LAN Fest – Дигитален Фестивал

Член од
3 април 2011
Мислења
30
Поени од реакции
0
Лани се потрудија да го организираат и неуспеаа но оваа година ќе биде спектакл, прочитајте повеќе за најголемиот IT и Gaming настан во Македонија!

Првичните информации за Дигиталниот фестивал, Ланфест Македонија само на More2Games.com. Овој голем настан ќе биде поделен на четири поднастани и тоа, Дигитален Фестивал, Саем за компании, qWCG и Конференции и Предавања. Сите овие ќе можете да ги следите низ тридневната агенда со плаќање на карта од 90 денари за влезница. Детални информации за нашето првенство qWCG ќе најавиме во текот на месецов а за сите останати работи ќе ве информираме оваа недела.
Гејминг спектаклот на евентот секако ќе биде Дигиталниот фестивал каде 420 компјутерџии ќе ги донесат својте компјутери и ќе се натпреваруваат во огромноит асортиман на игри, ќе се забавуваат гледајќи слушајќи филмови и музика, ќе се журкаат за време на вечерните часови и што е најјако за нас гејмерите, ќе ГЕЈМААТ 24 часа во денот. Значи плаќате учесничка карта, (не влезница) од 600 денари за трите дена со што ќе добиете ID карта, место за поставување на вашиот компјутер, 5 гигабитен интернет, Гратис Антивирус(триал), Маичка и Маус Пад и многу други промотивни награди.
Со тоа ќе можете да го поставите вашето куќиште и слободно да се опуштите и да играте, да се забавувате, едуцирате, натпреварувате и многу други активности кој ќе се најдат на целиот настан. Доколку се чувствувате загрижени дека нешто може да се случи со вашето место или компјутер не се секирајте 24 часа ќе има видео надзор и физичко обезбедување кое нема да пропушти никој до местото за Дигиталниот Фестивал без да има ID картичка.
Најдоброто од се е дека доколку сакате ова искуство да го направите исто како Dreamhack ќе можете и да преспиете на евентот и да не си одите дома (да си понесете вреќа за спиење). Јади, Спиј, Играј, Забавувај се! Ова е агендата за најдобриот Балкански евент досега! Детални информации подоле: http://bit.ly/ePSTp3

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
А зашо темава у ЧДА?

Иначе, вакви лан фестивали се прават у поголемите и поразвиени европски земји кои се бават со гејминг, ама таму тоа е нормална појава. Кај нас и те како ќе биде проследено со стереотипи (ако стварно се одржи оваа година). А и со право. Да дадеш 600 денари за да можеш да играш на својот компјутер е доста неразумна цена. Основното прашање што го поставуваат сите е: "зошто да платам 600 денари и да го влечам компјутерот на саем, кога истите работи можам да ги правам и дома во многу покомфорни услови"

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.486
Лани се потрудија да го организираат и неуспеаа но оваа година ќе биде спектакл, прочитајте повеќе за најголемиот IT и Gaming настан во Македонија!

Првичните информации за Дигиталниот фестивал, Ланфест Македонија само на More2Games.com. Овој голем настан ќе биде поделен на четири поднастани и тоа, Дигитален Фестивал, Саем за компании, qWCG и Конференции и Предавања. Сите овие ќе можете да ги следите низ тридневната агенда со плаќање на карта од 90 денари за влезница. Детални информации за нашето првенство qWCG ќе најавиме во текот на месецов а за сите останати работи ќе ве информираме оваа недела.
Гејминг спектаклот на евентот секако ќе биде Дигиталниот фестивал каде 420 компјутерџии ќе ги донесат својте компјутери и ќе се натпреваруваат во огромноит асортиман на игри, ќе се забавуваат гледајќи слушајќи филмови и музика, ќе се журкаат за време на вечерните часови и што е најјако за нас гејмерите, ќе ГЕЈМААТ 24 часа во денот. Значи плаќате учесничка карта, (не влезница) од 600 денари за трите дена со што ќе добиете ID карта, место за поставување на вашиот компјутер, 5 гигабитен интернет, Гратис Антивирус(триал), Маичка и Маус Пад и многу други промотивни награди.
Со тоа ќе можете да го поставите вашето куќиште и слободно да се опуштите и да играте, да се забавувате, едуцирате, натпреварувате и многу други активности кој ќе се најдат на целиот настан. Доколку се чувствувате загрижени дека нешто може да се случи со вашето место или компјутер не се секирајте 24 часа ќе има видео надзор и физичко обезбедување кое нема да пропушти никој до местото за Дигиталниот Фестивал без да има ID картичка.
Најдоброто од се е дека доколку сакате ова искуство да го направите исто како Dreamhack ќе можете и да преспиете на евентот и да не си одите дома (да си понесете вреќа за спиење). Јади, Спиј, Играј, Забавувај се! Ова е агендата за најдобриот Балкански евент досега! Детални информации подоле: http://bit.ly/ePSTp3
Мразам кога некој ќе збуца линк со ова "скратениве пренасочувачи". Или стави го оригиналот или не го ставај воопшто.

Член од
3 април 2011
Мислења
30
Поени од реакции
0
А зашо темава у ЧДА?

Иначе, вакви лан фестивали се прават у поголемите и поразвиени европски земји кои се бават со гејминг, ама таму тоа е нормална појава. Кај нас и те како ќе биде проследено со стереотипи (ако стварно се одржи оваа година). А и со право. Да дадеш 600 денари за да можеш да играш на својот компјутер е доста неразумна цена. Основното прашање што го поставуваат сите е: "зошто да платам 600 денари и да го влечам компјутерот на саем, кога истите работи можам да ги правам и дома во многу покомфорни услови"
Различно стојат работите во Локална средина на играње и забава. Неможеш да ми кажеш дека не ти било интересно да играш cs_italy и да се смееш во времето кога масовно се одеше во лан кафулињата. Истото важи и за DoTA, локално е каде што емоциите и заебанциите се главниот дел од играта :) Тоа е мое мислење ако за тебе е табу тема мене мислам дека не ми е. btw тука го поставив бидејќи сваштарии има по форумов особено на оваа тема, кога може игор џамбазов и калиопи да стојат во темава може и ова, мислам ако сум грешен има админи нека исправат! Поздрав

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.157
Поени од реакции
5.933
Различно стојат работите во Локална средина на играње и забава. Неможеш да ми кажеш дека не ти било интересно да играш cs_italy и да се смееш во времето кога масовно се одеше во лан кафулињата. Истото важи и за DoTA, локално е каде што емоциите и заебанциите се главниот дел од играта :) Тоа е мое мислење ако за тебе е табу тема мене мислам дека не ми е. btw тука го поставив бидејќи сваштарии има по форумов особено на оваа тема, кога може игор џамбазов и калиопи да стојат во темава може и ова, мислам ако сум грешен има админи нека исправат! Поздрав
Абе ок дека е различно на лан и од дома, али 600 денари се многу пари за тоа. Тоа е проблемот. Што треба да дадеш 600 денари за да играш на СВОЈ компјутер. Многу нелогично.

А иначе во многу погрешен подфорум си ја отворил темава. Си требал во Игри, ама како што гледам и таму ја имаш отворено истата. Овој подфорум е наменет стриктно за заебанции, а нели, настанов треба да биде сериозна работа. Вака испаѓа ко ти лично да се подсмеваш на самиот настан.

Член од
3 април 2011
Мислења
30
Поени од реакции
0
Настанот како настан нема да биде само за игри тоа е суштината, nvm фала за мислењето, но сепак мислам дека 600 денари за 3 дена заебанции + сите работи што ги добиваш маичка, пад, антивирус, ид карта, можност за посета на предавања и слични работи кој знаме сите дека не се ефтини мислам дека сето тоа е огромна вредност!

Г

Грејвдигер

Гостин
Одамна прочитав за настанов и ми изгледа интересно, бев решен да идам се додека не видов дека ќе се одржи од 20 - 22 Мај... последниот ден ми се паѓа матурската :(.
Не мора да идеш ако не ти чини и не ти се даваат 600 денари... Мене ми изгледа одлично сето ова, опкружен 3 дена со ИТ луѓе... барем поголем дел од нив :) И ЛАН заебанции + забава навечер.

//Темата нека ја префрли некој од модераторите во некој посоодветен форум, Интернет и Мрежи може би бил најдобро место, бидејќи не е само за гејминг настанов.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Зошо нема Кантер на листата на игри?

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
не умре гејмингот во македонија ? ја сум АУТ 3 години и баш ми е мило... само коа ке ми текне по цел ден висење у интернет кафе... како сум можел :tapp:

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
не умре гејмингот во македонија ? ја сум АУТ 3 години и баш ми е мило... само коа ке ми текне по цел ден висење у интернет кафе... како сум можел :tapp:
Гејмингот до некаде запре..јас сум АУТ година и нешто..али увек кога играат ЕНТИТИ ги гледам и бодрам..дечките стварно се трудат и конечно имаме екипа од светски ранк.А останатите..вежбаат дркаат на нив ова она :salut:

Г

Грејвдигер

Гостин
За кантер има некој екипички кои се редовни кај нас, ама ништо саглам... за другите игри да ти кажам право немам појма, и јас одамна не сум активен гејмер. А за висење во интернет кафе е неизбежно... нема некој што не го поминал тој период :) Дури и сега знае да ни текне со другари после излегување да идеме да се „испукаме“ во 3-4 сабајле :)

П

Пепси_

Гостин
Абе 600 денари кога ќе видиш се ногу ама кога ќе видиш пак од друга страна се таман....ако е како што пишува добиваш пад,маичка и други работи....и плус забавата е ногу битна.... вреди ова и само напред со ваквите настани оти се повеќе и повеќе има иницијатива за ГЕЈМИНГОТ во македонија и ГЕЈМЕРИТЕ се се` повеќе и повеќе. (само спонзорите никаде ги нема за тоа сме тапарок ) :)

Член од
3 април 2011
Мислења
30
Поени од реакции
0
За спонзори е тешко бидејќи сме нација што 90% од работите ги препродава, нема легални преставништва кај нас за жал. А во Белград се сите и затоа Србите имаат 3x боље услови а се 5x потапа од нас барем во кантер :) иначе имаме и екипа од DoTA што е на светски ранк, екипата на GC која во моментов е во финалето на Балканската дота лига :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Братче Пепси_ колку години имаш што тврдиш дека гејмерите се се повеке и повеке ? :)
Типичен доказ дека изумира гејмингот е затварање на сет нет 2 во аеродром зашто работеше со загуба , а рачунај имаше 100 компјутери 2 вип соби 2 соби со тв, плејстејшн 3 бла бла..

Член од
3 април 2011
Мислења
30
Поени од реакции
0
@Slash типичен пример е што се отвори нова инсомниа во Лептокарија, и дека на последниот турнир во инсомниа дојдоа 40 екипи!

Kajgana Shop

На врв Bottom