вилдфаер С е малку подобрена верзија за разлика од обичниот ама се си има предности и недостатоци. еве ви кои се промените од еден до друго.
обичниот вилдфаер има димензии 106.8 x 60.4 x 12 mmи е тежок 118 грама исто така подржава и мулти тач а што се однесува до перформансите е малку послаб од С от односно има 384 MB RAM; 512 MB ROM и процесорот му е 528 MHz ARM 11 processor, Qualcomm MSM7225 chipset
вилдфаер ес има димензии 101.3 x 59.4 x 12.4 mmи е тежок 105 грама мислам дека не подржава мулти тач ( не сум сигурен ) а перформанисите му се за нијанса пдобри од обичниот т.е има појака РОМ меморија 512 MB ROM, 512 MB RAM а процесорот у малку подобрена верзија од 600 мега херца
плус. на обичниот вилдфаер имате копче во средина кое е на тач исто а кај С от го нема и уште нешто. оние 4те копчиња Home Meny Back и Search кај вилдфаерот се пооддалечени едно од друго а кај С от се збиени што страшно мене лично ме нервира. еве ви и слика па споредете си сами.
Wildfire
Wildfire S
и уште една мала ситница. - кај обичниот лед диодата се наоѓа лево доле ( под звучникот ) а кај С от мислам дека е десно од звучникот одма