и шо се и дека ме оговарале и 300 други работи ми праеле зад грб...и мислам дека ке поминит ептен долго време пред да можам да му се отворам на некој, ко шо можам сеа да и се отворам на мојава најдобра другарка и без срам да и кажам било шо

ivicka10

full bundle of joy...
Член од
20 февруари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
4
можеби грешно се изразив ама сепак тврдам дека вечно пријателство постои...можам да го почувствувам тоа на своја кожа...времето ќе ти покаже дека сум во право...тоа ќе биде кога ти ќе си пронајдеш некој кој можеш да го наречеш вистински пријател...:helou:
Јас веќе имам личност која сега за сега можам да ја наречам вистински пријател (барем за последниве неколку години)...тоа што не сум оптимист не значи дека не се надевам дека ќе потрае
п.с. не се работи за натегање кој е во право - никој не може да биде во право за нешта кои не можат да се предвидат...во овој случај - во прашање е среќа животот како ќе ти ги подреди ситуациите за вашиот однос или да се разводни или да се зацврсти.
Како и да е, стојам на тоа дека ништо не е вечно...zdr

Член од
26 јуни 2007
Мислења
310
Поени од реакции
15
Постоеше....едно време...пред да допре интернетот по нашите домови.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
Јас веќе имам личност која сега за сега можам да ја наречам вистински пријател (барем за последниве неколку години)...тоа што не сум оптимист не значи дека не се надевам дека ќе потрае
п.с. не се работи за натегање кој е во право - никој не може да биде во право за нешта кои не можат да се предвидат...во овој случај - во прашање е среќа животот како ќе ти ги подреди ситуациите за вашиот однос или да се разводни или да се зацврсти.
Како и да е, стојам на тоа дека ништо не е вечно...zdr
колку таа личност можеш да ја наречеш вистински пријател си знаеш ти...а богами и јас....лол...
само...со тоа што тврдиш дека нема вечно пријателство ја спречуваш можноста тоа и да ти го доживаееш...и да ти е пред нос нема да го прифатиш како вечно затоа што не веруваш во тоа....
како и да е...верувај си во што сакаш...ќе дебатираме face to face...

ivicka10

full bundle of joy...
Член од
20 февруари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
4
колку таа личност можеш да ја наречеш вистински пријател си знаеш ти...а богами и јас....лол...
само...со тоа што тврдиш дека нема вечно пријателство ја спречуваш можноста тоа и да ти го доживаееш...и да ти е пред нос нема да го прифатиш како вечно затоа што не веруваш во тоа....
како и да е...верувај си во што сакаш...ќе дебатираме face to face...
Добро знаеш дека јас можам да го наречам вистински другар...имам основа:pipi: ...а како можам да спречувам нешто што уште не се случило или пак да прифатам нешто како вечно кога (како што реков во претходниот пост) - не можеш да знаеш точно за нешта кои не можат да се предвидат...таквите работи се развиваат спонтано и со тек на време, затоа не може да се дефинираат како вечни (всушност можеш: ако откако ќе умрете бидете сеуште заедно можете да кажете - нашето пријателство е вечно, го надживеа животот :pop: ) :kez:

Член од
16 мај 2008
Мислења
17
Поени од реакции
0
кога бев 13-14 години бевме едно 10-тина другарки и многу си се сакавме,се бест френдови дрн дрн дрн.....

абе не ми е јасно како може да кажете дека имате 6 или колку беа најверни другарки и другари и ово оно,денес еден бест френд да имаш ти си на коњот .....
од такви бест френдови не сум знаела на каде да фатам,до ден денес не ми е јасно како може толку злобни луге да има,не сум барала никој да ми се оддолжи за услугите ама неколку такви "бест френдови"
ми имат направено такви проблеми од кои до ден денес имам последици и не зборам за заебанции,од такви луге кои се секој ден со тебе како ли само квалитетно можеш да се зае*еш во животот и никогаш нема да ти е јасно зошто ,со што си заслужил али со тек на времето се навикнуваш оти уште многу такви другари ке дојдат и ке си одат.
Едноставно има некои работи кои не треба никогаш да бидат кажани а ти колку сакај мисли си дали некој ти е бест френд или не!
Оти колку може да те кошта таа доверба отпосле ке дознаеш.

И не дека сум јас изрод,него чисто од искуство си зборувам,инаку последниве две години сум со ептен погодено друшто никој не те влече за јазик да му кажеш некоја тајна,не те масира дали некој трач што го слушнал за тебе е точно или не ,е сега си има некој заслужено и да добие чин бест френд.Е само за таа личност би направила се,(ја знам од мојата 7-ма година ама последниве 5-6 години ептен го докажа другарството),бидејки низ сите проблеми,емотивни кризи и ред други работи доволно беше само нејзиното рамо за плачење,нејзините утешни зборови и совети ,а без тоа тапкање по рамото во знак на сочуство а зад грб веќе гроб ти ископал(како ли само можеа).....

И сепак постојат некои работи што никогаш не треба да бидат кажани ...

a_n_a

...TotAllY n LovE...
Член од
9 мај 2008
Мислења
89
Поени од реакции
1
ќе се согласам со некој постови погоре....додека не осетиш на своја кожа не знаеш....зошто јас бев првата која стално се бунев и тврдев дека постои иако секогаш ми викаа да не сум толку сигурна, посебно тие што верувале ко мене и ко мене на крај биле изгорени...јас за таа другарка се ќе направев и многу направив....за на крај да ме остави на цедило....
така што сметам дека може да бидеш еве поблизок со некој, да можеш да излезеш да направиш муабет....али некој да ти биде најверен особено поверен еве од мајка, сестра, татко т.е. вистонски другар.....тешко и скоро невозможно:toe:

Член од
30 мај 2008
Мислења
10
Поени од реакции
1
Другарства - да, но вистински другарства - не.
Секогаш по одреден период на дружење се јавува некое ривалство, чувство на завист и љубомора било тоа да е свесно или подсвесно.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Sekako deka postoi. I pokraj site okolnosti vo koi denes ziveeme, kade sekoj gleda samo za sebe, sepak postoi seuste ona vistinskoto, iskrenoto drugarstvo koe site go tolku posakuvaat ... !!!* ;)

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Постои, ама се помалку... Секој си гледа да си извлече корист за него, другиот кој го шиша.... Да ти е страв да имаш другарка... Жално е....

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Постои, базирано на некој интерес:)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Постои, но само на одредени периоди во животот. Потоа се менуваат игричате и започнува нов период и така... :icon_lol::icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom