LAN Fest – Дигитален Фестивал

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
Според мене е висока ценава... Секако не планирам да идам, имам колоквиумска тие деној а и компјутерот не ми е Скопје ама сакам да искоментирам дека е смешно да давате трајали од Касперски и да ги рачунате ко дел од ценава пошо тие уствари се бесплатни, друго ме интересират шо падој ќе давате, оние од 30 денари (продажна цена, можам да замислам набавна) и то уствари го рачунате во тие 600 денари? Ако сте вистински гејмери организирајте нешо гејмерско за душа а не за профит...

Г

Грејвдигер

Гостин
Според мене е висока ценава... Секако не планирам да идам, имам колоквиумска тие деној а и компјутерот не ми е Скопје ама сакам да искоментирам дека е смешно да давате трајали од Касперски и да ги рачунате ко дел од ценава пошо тие уствари се бесплатни, друго ме интересират шо падој ќе давате, оние од 30 денари (продажна цена, можам да замислам набавна) и то уствари го рачунате во тие 600 денари? Ако сте вистински гејмери организирајте нешо гејмерско за душа а не за профит...
Човече ова ти е ивент за забава, не да идеш да собереш маус педови и сл. ствари... Инаку антивирусот ти е за таму да го користиш како заштита, не ти даваат цд за дома или слични тракатанци.

Бидејќи до сега се нема организирано таков настан кај нас и се нема присуствувано, остајте негативните коментари и надевајте се дека ќе успее вакво нешто. Баш од такви како вас тешко се нафаќаат да се организираат некои поголеми настани... мора да се 'олеснете'.

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
Човече ова ти е ивент за забава, не да идеш да собереш маус педови и сл. ствари... Инаку антивирусот ти е за таму да го користиш како заштита, не ти даваат цд за дома или слични тракатанци.

Бидејќи до сега се нема организирано таков настан кај нас и се нема присуствувано, остајте негативните коментари и надевајте се дека ќе успее вакво нешто. Баш од такви како вас тешко се нафаќаат да се организираат некои поголеми настани... мора да се 'олеснете'.
Главниот коментар ми беше за цената, зато и коментирав за маус падот и анти-вирусот. Не дадов ниеден друг негативен коментар, дури и се надевам дека ова ќе е успешно, ама во случај да не е мислам дека голем удел би имале овие 600 денари...
Ценава не е преголема ако рачунаш дека во една вечер се трошет париве, едноставно ме иритират фактов шо ем имаме нула гејминг во државава па место да се промовират нешто бесплатно, промоција за да имат масовно учество, некој се трудит да напрајт профит. Ако kiril1g ме убедит дека најголем дел од париве одет за организација тогаш ќе молчам...

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
За спонзори е тешко бидејќи сме нација што 90% од работите ги препродава, нема легални преставништва кај нас за жал. А во Белград се сите и затоа Србите имаат 3x боље услови а се 5x потапа од нас барем во кантер :) иначе имаме и екипа од DoTA што е на светски ранк, екипата на GC која во моментов е во финалето на Балканската дота лига :)
CS:S репрезентацијата на Србија е 5 пати подобра од нашата. Не дека ние имаме некоја репрезентација, али ај...

Братче Пепси_ колку години имаш што тврдиш дека гејмерите се се повеке и повеке ? :)
Типичен доказ дека изумира гејмингот е затварање на сет нет 2 во аеродром зашто работеше со загуба , а рачунај имаше 100 компјутери 2 вип соби 2 соби со тв, плејстејшн 3 бла бла..
Затоа што интернетот стана преевтин и секој може да си дозволи да има дома добра конекција и да игра на раат без некој да го замара или да урла.

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
GC во моментот се едни од најаките тимови на балканов дота
од кога се растурија екипите на сет инсомниа и ентер се комбинираа најдобрите во гц :)
ова е добро ама фората е што само таа екипа е останата , последниот турнир што го правевме во општина карпош - 10 екипи :О
а кантер следам онака - но, каде каде има поголема заинтересираност и каде каде повеќе екипи : )))

btw по 100 пат темава треба да иде у игри :nesum:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
За спонзори е тешко бидејќи сме нација што 90% од работите ги препродава, нема легални преставништва кај нас за жал. А во Белград се сите и затоа Србите имаат 3x боље услови а се 5x потапа од нас барем во кантер :) иначе имаме и екипа од DoTA што е на светски ранк, екипата на GC која во моментов е во финалето на Балканската дота лига :)
5х потапа во кантер србите од нас?
Си слушнал за КГБ тимот?

Член од
3 април 2011
Мислења
30
Поени од реакции
0
5х потапа во кантер србите од нас?
Си слушнал за КГБ тимот?
za koj tim ne bidi smesen drugar igram cs 10 godini nemoj da mi ja objasnuvas scenata, slobodno odi google Kiril Ognenov ke razberes ... a za tvoe znaenje ENTITY vekje 6ti turnir za red odi vo srbija i se plasira ili prvo ili pred srbi dokolku dojdat bugarite ili romancite! taka da toj muabet e zavrsen!

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
THE GAMING IN MACEDONIA IS NOT OUT !!!
I PLAY HEROES III OF MIGHT AND MAGIC SINCE 1998 TILL NOW EVERY FUCKING DAY !!!!!

THE GAMING IS NOT OUT !

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Ме прави гејмер тоа што редовно играм еРепаблик ? :vozbud:

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Сеа капирам зашо е у ЧДА темата !!!!!!!!!

Член од
3 април 2011
Мислења
30
Поени од реакции
0
Ме прави гејмер тоа што редовно играм еРепаблик ? :vozbud:
Зашто да не, тоа е онлајн ММО игра, исто како сите други и таа е дел од светот на игрите, сега што е досадна малце тоа е друг муабет :)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Да донесам опрема од 1500 евра со себе и да се мислам за:

- нестабилната струја, бидејќи организторите мислеле дека можат да протнат 100 гејминг машини на едно кутро кабелче.
- кражба на мојата скапа периферија или делови од куќиштето. (На ЛАН евентите во други земји ова е голем проблем иако има обезбедување)
- копиљаната што несакајќи ќе ми го лупнат мониторот или куќиштето со лакт или нога, или ќе истурат/испљукаат кока-кола врз нив.
- огромниот број на гадинки што ќе се прошират низ компјутерската мрежа.
- пелативно ретардираната состојба на гејмингот во Македонија каде CS 1.6 се игра ебани 13 години, и "гејмерите" не знаат за ништо друго освен CS.

....и сето тоа за само 600 денари. Deal of the fucking year!

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Темата не е веќе во ЧДА, затоа не продолжувајте со ЧДА коментари. :)

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Обавезно ќе окапам на настанов! Уште сега би купил карта :D

TOP IDEA!

Член од
3 април 2011
Мислења
30
Поени од реакции
0
Да донесам опрема од 1500 евра со себе и да се мислам за:

- нестабилната струја, бидејќи организторите мислеле дека можат да протнат 100 гејминг машини на едно кутро кабелче.
- кражба на мојата скапа периферија или делови од куќиштето. (На ЛАН евентите во други земји ова е голем проблем иако има обезбедување)
- копиљаната што несакајќи ќе ми го лупнат мониторот или куќиштето со лакт или нога, или ќе истурат/испљукаат кока-кола врз нив.
- огромниот број на гадинки што ќе се прошират низ компјутерската мрежа.
- пелативно ретардираната состојба на гејмингот во Македонија каде CS 1.6 се игра ебани 13 години, и "гејмерите" не знаат за ништо друго освен CS.

....и сето тоа за само 600 денари. Deal of the fucking year!
Како секоја табу тема и оваа во Македонија е табу тема. Тое е твое мислење немораш само да го плукаш угледот на фестивалот или трудот на другите да постигнат нешто! Во оваа држава добро е што се игра и CS од еспортот иначе да беше ти можеби еве поарен во други игри можеби и ќе се направеше нешто и на друга игра. Реално луѓето кој се трудат вежбаат и работат на случајот ќе постигнат нешто, така било и во DoTA и во CS. А немој да речеш како да играм некоја друга игра во мултиплеер кога нема овде народ, нашите тимови ENTiTY и GC во cs и doTA не тренираат со наши екипи туку со странци. п.с. ако имаш машина од 1500 евра немислам дека тие 600 денари би ти претставувале проблем за доаѓање ниту пак не се сомнева дека имаш уште една полоша машина што ти дреме дома! :) Барем кај мене е така!

Kajgana Shop

На врв Bottom