Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.996
Поени од реакции
45.370
http://kurir.mk/makedonija/vesti/33437-Demonstranti-SDSM-go-politizira-protestot

Ова е верно или пак некој меѓупартиски филм???Не ми е верно дека е од Курир ,исто како вестите на Скај...мада ништо чудно,цело време е муабетот дали и кој организирал,зошто не е партиски (тој идиотот во Нова Македонија),па партиски е па ова па она.Имам нагон за повраќање од вакви глупости ,како би се исповратил во парламент сега сите да ги опфатам по малку! sick:
Вакви некрофилски лаги надминуваат Се што сум видел во земјава најискрено ...
Како може личност која никој не ја видел сите овие денови на протестиве да излага пред телевизија и да шири вакви бездушни лаги ?
Како е можно типкава да биде наречена претставник на младите кои протестираат а никој ја нема видено на тие протести, документирани се СИТЕ слики од истите, документирани се СИТЕ видеа од истите, неа ја нема, ниту некогаш излегла да зборува јавно ниту дала изјава за некој медиум ниту е дел од раководните тела ...
За дел од луѓето позади неа веќе почнаа да излегуваат муабети дека се членови на младинските погони на одредена политичка гарнитура па незнам дали се свесни дека со вакви лаги и манипулации само работат во корист на оние другите и фрлаат еден тон говна врз самите себе ...
--- надополнето: Jun 18, 2011 1:31 PM ---
http://www.kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&eventId=76063

Кај и да е, и други информации ќе излезат за дотичната што се избламира вака јавно и што рашири смрдена реа наоколу.
--- надополнето: Jun 18, 2011 1:33 PM ---
еве и уште нешто

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.956
Поени од реакции
73.801
Цццц не ми се верува што се се случува во дсржавава, а уште поуинтересно е како сите веруваат. Ден пред изборите на Сител излегоа со со десетици писма кои наводно Стојанче од Достоинство и Брат Љубе си ги испраќале јавно исполнети со навредливи зборови. Се тоа беше една голема лага, исто како и ова. Нели треба да постои некој кој што треба да ги казнува за лажно информирање, смешно, скандалозно...
Неверојатно...

Бтв ете колку се способни полицијата и алфите...
Вчера вечерта, претепани две момчиња сред плоштад, во Луна Парк најден маж во кома (претепан најверојатно), а во мавровка двајца со пиштол застрелале 30-догишен момак...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Цццц не ми се верува што се се случува во дсржавава, а уште поуинтересно е како сите веруваат. Ден пред изборите на Сител излегоа со со десетици писма кои наводно Стојанче од Достоинство и Брат Љубе си ги испраќале јавно исполнети со навредливи зборови. Се тоа беше една голема лага, исто како и ова. Нели треба да постои некој кој што треба да ги казнува за лажно информирање, смешно, скандалозно...
Неверојатно...

Бтв ете колку се способни полицијата и алфите...
Вчера вечерта, претепани две момчиња сред плоштад, во Луна Парк најден маж во кома (претепан најверојатно), а во мавровка двајца со пиштол застрелале 30-догишен момак...
1.Јас не знам веќе на шо да верувам,цело време во фрка дека некој фатил страна или такво нешто.Ко во некој сон упм!
2.Добро е ако не биле алфите.Најверојатно ќе имало и мртви :(

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Епа баш тоа е проблемот, сите викаат џабе е и никој не излага на протести, затоа не може да се собере таа бројка од 10-15 илјади.
Neli podobro ce bese da se napravese samo eden protest, ama istiot dobro organiziran, najavuvan nedela dena so organiziran prevoz od drugite gradovi. Vaka sekoj den pravite, i nekoj sto bil na minatite nema pak da dojde bidejci ce rece vece bev ednas. Go gubite kvantitetot.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Не знам што да кажам, секоја чест на сите што одеа на протест секој ден. Покажаа барем малку човечност и сочувствување со туѓата несреќа ако ништо друго. Факт е дека на протестите им фали масовност што делумно е резултат на лошата организација, делумно на медиумската хајка која се води против протестантите и во најголем дел на неписмениот народ кој живее во Македонија и не може да размислува надвор од зададената матрица. Битно ќе бидеме горди на велелепните архитектонски зданија и скулптури кои само на нас ни се допаѓаат и се рефлексија на неизживеаност во очите на остатокот од светот, за човековиот живот и онака никому не му е гајле. Добивам некакво чувство дека државава се претвора во антички Рим, па во скоро време очекувам да се воведе линч на плоштад и гладијаторски борби со лавови.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.956
Поени од реакции
73.801

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.996
Поени од реакции
45.370
Tазе матурантка е, од наредна година и директор.
Пониско од ова нема ... сега за сега.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.996
Поени од реакции
45.370
„Одлуката на младите луѓе, поттикнати од оваа голема трагедија, да се ангажираат и да ги искажат своите ставови ја сметам за искрена иницијатива и искрена желба да се придонесе за подобрување на демократијата.
- Активистите кои се ангажираа на протестите или беа активни преку социјалните мрежи покажаа одговорност и сериозност.
-претседателот на Република Македонија

Некоја си Билјана Тодоровска, матурантка, која никогаш не се произнела со свој став за време на протестите, која никогаш не пројавила иницијатива за ова и која сега за сега никој ниту ја има забележано за време на протестите ниту пак ја приметил на сите видео и фото записи направени на истите, Билјана Тодоровоска која од Курир беше претставена како НАШ ПРЕТСТАВНИК, го вели следново :
http://kurir.mk/makedonija/vesti/33437-Demonstranti-SDSM-go-politizira-protestot

Нешто не штима во земјава ...

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Не дека тоа што девојката го кажува не е во право , дека СДСМ се обиде да го исполитизира протестот - ама истото требаше да го препише и на ВМРО . Сите , буквално сите партии се обидеа да го исполитизираат протестот и многу луѓе кој ги познавам не идат на протестите бидејќи сметаат дека се исполитизирани. А не дека не се во право, особено од коментарите што ги слушам за време на протестите...

Член од
13 март 2011
Мислења
18
Поени од реакции
1
Koga se bara nesto reformi ili bilo so treba da se ima na um deka sistem/ustav/zakon i implementacija nivna ne postoi i nema da postoi do sovrsenost.Ako se zemat vo obzir(a logicki bi trebalo) statistickite parametri , togas se doagja na malku poobjektiven teren i togas baranjata(ako ostanat takvi) dobivaat na tezina.Mozebi imase nesto so smrdi koga davaa na pocetok izjavi nemalo tragi na nasilstvo i nekoi drugi nedoslednosti no toa trebase ubavo da se izolira/precizira i da se konkretizira pritisokot.Moe mislenje ne e alfi ili neznam koja edinica da se rasformira tuku da se smeni pristapot.Na pr. alfi samo da mozat da reagiraat vo koordinirani akcii a ne da legitimiraat lugje so imaat losa frizura.Seto toa legitimiranje i takvi raboti mora da ide preku obicnata policija ili kraj kraeva nekako da se mesani.Mnogu vazno e da se snima sekoja intervencija i opsto cela aktivnost se sto ide so sluzbena beleska-pismena pa i opsto cela rabota na teren mora da e pokrieno i audio i video(ako dosega ne e taka).Neznam kolku kosta no mnogu bi doprinelo na renometo na policijata.Isto taka mozda treba da se oformi(so zakonski resenija posto dosega izglea zakonot ne go predviduva toa) zasebno telo/institucija odvoena od mvr za kontrola na rabotata posto mi se cini deka sektorot za vnatresna kontrola pri mvr(ili kako se vika)ne funkcionira dovolno dobro vo praksa.Ova se moi licni zabeleski koi i nemora da se tocni treba strucna(barem institucionalno a pozelno i politicki nezavisna)analiza pa da se vidi dali treba nesto i ako treba sto da se menja.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom