Game of Thrones

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Абе да нема акција за аватариве од GOT ко за Нова Година? Acid да не дава зеленки? =) Уствари...

Ф

Фил Ајви

Гостин
Нели спомнаа дека whitewalkers можат да бидат убиени само со огин? Од тој момент постојано ми се врти слика во главата каде змејовите прават чистка на некое отворено поле. Дури и сонував вакво нешто па сега вие мислете му ја. : D Моја претпоставка е дека белите ќе ги преминат ѕидот и единстен спас од нив е змејот, па некој кој е доволно храбар ќе се обиде да скроти еден и ќе успее во тоа, дали е точно останува да видиме.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Нели спомнаа дека whitewalkers можат да бидат убиени само со огин? Од тој момент постојано ми се врти слика во главата каде змејовите прават чистка на некое отворено поле. Дури и сонував вакво нешто па сега вие мислете му ја. : D Моја претпоставка е дека белите ќе ги преминат ѕидот и единстен спас од нив е змејот, па некој кој е доволно храбар ќе се обиде да скроти еден и ќе успее во тоа, дали е точно останува да видиме.
Кога сме кај огнот, забележавте дека Калиси мака нема од топлина?

Ф

Фил Ајви

Гостин
Влезе во жешката вода без око да и трепне.

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Кога сме кај огнот, забележавте дека Калиси мака нема од топлина?
Нели кога го средија идиотов нејзин од брат, таа рече: He was no Dragon. Fire cannot kill a dragon. :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Kaлиси ќе владее со трите змејови чак у новата книга, прочитав ненамерно у description за книгата
-.-

Ваљда и не е некој спојлер, еве од погоре сами дедуциравме, обична логика, тоа со огнот, плус во неа се јајцава -.- плус од фамилија со таква историја е.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Мхм, оганот не може да ја повреди воопшто, кога брат и умре, Калиси рече нешто како - He was not a real dragon, fire does not hurt a real dragon...Од тој момент многу работи ми се вртеа во глава, дали можеби сите членови на Targaryen House имале такви моќи (во тој случај Viserys не би и припаѓал на таа фамилија) или пак само некои од нив. На тоа ме наведува фактот дека тоа што е отпорна на изгореници на Калиси и изгледаше како нешто сосема нормално (или пак не :confused:)...

Член од
19 август 2010
Мислења
975
Поени од реакции
1.890
Kaлиси ќе владее со трите змејови чак у новата книга, прочитав ненамерно у description за книгата -.-

Ваљда и не е некој спојлер, еве од погоре сами дедуциравме, обична логика, тоа со огнот, плус во неа се јајцава -.- плус од фамилија со таква историја е.
Во она интервјуто (пред неколку страници беше постирано), Калиси нели спомна нешто у стил за јајцата, како немало змејови илјадници години, како имала чудна поврзаност со јајцата се до моментот кога... и почна да се смее, како у стил ќе чекаме да видиме. 100% ќе се испилат пиличите :)
--- надополнето: Jun 17, 2011 5:35 PM ---
На тоа ме наведува фактот дека тоа што е отпорна на изгореници на Калиси и изгледаше како нешто сосема нормално (или пак не :confused:)...
Мислам не, оти кога за прв пат покажа дека е отпорна на изгореници, кога ги допре жешки јајцата, изгледаше зачудено кога виде дека таа нема, а нејзината слугинка (или што и се паѓа) имаше изгореници. Мислам дека Калиси допрва сфаќа која и што е таа, затоа и ќе ја доживаа таа огромна преобразба.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Мислам не, оти кога за прв пат покажа дека е отпорна на изгореници, кога ги допре жешки јајцата, изгледаше зачудено кога виде дека таа нема, а нејзината слугинка (или што и се паѓа) имаше изгореници. Мислам дека Калиси допрва сфаќа која и што е таа, затоа и ќе ја доживаа таа огромна преобразба.
Ама самата реченица "He was not a real dragon, fire does not hurt a real dragon", и начинот на кој ја кажа ме наведува да помислам дека сепак за Targaryens ваквите моќи не се нешто непознато. Но можеби и во право си, веројатно слушала такви "приказни" отсекогаш но не била сигурна дека се вистинити, и тек сега сфаќа што всушност се случува со неа!

Член од
8 април 2010
Мислења
1.182
Поени од реакции
281
Па у трејлерот за последната епизода имаше нешто како влегува во оган, вајда тоа ќе биде моментот на змејовите.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Да, баш сега према малце ја догледав таа епизода.. Ама она со срцето од коњ ли беше... Погрозна сцена незнам..

Член од
26 февруари 2008
Мислења
305
Поени од реакции
61
Ќе биде јако татко и на Денерис, срарецот што му објаснуваше на Снежни за тоа што натаму со неговиот живот да се качи на змеј пошо нели тој е уставри Егон Таргериан:D.Или може ќе му каже на Снежни како да скроти змеј, па ќе има некоја фрка меѓу него и Калиси и така натака може само да претпоставуваме...

Kajgana Shop

На врв Bottom