Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 јуни 2011
Мислења
77
Поени од реакции
21
слушнав дека луд ќе го правеле на типот ...стварно е тоа ?
да не те чуди!!
мене едно нешто не ми е јасно.....како што разбрав Типот бил некое "наркоманче"(негов проблем)*,но не ми е јасна реакцијата на Мајката. :Ја Критикува Власта и партијата ДПМНЕ*,а нема одговор на: КАДЕ БИЛ СИН и ТИЕ ДВА ДЕНА,туку одговара,својствено е за него што го нема неколку дена без да се јави!!

*Според мене ова е и социолошки проблем,користење на наркотици,неинформираност на фамилијата итн се фактори кои се покажале погубни за него
*Потполно е во право за МВР,а и за ДПМНЕ ако и вршеле притисоци

и ве молам без навреди од типот,како јас сум бил бесчуствителен,сум го подржувал џандарот,млад човек почина,а овој гледај што збори......

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
да не те чуди!!
мене едно нешто не ми е јасно.....како што разбрав Типот бил некое "наркоманче"(негов проблем)*,но не ми е јасна реакцијата на Мајката. :Ја Критикува Власта и партијата ДПМНЕ*,а нема одговор на: КАДЕ БИЛ СИН и ТИЕ ДВА ДЕНА,туку одговара,својствено е за него што го нема неколку дена без да се јави!!

*Според мене ова е и социолошки проблем,користење на наркотици,неинформираност на фамилијата итн се фактори кои се покажале погубни за него
*Потполно е во право за МВР,а и за ДПМНЕ ако и вршеле притисоци

и ве молам без навреди од типот,како јас сум бил бесчуствителен,сум го подржувал џандарот,млад човек почина,а овој гледај што збори......
А каков проблем е тоа што полициски специјалец уби невин човек и што МВР ни кажуваше приказни за добра ноќ?И уште нешто, користењето на наркотици би било погубно за него да умрел од преголема доза, ама дечкото беше претепан до смрт.Погубно за Мартин било тоа што ја имал таа несреќа да налета на говедо со полициска значка што мисли дека има licence to kill.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Каде бил два дена абе ајде не го претерувајте со ова, не се прашувала, НЕМА МАЈКА ШТО НЕ СЕ ПРАШУВА КАДЕ И Е ДЕТЕТО ДВА ДЕНА!!!
Откај знаете вие дека не вртела по телефони, дека не се јадосувала? Па на крајот на краиштата па, полнолетен човек бил, си имал право на негова приватност, деца на негова возраст во Авганистан одат на мисии вие тука тинкате мајка му не го побарале.
Откај знаете и дека вечерта кога се шушкало за извесен Даниел + од МВР кога не го пријавија случајов мајка му не рекла нешто во смисол „овие само претеруваат“, ова она, било што да прокоментирала нешто за тоа и за 24 часа да и го викнат другиот син да го идентификува брат му?
Да не сте и во кожата на жената, само тоа ќе кажам.

А и многу ме интересира што ви менува тоа што мајка му го побарала или не го побарала 2 дена.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
77
Поени од реакции
21
А каков проблем е тоа што полициски специјалец уби невин човек и што МВР ни кажуваше приказни за добра ноќ?И уште нешто, користењето на наркотици би било погубно за него да умрел од преголема доза, ама дечкото беше претепан до смрт.Погубно за Мартин било тоа што ја имал таа несреќа да налета на говедо со полициска значка што мисли дека има licence to kill.
Па проблем е;Дури сега Народов виде како функционира и на кој начин се справува со работите,нашата Полиција!!..а за социолошкиот фактор,очекуав некој Социолог и Психолог(од нашиве факултети) да објасни како тоа можело да влијае..но одма ќе им се даде епитет на ДПМНОВЦИ,
јас сеуште не знам 100% поради која причина Бегал,зашто баш него го бркале и го тепале??.....ако може некој со сигурност да ми одговори!!
--- надополнето: Jun 21, 2011 10:12 PM ---
Каде бил два дена абе ајде не го претерувајте со ова, не се прашувала, НЕМА МАЈКА ШТО НЕ СЕ ПРАШУВА КАДЕ И Е ДЕТЕТО ДВА ДЕНА!!!
Откај знаете вие дека не вртела по телефони, дека не се јадосувала? Па на крајот на краиштата па, полнолетен човек бил, си имал право на негова приватност, деца на негова возраст во Авганистан одат на мисии вие тука тинкате мајка му не го побарале.
Откај знаете и дека вечерта кога се шушкало за извесен Даниел + од МВР кога не го пријавија случајов мајка му не рекла нешто во смисол „овие само претеруваат“, ова она, било што да прокоментирала нешто за тоа и за 24 часа да и го викнат другиот син да го идентификува брат му?
Да не сте и во кожата на жената, само тоа ќе кажам.

А и многу ме интересира што ви менува тоа што мајка му го побарала или не го побарала 2 дена.
а кој го измислил дека се работи за Даниел од Ѓорче........КОЈ БУДАЛА,ПСИХОПАТ може да даде таква дезинформација???....или нема врска тоа,
--- надополнето: Jun 21, 2011 10:13 PM ---
Тоа што не и успеа на власта за две недели, му успеа на воинот на коњ. Тотално го помести фокусот на интерес. Не се предавајте!
Viva La Revolutia.....како да не .!.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
[/MERGETIME]

а кој го измислил дека се работи за Даниел од Ѓорче........КОЈ БУДАЛА,ПСИХОПАТ може да даде таква дезинформација???....или нема врска тоа,
--- надополнето: Jun 21, 2011 10:13 PM ---

Viva La Revolutia.....како да не .!.[/quote]

Шпекулации бе човек, шпекулации. Не е важно кој го измисли тоа. Важно е дека имаше мртво тело и дека имаше сведоци кои го видоа тоа. Добро е и што воопшто постоеја тие шпекулации, Даниел, Митре, Јанко, Станко, важно имаше сведоци. Можеби некој од сведоците препознал некој близок во Мартин и така се започна.
Според тебе повеќе виновни се тие што сведочеа на ова или Котевски и Бркот што пробаа да го затскријат?

Читам горе некој рече ќе го правеле луд, ви реков, ќе го направат луд, ќе го осудат на година дена максимум и потоа пак ќе го видите по улици назад на работното место.
Бајдвеј, денес на протестот еден дечко кажа дека на последниот психо тест што им го правеле, на него паднале 60 алфи и никој не преземал ништо. Welcome to Macedonia.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.742
Поени од реакции
22.922
Жал ми е што морам да го кажам ова, ама барем во овој поглед(во ваков случај или сличен на него), нашите јужни соседи се далеку пред нас, за жал. Кога таму беше убиен тинејџер, кога цела земја се крена на нога, никој не праќаше платени говеда да прават контра-протести пред опозициски партии.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.317
Поени од реакции
46.915
Братот на убиениот Мартин, Александар, кој секој ден е на протестите, се јави во А1 Телевизија, за да замоли некои медиуми да не го злоупотребуваат за свои цели, нивниот болен татко.
„По повод изјавата на татко ми, сакам да демантирам, дека човекот е шизофреничар и не треба да се злоупотребува неговата болест и болката наша за Мартин.
- Ова е крајно некоректно и безобразно што го прави Телевизија Сител и покрај тоа што знаат со кој човек имаат работа, дека е шизофреничар, го злоупотребуваат целиот случај, за нивни политички цели.
- Ги молам веднаш да престанат, затоа што ова е нечовечки“, изјави Александар Нешкоски, братот на Мартин.
X

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.921
Поени од реакции
11.298
Жал ми е што морам да го кажам ова, ама барем во овој поглед(во ваков случај или сличен на него), нашите јужни соседи се далеку пред нас, за жал. Кога таму беше убиен тинејџер, кога цела земја се крена на нога, никој не праќаше платени говеда да прават контра-протести пред опозициски партии.
Во овој случај Гејлада како што ја вика некој се покажа многу помалку геј од нашава полтронска држава за жал...

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Помина бурата, лузните останаа... Да не се повтори веќе...

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
е затоа има недоразбирања,зашто обвинуваш една страна(Латас,Сител,УМС),зашто не ја обвинеш и другата страна(Фрчко,Јове,А1,СДС) бидејќи се обиде да го искористи протестов како борба против "дикататорот"???

само немој да ми кажеш дека тие даваа изјави,известуваат и протестира поради Полициската Бруталност!!......

на вчерашниве морони им залепивме партиска етикета,што правиме со претходните,или тие од загриженост протестираа
па брат зошто сте ненормални? За што да ги обвинам Фрчко,СДММ или нешо друго ? Јофе го исплукавме и избркавме коа дојде уште вториот ден и проба да ја свтри на политика !! А ќе ти дадам причини за што гисерам Латас, Сител,УМС.
1.Латас поради лошо пренесување на информации, прво викаше дека цајканот бил СДСМ-овец изнервиран од поразот а „Данијел“-како шо мислевме тогаш бил Вмровец, но притоа милион пати потенцираше како бил наркоман, пијаница, лопов...
2.Сител=Латас, или ако сакаш посебна причина одгледај еден Бумбар со оваа тема и че видиш
3.УМС поради она вчера, контра протест праеле....

п.с. Не е битно дали има СДС-овци, битно е да се знае дека не се организатори, па да беше политичко ке се бараше ваљда смена на власт или нешо поише од тестови за Тигрите ;)
--- надополнето: Jun 22, 2011 12:19 AM ---
На Игор Спасов му била простена и сообраќајка - http://utrinski.com.mk/?ItemID=D9AA63B8B8EECD4D9F4311D95F2C8EDC
Што се чудиш па и ти, на Ален му е простено убиство, на овој сообраќакче едно....

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092
Ете вчера се покажа (не дека не беше јасно) колку се „непартиски“ луѓе тие од контра протестот. Две недели протестиравме и ниеднаш не не' пуштија да стигнеме до МВР, а контра протестантите без проблем ги пропуштија, и знаејќи вчера тргнавме пак, и нормално пак се наредија желките. Побанално и помизерно понашање не ни очекував искрено, и убаво ги прашавме КАДЕ БЕВТЕ ВЧЕРА, ама што очекуваш од роботи...
Не сфаќам овде некои луѓе што објаснуваат баш глупости, ама нека им е на совест, преку к*р веќе партии партии, еднаш да дошле на протест ќе сфателе, ама повеќе од јасно е дека Македончето сака главата меѓу нозе да си ја пикне, и позади ник да земе да сере, со тоа скривајќи си ја сопствената немоќ и патетичност.

Ах бе Македонче бе, до кога ќе дозволуваш да те газат, и уште да си благодарен за тоа, Александар некаде се превртува во гроб....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom