Game of Thrones

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Кога сме кај огнот, забележавте дека Калиси мака нема од топлина?
Многу рано ви текнало на ова xD

п.с сега уште да ги разгледам 30те страни кои сте ги напишале, и чекаме финале ;)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Свесно поставувате вакви спојлери или некој ви го имат хакнато профилов?
Оладите малце, фактор на изненадување е јака работа.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Да, баш сега према малце ја догледав таа епизода.. Ама она со срцето од коњ ли беше... Погрозна сцена незнам..
Сцената после бричењето на градите... на брат му на Роберт... xD

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Не се заебавајте да не се налутам. Играта и Книгата на други подфоруми, овде серијата.
Јест, јајцата не стојат туку така, нешто ќе се испили од нив, тоа од логика можеме да го заклучиме. Останатото нека остане за фантазирање.

P.S.
Најава: по завршувањето на сезоната имате 6-7 дена да се испуцате со импресиите и после темава оди под клуч поради спојлеризам, се до пред почетокот на сезона 2. Suck it!

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Ќе биде јако татко и на Денерис, срарецот што му објаснуваше на Снежни за тоа што натаму со неговиот живот да се качи на змеј пошо нели тој е уставри Егон Таргериан:D.Или може ќе му каже на Снежни како да скроти змеј, па ќе има некоја фрка меѓу него и Калиси и така натака може само да претпоставуваме...
Значи тој не и е татко на Денерис, Лудиот Крал и е (и бил) татко.

Инаку од кој ќе ја изгледате новата епизода колку бесмислени ќе ви бидат претпоставкиве :) Авторов е идиот у некоја преносна смисла, и сами сте заклучиле до сега, секоја нова епизода изненадува.
Ај да не ставам спојлери.

Инаку сите фамилии помалку или повеќе си имаат по некоја моќ. Овие од Старк на пример имаат нешо као моќ да комуницираат со животни, затоа и така лесно им наредуваат на волците што ги имаат, Арја на почетокот уште со Нимерија добро се разбираше, Сноу исто така...

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Сите имаат некој амблем/поврзаност - од/со животно, види ја самата најавна шпица, види ги круните, Старк - Волци, Таргаријан - Змеј, Баратеон - Лав/Елен (тука имам гооолема збунка)

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Сите имаат некој амблем/поврзаност - од/со животно, види ја самата најавна шпица, види ги круните, Старк - Волци, Таргаријан - Змеј, Баратеон - Лав/Елен (тука имам гооолема збунка)
Еве ги грбовите (според книгата, верувам дека се задржани и во серијата)

HOUSE BARATHEON (Ours is the Fury)
baratheon.JPG
The Baratheon sigil is a crowned stag, black, on a golden field.

HOUSE STARK (Winter Is Coming)
stark.JPG
Their blazon is a grey direwolf on an ice-white field.

HOUSE LANNISTER (Hear Me Roar!)
lanister.JPG

Their sigil is a golden lion upon a crimson field.

HOUSE ARRYN (As High As Honor)
arryn.JPG
Their sigil is the moon-and-falcon, white, upon a sky-blue field.
--- надополнето: Jun 18, 2011 12:59 AM ---
HOUSE TULLY (Family, Duty, Honor)
tully.JPG

The Tully sigil is a leaping trout, silver, on a field of rippling blue and red.

HOUSE TYRELL (Growing Strong)
tyrrel.JPG
The Tyrell sigil is a golden rose on a grass-green field.

HOUSE GREYJOY (We Do Not Sow)
greyjoy.JPG
The Greyjoy sigil is a golden kraken upon a black field.

HOUSE MARTELL (Unbowed, Unbent, Unbroken)
martell.JPG

The Martell banner is a red sun pierced by a golden spear.

HOUSE TARGARYEN (Fire and Blood)
targaryen.JPG

The Targaryen banner is a three-headed dragon, red on black, the three heads representing Aegon and his sisters.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ништо чудно што си вадат очи за тронот кога во 7 кралства има 9 фамилии претенденти за столчето... (чисто информативно се спомнуваат останативе 5 во книгата врз чија основа е прва сезона?)

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Ништо чудно што си вадат очи за тронот кога во 7 кралства има 9 фамилии претенденти за столчето... (чисто информативно се спомнуваат останативе 5 во книгата врз чија основа е прва сезона?)
А бе и да се спомнале во безвеза муабет бил, се знаат кој се кралствата, Stark, Lannister, Targaryen, Baratheon и то е, дури и на официјалната фејсбук страна на GOT има прашање за кое ти е омилено кралство, и само овие се наведени...

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Што немора да значи дека другите не се битни... едноставно можеби не сакаат да откријат некој спојлер... што понатаму ;)

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Sean Bean, баксуз, увек кога сакам да го гледам во некоја побитна улога го убиваат, fuck my life.

Инаку добра е серијава, во некои мислења забележав преценување на истата, ама секој со свое мислење. Она што го чекам веќе 9 епизоди не се дешава, уствари се деси ама не го прикажаа... Нити една битка не се случи до сега, нити еден добар двобој немаше за да се крене адреналинот на публикава... ама ај да не бидам хејтер, се во свое време ќе си дојде, да се надеваме.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Sean Bean, баксуз, увек кога сакам да го гледам во некоја побитна улога го убиваат, fuck my life.

Инаку добра е серијава, во некои мислења забележав преценување на истата, ама секој со свое мислење. Она што го чекам веќе 9 епизоди не се дешава, уствари се деси ама не го прикажаа... Нити една битка не се случи до сега, нити еден добар двобој немаше за да се крене адреналинот на публикава... ама ај да не бидам хејтер, се во свое време ќе си дојде, да се надеваме.
Почекај... Winter is Coming! :)

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
The pair also mentioned some of the special effects-heavy events in Season 2, which we’ll omit for spoiler reasons. Benioff and Weiss acknowledged that there are challenges bringing such a large-scale fantasy world to life, especially when it comes to budget, but a continued focus on the various characters of Game Of Thrones has allowed them to pick and choose when and where to use expensive and time-consuming effects.
Буџетот е зголемен за наредната сезона, групата која е одговорна за визуелни ефекти е зголемена од 6 члена на 30, така да бидете сигурни дека сезона 2 ќе биде многу подобро направена (од тој аспект) од сезона 1.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Мене ми се допаѓа што удрија помалку на ефекти а повеќе на развојот на карактерите. Како за ТВ серија воопшто не е лошо, а од втора сезона можат да поработат и на тој дел. Читав дека многу скапи серии прават HBO, секоја чест, ризикуваат, а не како повеќето кои кратат секаде и после ја кратат серијата, предвреме.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483

Aко ги прикажат битките, ќе мора да кратат од буџет за хорнорар на квалитетни актери, т.е. ќе гледавме послаба глума, бидејќи една така битка вреди многу, мора негде да се прави баланс, познато е дека во минатото и сега ваквиот тип на филмови/серии се најскапи за продукција. Дали би се согласил да имаш понизок квалитет на избор на актери - casting, на сметка на малце акција?

Јас? секако не :)

Kajgana Shop

На врв Bottom