Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 август 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
1.013
од сите мои постови на темава нив овие 200 и кусур страни сакав само да кажам : Да се тргне политика од протести, од било какви и било кога..дали за Мартин,дали за стечајци,дали за земјоделци на кои им скапале пиперките ,не е битно..
Сосема е легитимно (и е за очекување) опозицијата да ја нападне власта за овој случај (како и за било кој друг случај кога власта не постапува како што треба) - впрочем, тоа им е работа, да ја критикуваат власта. Затоа се опозиција. Но, тоа НАС, кои протестираме, НЕ НЕ ЗАСЕГА. Ние само бараме ИСПОЛНУВАЊЕ НА НАШИТЕ БАРАЊА. Секој нека си ја тера својата работа - а ако власта си ја тераше својата работа, немаше ни да има протести.

ПС. Да разбијам монотонија со една слика :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.895
И пак ќе ти повторам: Седејќи дома, нема да можеме да влијаеме да се тргне политиката. Правдата денес се бара на улица. Така е во светот, кај нас ова е првпат после 20 години.
Посебно се сложувам со последниов пасус

T

Tetro

Гостин
Во прилог на темата вреди и да се спомне ова:

Прилепчанката А. А. вели дека долги години е жртва на насилството на својот сопруг, вработен како полицаец. 06.03.2011

Околу 23 часот ние сите спиевме, тој дојде првин ме фати за коса со сета сила, почна да ме тепа, децава ги разбуди влечкајќи ги за пижами и ги навредуваше со вулгарни зборови и ги исфрли надвор. Се врати мене продолжи да ме тепа и ми рече дека ќе ме убие и дека сака да ме убие за да се спаси од мене.

Ниту сликаа, ниту зедоа записник, ниту пак сакаа да дојде некој старешина што е над мажот ми по чин за да може тој да ја реши ситуацијата. И ова не е прв пат.

Прилепската полиција до Обвинителството ќе поднесе посебен извештај во кој што кривично ќе ги пријави и двајцата сопружници заради постоење основано сомнение за сторено кривично дело, семејно насилство.

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
утре ќе има протести нешто?

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
утре ќе има протести нешто?
Секој ден во 18:00 има собири позади спомен куќата на Мајка Тереза, на форумот, се дискутираат идеи, и се договараат идни активности...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.297
Другар од Капиштец познава тројца од тие урлачите, наркоманчиња од чукун дедо со тапија комуњари, високи функционери во СДС.

Мада нив не им е за фурање на некаква партиска агенда нафатирани си се они и тоа добро со по неколку стана, она што тие го форсираат и
она што ги мотивира да изведуваат древен шамански ритуал познат како "пад на земја у слободен ход" е тоа да издејстуваат алфите да се
расформираат како единица, да не постојат уопште, за да можат на раат да пушат фиш без никој да не ги вонемирава.

Ова го знам пошто живеам во таква наркоманска населба и перфектно добро ми е јасен ставот на локалниве наркоманчиња за специјалната единица-Алфи.

Башка, што кур има да лаат надвор, фестивалот Егзит wtf ?

Ако жена ми го загоре ручекот за тоа ќе им прераскажувам на комшиите?
Моја куќа, моја работа сам ќе се ги средам работите.

Оваа багра што протестира никој од нив не работи, парите што ги крадат од дома ги трошат на марихуана, шприцеви и дрога.
Глејте ги само во очите,потечени, ко Носферату.

Иди во Сител со сторијава, доволно аргументи, факти и интелигенција имаш во истата за да одиш на ударни вести, само без Леле Стоп фразите, веќе клише станаа.

Иначе алфите се формирани баш кога СДС беа на власт, али тоа дека СДС не организира па сега бараме тоа што они всушност и го создадоа да се расформира и да се формираат нови единици за да психички лабилни луѓе, бивши механичари со купени дипломи од основно и средно ( проверено ) немаат вакви функции во земјава, функции кои треба да ги заштитуваат граѓаните а не да ги убиваат.
Никој ништо нема против полицијата, туку ова е против нејзиниот однос кој достигна кулминација со очигледното заташкување на убиство, поради луѓето кои работат таму а не заслужуваат ниту да бидат чистачи и кафекувари во таа институција, тоа ти е исто ко слеп човек да ставиш во контролна кула на аеродром и да очекуваш дека добро ќе си ја заврши својата работа без ронка ризик дека може да прати авион за слетување на Рузвелтова.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Доста е веќе од политика, нели? Оставам постот на Син зашто со него веќе 100000 пат е објаснето зашто се протестите али некои не сакаат да сфатат очигледно...

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Колку луѓе од прилика има секој ден во 18 часот позади спомен куќата на Мајка Тереза??

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Бројката и понатаму ќе паѓа, како што паѓа и совеста кај народот.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
Толку ли падна бројката?

Инаку и фб профилот во мојот потпис веке не постои, до толку ли се гадови МВР?
абе колку треба за да биде избришан еден профил? неколку пријавувања

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
МВР мислам дека имаат овластувања директно да го избришат профилот, без пријавувања.

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Лага и измама Kosova Aktuell

Во Скопје, Македонија сета младина од 18 јуни протестира против тамошниот РЕЖИМ.

Гневот во Македонија беше предизвикан од убиството на еден млад човек од страна на полицијата. МОМЧЕТО БИЛО ОДНЕСЕНО ВО ПРИТВОР и физички малтретирано се додека не умрело. Неговото злодело е протестирањето против ЛАЖИРАНИТЕ ИЗБОРИ во Македонија.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Абе кај нас сите наши медиуми се утепаа од лажење, нема ништо чудно некој од надвор ако лаже или погрешно пренесува. Поише боли сами кога се лажеме!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom