HTC Wildfire

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
HTC Sensation е најдобриот од HTC...доаѓа со dual-core Snapdragon процесор (1.2GHz) и со 768MB RAM. Екранот е 4.3-inchi qHD Super LCD display од Gorilla Glass. Задната камера има 8 mega-pixel предната само 1.3 која пак е само за видео телефонија. оперативен систем е Android 2.3 Gingerbread HTC Sensation со новиот HTC Sense 3.0....истиот што е на таблетот. 1 гига внатрешна меморија и 8 гига како мини сд картичка.

Како само се сурфа со него...а за видеа па и зулу потечно не сум видел на мобилка.

пред да излезе се мислев помеѓу Desire и Wildfire S. Desire е огромен и ти доаѓа како мини таблет а другиов е пак застарен полека.

maac

evil scientist
Член од
10 март 2010
Мислења
134
Поени од реакции
61
вилдфаер С е малку подобрена верзија за разлика од обичниот ама се си има предности и недостатоци. еве ви кои се промените од еден до друго.
обичниот вилдфаер има димензии 106.8 x 60.4 x 12 mmи е тежок 118 грама исто така подржава и мулти тач а што се однесува до перформансите е малку послаб од С от односно има 384 MB RAM; 512 MB ROM и процесорот му е 528 MHz ARM 11 processor, Qualcomm MSM7225 chipset

вилдфаер ес има димензии 101.3 x 59.4 x 12.4 mmи е тежок 105 грама мислам дека не подржава мулти тач ( не сум сигурен ) а перформанисите му се за нијанса пдобри од обичниот т.е има појака РОМ меморија 512 MB ROM, 512 MB RAM а процесорот у малку подобрена верзија од 600 мега херца

плус. на обичниот вилдфаер имате копче во средина кое е на тач исто а кај С от го нема и уште нешто. оние 4те копчиња Home Meny Back и Search кај вилдфаерот се пооддалечени едно од друго а кај С от се збиени што страшно мене лично ме нервира. еве ви и слика па споредете си сами.

и уште една мала ситница. - кај обичниот лед диодата се наоѓа лево доле ( под звучникот ) а кај С от мислам дека е десно од звучникот одма
И најбитната работа ја заборави С-от подржува FLASH

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
И најбитната работа ја заборави С-от подржува FLASH
за ова незнаев ама како и да е навистина е предност !!! и тоа ГОЛЕМА !!!
--- надополнето: Jun 28, 2011 8:58 PM ---
[quote="da_be_man, post: 4210638
пред да излезе се мислев помеѓу Desire и Wildfire S. Desire е огромен и ти доаѓа како мини таблет а другиов е пак застарен полека.
[/quote]
споредувач фичо и порче? како си се мислела помеѓу вилдфаер и дизаер? знаеш кои се предностите и разликите на овие 2 телефона? еве на кратко ке ти помогнам. ако незнаеш што е подобро прашај што е поскапо а ти одлучи

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
Екранот подобрен ли е од никаквиот на претходникот?
значително е подобрен екранот
--- надополнето: Jul 9, 2011 12:16 PM ---
и од тоа што прочитав по форуми, изгледа има и live wallpapers, што ептен ме бендиса:)

пс види видео од 5.30

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
значително е подобрен екранот
--- надополнето: Jul 9, 2011 12:16 PM ---
и од тоа што прочитав по форуми, изгледа има и live wallpapers, што ептен ме бендиса:)

пс види видео од 5.30
не изгледа, туку сигурно има;). јас спуштив и други во телефонот и секој ден ги менувам:)

Член од
31 октомври 2008
Мислења
265
Поени од реакции
41
не изгледа, туку сигурно има;). јас спуштив и други во телефонот и секој ден ги менувам:)
ee конечно да најдам некој што има wildfire s. :) имам прашање за меморијата на телефонот. Читав дека малце внатрешна меморија имал и дека ако инсталираш неколку апликации ти покажува дека немаш доволно меморија. Точно е? И ме интересира дали е брз, и генерално дали си задоволна? тенк ју
пс најдобар live wallpaper

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
ee конечно да најдам некој што има wildfire s. :) имам прашање за меморијата на телефонот. Читав дека малце внатрешна меморија имал и дека ако инсталираш неколку апликации ти покажува дека немаш доволно меморија. Точно е? И ме интересира дали е брз, и генерално дали си задоволна? тенк ју
пс најдобар live wallpaper
Има 512 мб внатрешна меморија што не е така малце ама не е ни многу. Но дововолно е и да ставиш до 50-100 апликации. (Апликациите обично не зафаќаат многу простор од 2-3 до 10-15 мб) така да има место не е проблем тоа. Прилично е брз телефонот. Досега не се десило да сецне нешто. Мана му е мал екран. Друго како за таа класа на телефон е солиден

Член од
2 март 2012
Мислења
93
Поени од реакции
56
Пред некој ден ми се скрши екранот на HTC Wildfire... ама тачот уште си работи ко што треба само што екранот е сол направен. Ме интересира дали може екранот да се замени, каде и колку би ме коштало. И уште едно прашање. Дали може да се смени маска некако, не ми се свиѓа бојата :)

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Ќе може ли некој поискусен да даде кратко упатство како и што се треба да направам за апдејт на телефонот во андроид 2.3?

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ќе може ли некој поискусен да даде кратко упатство како и што се треба да направам за апдејт на телефонот во андроид 2.3?
Прво ти треба root на телефонот :
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=788776
И после директно инсталираш custom rom GB 2.3 :
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=701

Прочитај се убаво за да не го зезнеш телефонот. :)

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
HTC Wildfire - постојано се ресетира сам по себе .. ( андроид 2.2 е ) .. шо може да му е, и чаре евентуално :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
HTC Wildfire - постојано се ресетира сам по себе .. ( андроид 2.2 е ) .. шо може да му е, и чаре евентуално :)
Можно е да е некоја инсталирана апликација, пробај деинсталирај нешто што последно си го инсталирала. Од кога ти прави така ?? Ако не, направи бекап на телефонскиот именик, слики, видеа на SD картица и направи му factory reset. Ако и ова не помогне тогаш може да е и хардверски проблем. :)

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Можно е да е некоја инсталирана апликација, пробај деинсталирај нешто што последно си го инсталирала. Од кога ти прави така ?? Ако не, направи бекап на телефонскиот именик, слики, видеа на SD картица и направи му factory reset. Ако и ова не помогне тогаш може да е и хардверски проблем. :)
и јас мислев да направам factory reset, ама појма неам дали би помогнало -.-
а од скоро почна така да прави :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
и јас мислев да направам factory reset, ама појма неам дали би помогнало -.-
а од скоро почна така да прави :)
Па пробај направи и така не е во ред телефонот, не губиш ништо освен инсталираните апликации и што ке мораш да го сетираш телефонот од почеток, како нов. Не заборавај на бекапот на контактите, слики, видеа, после нема враќање. :)

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Па пробај направи и така не е во ред телефонот, не губиш ништо освен инсталираните апликации и што ке мораш да го сетираш телефонот од почеток, како нов. Не заборавај на бекапот на контактите, слики, видеа, после нема враќање. :)
држам volume down и power копче, ама не ми влегува за во factory reset ..ми го уклучува директно тел. -.-

Kajgana Shop

На врв Bottom