Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Тууу, и имдб нема листа на серии, па реков ќе бидеме први :)
Официјално не, меѓутоа ако одиш на страната на некоја серија, еве пример да одиш на страната на најдобрата серија на сите времиња LOST, на денсата страна ќе видиш категории/листи креирани од самите јузери, и навистина има многу добри серии за кои никогаш не си слушнала.

Еве ти пример.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
како iosono го прочита мислењето на талахаси
bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla најдобрата серија на сите времиња LOST, bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla

bla bla bla bla bla.
патем фала талахаси, не сум го знаел тоа, кул ствар

outTake

Psychonautic
Член од
2 септември 2009
Мислења
140
Поени од реакции
118

Artist use lies to tell the truth while politicians use them to cover the truth. ~ V for Vendetta (филм) 00:41:12

Топл
а препорака =)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.480
како iosono го прочита мислењето на талахаси

патем фала талахаси, не сум го знаел тоа, кул ствар
хахахахаххаахахахаха,
да да, баш така го прочитав! :)

:zver:! (ги замислувам старите смајлиња)
--- надополнето: Jun 22, 2011 2:15 AM ---
Патем, листата за Светска Кинематографија е објавена, жалбите и поплаките утре ќе ги читам :)

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Само што ја разгледав листава на класици , ми се свиѓа , со мала замерка што не сте се сетиле на овие два : Sunset boulevard , All about Eve , би можеле да придонесат листата да биде пошаренолика :)
Зш , филмиште ко Лоренс од Арабија го нема во Епик жанрот , а сте ставиле два од Мел Гибсон,цццц... За ваков пропуст исто како оној со Елиен од мене не барајте прошка :place:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.480
Само што ја разгледав листава на класици , ми се свиѓа , со мала замерка што не сте се сетиле на овие два : Sunset boulevard , All about Eve , би можеле да придонесат листата да биде пошаренолика :)
Зш , филмиште ко Лоренс од Арабија го нема во Епик жанрот , а сте ставиле два од Мел Гибсон,цццц... За ваков пропуст исто како оној со Елиен од мене не барајте прошка :place:
Лоренс од Арабија го нема зошто три пати заспав дури го гледав :)
Шала, а што им фали на филмовите на Мел Гибсон? Lorens би идел во класици, кога веќе Бен-Хур и Клеопатра се таму.
За класиците, фалат и други, тесно е: Rebecca на пример.
Ќе го стајме Alien некаде, аман :)

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.765
Поени од реакции
5.054
Интересни листи , нема што ..strange enough се задржав на изборот на вестерни,очекував да го најдам Џанго http://www.imdb.com/title/tt0060315/, последна шанса на филмчето да го турите у некоја категорија...пропадна : (

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.480
хаха, Џанго беше луд, стварно... :)

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Лоренс од Арабија го нема зошто три пати заспав дури го гледав :)
Шала, а што им фали на филмовите на Мел Гибсон? Lorens би идел во класици, кога веќе Бен-Хур и Клеопатра се таму.
За класиците, фалат и други, тесно е: Rebecca на пример.
Ќе го стајме Alien некаде, аман :)
Гибсон , некои го сакаат други не , но финтава е што во листава имате два негови и еден филм со него , а Лоренс како синоним за Епик филм , без разлика дали на некому му се допаднал или не , мора да пати . Штознам , но вакви класици сметам дека треба да ги има :)
Ја видов и листава на неанглиски филмови , е тука немам никаква забелешка , одлична е (y) Од толку многу добри филмови низ светов што и да одбереш во топ 20 неможеш да згрешиш .

П.С. Дали да се надевам дека ќе го ставите Black Swan (скорешно ремек дело) , некое филмче на Вуди Ален и браќава Коен ?:unsure:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.124
Јaс лично би ги одбегнал Коен колку и да заслужуваат.

Него, предлог, на крај топ10 најлоши, тапчовците да ги игнорираат. Да не паднат на стабилна оценка и маркетинг. Drag me to Hell - 7ка. :nesvest: Или од оваа декада 2000/2010 ништо нема, вреди нешто вакво, да ги подлажнете, дека нови се бараат како најважен критериум, и така..

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.480
Гибсон , некои го сакаат други не , но финтава е што во листава имате два негови и еден филм со него , а Лоренс како синоним за Епик филм , без разлика дали на некому му се допаднал или не , мора да пати . Штознам , но вакви класици сметам дека треба да ги има :)
Ја видов и листава на неанглиски филмови , е тука немам никаква забелешка , одлична е (y) Од толку многу добри филмови низ светов што и да одбереш во топ 20 неможеш да згрешиш .

П.С. Дали да се надевам дека ќе го ставите Black Swan (скорешно ремек дело) , некое филмче на Вуди Ален и браќава Коен ?:unsure:
Тоа е заради системот на гласање, пошто не седевме на маса и да ги дискутираме, тоа ќе потраеше 2 години :) Еве мала тајна како ја направивме најдобрата листа на сите времиња (читаш Крејзи??? :) ) - сите дадовме по максимум 15 предлози во категорија. Потоа, филмовите кои секој од нас ги предложил (значи 100% се сложуваме за нив) по автоматизам влегуваат. Потоа следат филмовите со по два „гласа“, и на крај филмови со по еден глас, ако останале такви.

Не сме гледале други листи, се е од искуство и наш вкус. Ако само еден од нас го спомнал Алиен, тој ќе отпадне, а ќе влезат тие со повеќе гласови. Сепак ќе го додадеме во бонус пошто е навистина култен серијал.

Black Swan ќе мораме да го ставиме зошто Darling ќе ни нарача убиство ако го нема. Mr.Nobody, Donnie Darko и слични потешки филмови исто така, но за крај. Не сакаме да ги збуниме децава, прво нека почнат со полесни теми :)

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
Најтужен филм у свет - Atonement :(
Ја да си се избацам, ко по обичај.
Многу јако филмче. Дефинитивно требаше да земи Оскар за најдобар филм... не беше јака конкуренцијата а овој стварно се издигнуваше над другите!

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.480
Не мислам дека се истакнуваше. Почетокот беше добар и завршната сцена. Се на се добар филм, но ништо фантастично. Мислам дека е работен по книга.

Kajgana Shop

На врв Bottom