Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Секако, затоа и посочив дека само минимално повеќе калории ќе се потрошат од потење, но сепак како теза не е точно дека потењето нема врска со потрошувачка на калории. Од научен аспект организмот се поти затоа што оваа пот од кожата ќе испари и на тој начин побргу ќе ја намали темперетаурата отколку кога би кожата останала сува
--- надополнето: Jun 14, 2011 3:14 PM ---
Ми треба некој да ми помогне xD.Вежбам веќе 3 месеци па сметам дека ми е време да земам и ја некое суплементче.До сеа пиев и ќе продолжам со пиење на Omega3 и протеин Whey-http://www.califit.com.mk/index.php?route=product/product&path=36&product_id=59.
Ама сакам да доземам уште нешто како на пример амино киселини,топач или нешто слично.Работам на дефиниција па би ве замолил да ми дадете некој совет што да доземам :):D
Го имаш пиено протеинов? Како си задоволен од него, гледам има многу ниска цена.

Секако, затоа и посочив дека само минимално повеќе калории ќе се потрошат од потење, но сепак како теза не е точно дека потењето нема врска со потрошувачка на калории. Од научен аспект организмот се поти затоа што оваа пот од кожата ќе испари и на тој начин побргу ќе ја намали темперетаурата отколку кога би кожата останала сува
--- надополнето: Jun 14, 2011 3:14 PM ---

Го имаш пиено протеинов? Како си задоволен од него, гледам има многу ниска цена.
Да го пијам и задоволен сум.Сеа за некој ден ќе ми заврши и ќе си купам пак од него.

Како има поголем ефект да ги пијам протеините, веднаш после тренинг или пред легнување ?

Како има поголем ефект да ги пијам протеините, веднаш после тренинг или пред легнување ?
после тренинг обавезно, за пред спиење препорачувааат протеин од казеин , поспоро дека се разградува ...

Имам едно прашање.Дали доколку при спиење се спие на рака,дали тоа ке го отежни или забави растот на мускулот???

дајте некој совет да ја добијам и јас оваа линија кај стомачните... ги имам но не се поделени како six pack

untitl1308263412.jpg

Имам едно прашање.Дали доколку при спиење се спие на рака,дали тоа ке го отежни или забави растот на мускулот???
Нема.
--- надополнето: Jun 16, 2011 10:46 PM ---
дајте некој совет да ја добијам и јас оваа линија кај стомачните... ги имам но не се поделени како six pack

untitl1308263412.jpg
Генетика е во прашање, но зависи можеби треба да симнеш уште некој процент на масти во телото.

untitl1308263412.jpg

за таа линија треба низок процент на масти.Или ако генетиката ти е различна неможеш да смениш :)

Пауза додека не се залечи како што треба. Ако продолжи да боли, неман ишто поубаво од преглед на лекрак, кој ќе каже поточно за каков проблем станува збор, па потоа ќе знаеш и што терапија да примениш. Никако со глава во ѕид или со инат и сила да докажуваш нешто. Можеш за стално да се одалечиш од теретана со такво однесување.
Брат ја дигам тегови почнав пред 2 дена ама имам болка по некое време кога вежбам, болката не е голема па пак продолжувам да дигам, треба ли да престанам или тоа ми е од што дигам прв пат по долго време и мускулите не ми се навикнати.И друго фазла од 5 склека неможам да направам а коа ке напраам др ден рациве ми се отепани болат у пм чаре нешто да не ти се наоѓа фала позз :)

Брат ја дигам тегови почнав пред 2 дена ама имам болка по некое време кога вежбам, болката не е голема па пак продолжувам да дигам, треба ли да престанам или тоа ми е од што дигам прв пат по долго време и мускулите не ми се навикнати.И друго фазла од 5 склека неможам да направам а коа ке напраам др ден рациве ми се отепани болат у пм чаре нешто да не ти се наоѓа фала позз :)
Зависи каква болка имаш и каде ја чуствуваш. Ако е воспаление на мускулите, немаш некој поголем проблем. Но ако е повреда на тетива, лигамент, тогаш тоа е друга работа. Но, и во двата случаеви, паузата е неопходна.
--- надополнето: Jun 17, 2011 10:43 AM ---
ДаркоЃ,
сите ја имаат таа линија на стомачниот ѕид. Е сега, колку е видлива, зависи од формата. А како изгледа и во која форма и облик е зависи од генетика.

Каде можат да се купат дигестивни ензими?

Денеска појдов во теретана и сакам да почнам да пијам гејнери. Дали ке ми штети ако почнам уште на почетокот да ги пијам, или нема врска?

Денеска појдов во теретана и сакам да почнам да пијам гејнери. Дали ке ми штети ако почнам уште на почетокот да ги пијам, или нема врска?
Нема да штети, но зависи што сакаш да постигнеш. Ако си за накачување маса слободно земај, ако сакаш дефиниција не ти препорачувам гејнер туку протеин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom