Хип хоп културата во Македонија

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
Абе ..што вака ..денеска сите рапери излегуваат мајке ми ..се рапери ..рапери недопечени зборови недоречени :):)
и што е полошо ..сите од овие ..новопечениве рапери .немаат ни осет за ритам ..ни за флоу ..ако имаш тоа ..те признавам ако не ..не си рапер ..појма да се немало ..нни флоу да се фати ..рапери излегуваат ..чудно:tapp:

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
што ќе научат ? ако немаат ни осет ни слух за ритам ...па ни за флоу ..зар се учи бар малце музикалност ?ако вродено не си ?

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
Дарба за фаќање ритаме? Прв пат слушам, треба само да имаш осет! А осет се стекнува со вежбање и набиваш рутина. Некој знае од старт, а некој вежба па дознава :)

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
за да имаш осет треба и дарба ..:)него да не го тупиме ..ќе не избришат сите мислења ..

Адиктус

Дрф.
Член од
26 јануари 2008
Мислења
725
Поени од реакции
33
Добро.. Незнам кој беше напишал.. Никој не се учен родил... Треба искуство..
Но сепак претеруваат со темата на текстовите..
А што мислите за овие што ги спомнав пред неколку страни?

Деца што купуваат текстови..
Во моето училиште има деца 5 и 6 одд. со снимано песна..
Дадат 500-600 денари на некој подобар артист.. Им напише текст.. Платат 800 денари за продукција и инструменталка, и имаат песна..
Шетаат по школо и се фалат кој им напишал текстот... (бар добро да го изрецитираа текстот што им го напишале)..

Ваше мислење за овие анти-таленти?

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
Добро.. Незнам кој беше напишал.. Никој не се учен родил... Треба искуство..
Но сепак претеруваат со темата на текстовите..
А што мислите за овие што ги спомнав пред неколку страни?

Деца што купуваат текстови..
Во моето училиште има деца 5 и 6 одд. со снимано песна..
Дадат 500-600 денари на некој подобар артист.. Им напише текст.. Платат 800 денари за продукција и инструменталка, и имаат песна..
Шетаат по школо и се фалат кој им напишал текстот... (бар добро да го изрецитираа текстот што им го напишале)..

Ваше мислење за овие анти-таленти?
Напиши сам ..најди си сам бит ..ехх сеа за снимање ..ако сакаш сам да си се крениш ..башка што и друг да ти помогни за снимање ..со твоите текстови и рецитирање ..се креваш сам себе си ..направи се сам ..па биди горд ..и што дека им го напишале ..ете кој било текстот .?ништо ..само тоа што си ги дале парите ..ств. не разбирам ..

Дечкиве се запоставени, а навистина е лудница :)

Слушнете ја Шаолина, неможев на ЈуТуп да ја најдам.

А ова е сечење веке.

Истото па истот цело време ..само 4/5/6 збора се вртат ..:) ама сепак ..ЕмСи љубов е ѕвер човече ..само што сите го имитираам тека нина :)
иначе ..респекат за чоечево ..

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
Znaci Ova e sAmo delce Od ednIot cLen na Lesen Udar 'Ljubov' koj vi go prikazuva NoViot Stil koj E Edno NadradUvanje na predHodniOt kun-Fu sHaolin i se Narekuva Tao-tantra.Inaku kun-fu stilot E brzo Recitiranje koe Se razviva Uste mnogu Odamna Vo U.S.A.Edni od osnovopoloznicite na Ovoj stil sE Fu-Schnickens.Ona sTo se razlikuva Tao-Tantra e toa sto sekvensata neli nemoze da se sledi.Mn ljubov i pozz do obozavatelite na Lesen Udar a I voedno na Makedonska Rap Muzika.Pozz do site niv I pozz do Site Mak.Rap grupi.Sekoe dobro I se najubavo

*deL od Tekstot(cel nema da bide objaven poradi negova zastita)

dzirni me,birajne deka negirame
testirame,birame nesto ponovo
polirame,biraj me,samo
negirame,testirame,
nesto ponovo
da birame,barame,borime,
storime,
karame,parame,polij me,gorime...

* КОПИРАНО ОД ЈУТУБ.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266

Ајде едно поново макрап спотче, од пред некој ден, да освежиме малце :) Ме ќејфа мене ептен..

Кртот

Лоботомичар
Член од
19 април 2007
Мислења
653
Поени од реакции
23
Ајдеее...На тепка муабети..Дарба за фаќање на ритам ????? Нема ни дарба за ритам, ни дарба за флоу, ни дарба за рецитал..Значи се се фокусира на тоа да си МУЗИКАЛЕН да си ЛИРИЧКИ БОГАТ и да можеш сам да се вклопиш во целата приказна ХИПХОП...Фонтот на зборови е многу битен, и цело време треба да се надградува и усовршува, а останатото е експериментирање на ритам..Целокупниот исход од тоа колку е артистот музикален и лирички способен се одразува на делот , односно ПЕСНАТА. :wink:

А тоа муабетите со КУПУВАЊЕ ТЕКСТОВИ...Е веќе повеќе од јасно...Само јас имам продадено и напишано преку 20 текстови...

Адиктус

Дрф.
Член од
26 јануари 2008
Мислења
725
Поени од реакции
33
А тоа муабетите со КУПУВАЊЕ ТЕКСТОВИ...Е веќе повеќе од јасно...Само јас имам продадено и напишано преку 20 текстови...
Значи.. Ги поддржуваш ттие што купуваат текстови, што снимаат само заради слава(доколку воопшто има некоја, бидејки пари не верувам дека ке земат)?
Неверувам дека тука ке има некоја љубов спрема рапот, доколку тие само читаат некој текст напишан на лист, и се држат на ритам... А да не зборам за нивната музикалност...

Кртот

Лоботомичар
Член од
19 април 2007
Мислења
653
Поени од реакции
23
Значи.. Ги поддржуваш ттие што купуваат текстови, што снимаат само заради слава(доколку воопшто има некоја, бидејки пари не верувам дека ке земат)?
Неверувам дека тука ке има некоја љубов спрема рапот, доколку тие само читаат некој текст напишан на лист, и се држат на ритам... А да не зборам за нивната музикалност...

Каде виде тоа дека ги ПОДДРЖУВАМ ? Кога некој како ТОНИ ФЕН И ПАТКАР, можат на тој начин да заработуваат, зашто јас да куцам во место и да не заработам на некој начин ? Мене не ме засега што ќе прават со тој текст...Сакаш текст? Повели...Тоа што снимам и работам , нигде не е за џабе..Се кошта...

Член од
27 март 2009
Мислења
1.051
Поени од реакции
112
Ајдеее...На тепка муабети..Дарба за фаќање на ритам ????? Нема ни дарба за ритам, ни дарба за флоу, ни дарба за рецитал..Значи се се фокусира на тоа да си МУЗИКАЛЕН да си ЛИРИЧКИ БОГАТ и да можеш сам да се вклопиш во целата приказна ХИПХОП...Фонтот на зборови е многу битен, и цело време треба да се надградува и усовршува, а останатото е експериментирање на ритам..Целокупниот исход од тоа колку е артистот музикален и лирички способен се одразува на делот , односно ПЕСНАТА. :wink:

а што е музикалноста :) ?

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Не сум барал дали се поставени видеава, али еве нешто од оние кој придонеле највеке за развивање на ВИСТИНСКИОТ Мак Рап.
http://www.youtube.com/results?search_query=magijata+na+edna&search_type=&aq=f
Долги се али коа сте слободни видете ги има доста интересни работи. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom