Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Абе кај нас сите наши медиуми се утепаа од лажење, нема ништо чудно некој од надвор ако лаже или погрешно пренесува. Поише боли сами кога се лажеме!
Не се сеќавам некој медиум да излажа дека имало изборен фалсификат.
Како и да е ширење на лагата дека:

1. Имало изборен фалсификат
2. Дека момчето било приведено поради протест против наводниот изборен фалсификат
3. И дека младите протестираат против изборниот фалсификат

се работи кои треба да се осудат, и ништо не ги оправдува.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Не се сеќавам некој медиум да излажа дека имало изборен фалсификат.
Како и да е ширење на лагата дека:

1. Имало изборен фалсификат
2. Дека момчето било приведено поради протест против наводниот изборен фалсификат
3. И дека младите протестираат против изборниот фалсификат

се работи кои треба да се осудат, и ништо не ги оправдува.
Јас кажав општо дека лажеа сите медиуми во врска со протестирањето. А не кажав дека не треба да се осуди лажење, ама прво треба ние дома да си ги решиме тие работи, па после други да осудуваме!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Не им е лесно и на странските медиуми, едни наши медуми пренесуваат вака, други така, на крајот расипан телефон настанува.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Јас кажав општо дека лажеа сите медиуми во врска со протестирањето. А не кажав дека не треба да се осуди лажење, ама прво треба ние дома да си ги решиме тие работи, па после други да осудуваме!
И што, ќе дефокусираш?

Утре некој друг странски весник ќе излезе со уште поскандалозно тврдење какво што ниеден македонски медиум не пуштил и пак домашните медиуми лажеле. Од ова прво оние што протестраат треба да се оградат и да го осудат затоа што според статијата излегува дека се за рушење на демократски избраната власт која е претставена како режим.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
И што, ќе дефокусираш?

Утре некој друг странски весник ќе излезе со уште поскандалозно тврдење какво што ниеден македонски медиум не пуштил и пак домашните медиуми лажеле. Од ова прво оние што протестраат треба да се оградат и да го осудат затоа што според статијата излегува дека се за рушење на демократски избраната власт која е претставена како режим.
Абе дечко, не разбирам како може толку да те боли косовски медиум што излажал, а за нашиве гајле да ти е. Мене многу ми смета сител и канал 5 што ништо не пренесуваат, не сме ли ние што протестираме граѓани на оваа држава, се дешава конститутивна седница на парламент, надвор ние го гушкаме парламентот, а на наведениве медиуми НИШТО, само од внатре го снимија собранието. Или па брат му едно збореше пред нас, на сител каква лага кажаа, ми се повраќаше. Важно коа беа (пази молим те) контрапротестантите, излегоа со најпрофесионалните камери. Затоа не ми објаснувај дали треба да се оградуваме или не, коа ние сме оградени од сите до сега што (не)известуваа. Нашите ставови се јасни, кој сака ги знае, кој не сака, си измислува приказни.
И се прашувам во ситуацијава кој дефокусира! Демек не е битно кај нас што или лажат или не пренесуваат, дај ќе мрчиме за косовариве вака што пренеле, мислам дај...

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Абе дечко, не разбирам како може толку да те боли косовски медиум што излажал, а за нашиве гајле да ти е. Мене многу ми смета сител и канал 5 што ништо не пренесуваат, не сме ли ние што протестираме граѓани на оваа држава, се дешава конститутивна седница на парламент, надвор ние го гушкаме парламентот, а на наведениве медиуми НИШТО, само од внатре го снимија собранието. Или па брат му едно збореше пред нас, на сител каква лага кажаа, ми се повраќаше. Важно коа беа (пази молим те) контрапротестантите, излегоа со најпрофесионалните камери. Затоа не ми објаснувај дали треба да се оградуваме или не, коа ние сме оградени од сите до сега што (не)известуваа. Нашите ставови се јасни, кој сака ги знае, кој не сака, си измислува приказни.
И се прашувам во ситуацијава кој дефокусира! Демек не е битно кај нас што или лажат или не пренесуваат, дај ќе мрчиме за косовариве вака што пренеле, мислам дај...
Штом не разбираш ќе ти објаснам:
1. Се работи за медиум, којшто е пишуван на германски јазик (цели поголем број на читатели) и го финансираат и раководат Германци. Значи повеќе е германски одошто косовски.
2. Не сум рекол дека не ми е гајле што рекле нашите медиуми или за што излажале, но нема потреба да се мешаат во врска со ова затоа што никогаш не излажале дека се протестира против изборниот фалсификат.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Полициска држава, режим ??????
Па нели беа ова паролите на неутралниве урлачи ?

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Полициска држава, режим ??????
Па нели беа ова паролите на неутралниве урлачи ?
Абе тебе ти е се‘ розево во државава, не знам што се мешаш во вака мрачни теми..

п.с. ти фали едно прашалниче во првиот ред

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Лошите навики на добрите полицајци

Цитат: „Дека македонските полицајци мислат дека се недопирливи, „Бог на небо, а тие на земја“, како и дека се толкувачи на законите, сведочи фактот дека СВКПС дневно добива по четири претставки од граѓани, невладини организации, правни застапници или анонимки, во кои се укажува дека несовесни полицајци ја зеле работата во свои раце или, пак, се обиделе да си го наполнат џебот. “

Според податоците изнесени од внатрешна контрола, испаѓа дека безмалку секоја трета претставка била точна, односно во 261 случај биле утврдени одредени неправилности во работењето на посочените полициски службеници, а врз основа на тоа дузина полицајци морале да си побараат ново работно место. (чисто се сомневам за ова со ново работно место, ама ај нека им биде, башка дузина само од 261 ?! срамота). “

За крај ова ептен ме бендиса:

Што сé им „следува“ на полицајците?

- Бесплатен јавен превоз
- Бесплатни пијалаци и храна во кафеана
- Бесплатен зеленчук и пиратски дискови од пазар
- Ослободени се од патарина за приватни патувања
- Можат да паркираат каде што сакаат, бесплатно
- Немаат обврска да ги почитуваат ниту другите сообраќајни правила
- Можат да фрлаат отпадок без да бидат казнети
- Не ги регистрираат своите возила

Извор: http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=63011913155&id=9&&prilog=0setIzdanie=22318

С

Спенсер

Гостин
Што сé им „следува“ на полицајците?

- Бесплатен јавен превоз
- Бесплатни пијалаци и храна во кафеана
- Бесплатен зеленчук и пиратски дискови од пазар
- Ослободени се од патарина за приватни патувања
- Можат да паркираат каде што сакаат, бесплатно
- Немаат обврска да ги почитуваат ниту другите сообраќајни правила
- Можат да фрлаат отпадок без да бидат казнети
- Не ги регистрираат своите возила

Извор: http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=63011913155&id=9&&prilog=0setIzdanie=22318
Тој шо го пишал ова,зашто учел за новинар??? :)

п.с. ова за патарината и регистрирањето не важи :)
другото е точно...

И што бидна со собирањето потписи?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Тој шо го пишал ова,зашто учел за новинар??? :)

п.с. ова за патарината и регистрирањето не важи :)
другото е точно...

И што бидна со собирањето потписи?
Не дека не важи може по закон ама баш пред две недели бев до Струга на викенд и верувај ретко кој плаќа патарина така да не гледам зошто полицаец би се ставил во „поштените“ и би платил :))))

T

Tetro

Гостин
Игор Спасов доби отказ

На Игор Спасов, полицаец во единицата за специјални задачи и осомничен за убиството на младиот Мартин Нешковски, изречена му е мерка отказ, информираат од Министерството за внатрешни работи.
Во неделата на 5-ти јуни вечерта по полноќ, за време на прославувањето на изборната победа на ВМРО-ДПМНЕ на градскиот плоштад, беше претепан до смрт од страна на специјалецот Игор Спасов.
За овој немил случај илјадници граѓани од земјава протестираа со денови против полициската бруталност, барајќи правда за смртта на Мартин Нешковски.
http://www.time.mk/read/5f4cdd249e/1be67d0f81/index.html

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom