Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Да ли сте во тек, нешто слушнав дека Министерство за култур забранило собири пред Мајка Тереза?

Г

Грејвдигер

Гостин
Да ли сте во тек, нешто слушнав дека Министерство за култур забранило собири пред Мајка Тереза?
Таму била министерката за култура и според твитовите што ги читам, им било забрането да се собираат таму поради не знам која причина. Ќе има повеќе информации за скоро време.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Штооо?? Не смеат да забранат, седиме на форумот таму позади спомен куќата на Мајка Тереза, и нема причина бидејќи сме мирни, и плус право на протест е уставно загарантирано право!
--- надополнето: Jun 17, 2011 11:49 AM ---
Таму била министерката за култура и според твитовите што ги читам, им било забрането да се собираат таму поради не знам која причина. Ќе има повеќе информации за скоро време.
Катастрофа, баш ме интересира која е причината

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033
Па веројатно ќе испадне приказна за културно наследство, заштитен објект или слична небулоза...
Како да не е правен со наши придонеси и даноци...

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.899
Поени од реакции
11.231
Штооо?? Не смеат да забранат, седиме на форумот таму позади спомен куќата на Мајка Тереза, и нема причина бидејќи сме мирни, и плус право на протест е уставно загарантирано право!
--- надополнето: Jun 17, 2011 11:49 AM ---

Катастрофа, баш ме интересира која е причината
Не се секирај, таму ако забранат ќе си седиме на рекорд ;) И така оваа идеја беше неколкупати спомната после маршутата да ја водиме трибината на рекорд, мене лично ми се свиѓа идејава така да немаме гајле, али стварно причина не гледам ни јас да забранат, ништо лошо не сме направиле.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
А онака после 2 недели нив им текна а? Само глупости прават без врска, за да го угушат протестов, ко демек не можеме да најдеме друго зборно место. Мизерци никакви. Лошо е зошто е идеално местото да си седиме во амфитеатар, а плус ништо не му правиме ние на споменикот. Абе бог да чува, патетики

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.899
Поени од реакции
11.231
А онака после 2 недели нив им текна а? Само глупости прават без врска, за да го угушат протестов, ко демек не можеме да најдеме друго зборно место. Мизерци никакви. Лошо е зошто е идеално местото да си седиме во амфитеатар, а плус ништо не му правиме ние на споменикот. Абе бог да чува, патетики
Прво почнаа со светлата :) Вчера кога прашале некои од луѓево им било одговорено дека добиле наредба да ги исклучат. Сега со ова ако е вистина ептен е очигледна работата. Ќе си седиме на рекорд поголема блокада повеќе луѓе од страна ќе не слушнат ;)

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Прво почнаа со светлата :) Вчера кога прашале некои од луѓево им било одговорено дека добиле наредба да ги исклучат. Сега со ова ако е вистина ептен е очигледна работата. Ќе си седиме на рекорд поголема блокада повеќе луѓе од страна ќе не слушнат ;)
Точно. Џабе им еееееее :p

T

Tetro

Гостин
Не се предавајте толку лесно.
Не може да забранат на јавна површина да се собира народот со цел за мирни протести. Ако применат сила, ќе биде кршење на меѓународни права, уште еден злочин према народот.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.423
chitam i ne mozham da poveruvam na se napishano., eden e zakluchokot ., se ima osved dostoinstveno zhalenje za izgubeniot zhivot., megju mnogute biseri eden posebno mi se bendisa.,
vaka vi odi muabetot<> nemam drushtvo ., nemam prijateli ., odam na protestive pa se nadevam tamu ke najdam., <>ako ne veruvate chitajte shto vie ste napishale a ne jas., kako vi trgnala rabotava mozhebi da se sluchi i nekoe shamivche da zavrtime.,
edna molba do site vas ., bidete chesni barem pred samite sebe
a za ovoa shto ve organiziraat i vodat pa i finansiskiot del ne smee da se zanemari., vo vakvi sluchaevi., toa e veke prochitana kniga., imate dobri vodachi koi stopiraa i crkva.,
isto klishe<>isti faci<>ist finansier<:mad:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.935
Поени од реакции
73.475
chitam i ne mozham da poveruvam na se napishano., eden e zakluchokot ., se ima osved dostoinstveno zhalenje za izgubeniot zhivot., megju mnogute biseri eden posebno mi se bendisa.,
vaka vi odi muabetot<> nemam drushtvo ., nemam prijateli ., odam na protestive pa se nadevam tamu ke najdam., <>ako ne veruvate chitajte shto vie ste napishale a ne jas., kako vi trgnala rabotava mozhebi da se sluchi i nekoe shamivche da zavrtime.,
edna molba do site vas ., bidete chesni barem pred samite sebe
a za ovoa shto ve organiziraat i vodat pa i finansiskiot del ne smee da se zanemari., vo vakvi sluchaevi., toa e veke prochitana kniga., imate dobri vodachi koi stopiraa i crkva.,
isto klishe<>isti faci<>ist finansier<:mad:
Не тропај глупости жити се...
Да беше способен сам да размислуваш ќе сватеше зошто сите треба да излезат на протести како и во секоја нормална земја...

T

Tetro

Гостин
Член 21 од Уставот на Република Македонија:

Граѓаните имаат право мирно да се собираат и да изразуваат јавен протест без
претходно пријавување и без посебна дозвола.
Користењето на ова право може да биде ограничено само во услови на воена и
вонредна состојба.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Ако ова со министерката е вистина , тогаш алал да им е. Се гледа каде живееме. Не дај Боже да сакаш нешто јавно да кажеш и да си против тортура и насилство. Има да трпиш бе македонче и има да ти се свиѓа. Ќе се радуваш и смееш дур јадеш ќотек и ќе бараш уште.

Пробаа да не дискредитираат на секој начин и не успеаја да не затишат, па не им остана ништо друго освен да забрануваат собири.

Значи сега ќе биде забранет собир и на плоштад. Таму врие споменици со културно наследство и не смее народ да припари! Ќе треба да се срушат сендвичарите карши онаа „триумфална“ порта, а воедно ќе треба да се сруши и зградата на ЕВН, бидејќи и тие се во близина на споменик. Ќе треба да се сруши и Тренд, бидејќи терасата им е одма позади споменикот на Ченто, а таму исто се собираат луѓе и ред други примери...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom